Kaip pavadinti naujagimę, balsuoja interneto lankytojai

Originalų būdą išrinkti būsimam vaikui vardą sugalvojo amerikietis Stephen McLaughlin. Jis nutarė, jog pavasarį gimsiančiai dukrytei vardą išrinks interneto lankytojai. Už ką jie daugiausiai balsuos, toks vardas ir bus.

Vardo rinkimas - dalykas rimtas

Išrinkti vaikui vardą - ne juokų darbas. Ne viena šeima prisipažįsta, jog tam sugaišo ne vieną ir ne du mėnesius. Neretai vyro ir moters nuomonės išsiskiria: vienas nori modernesnio, kitas - tradicinio vardo. Būna ir taip, kad nėštumo metu išrinktas vardas gimus vaikui pasirodo netinkamas. „Nelimpa" prie vaiko", - tokiu atveju mėgsta sakyti tėvai.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Lietuvių šeimos išradimas padeda sutaupyti namuose vietos
Sužinokite būsimo vaiko lytį pagal savo amžių

Pasiūlė vardą išrinkti internautams

Būsimasis tėtis iš JAV sugalvojo labai originalų būdą, kaip išrinkti savo būsimai dukrytei vardą.

Stephen McLaughlin sukūrė interneto puslapį NameMyDaughter.com, kuriame kviečia išrinkti jo balandžio mėnesį gimsiančiai dukrytei vardą. Čia galima pasiūlyti savąjį vardo variantą arba balsuoti už jau kitų pasiūlytąjį.

Pagal būsimojo tėčio nustatytas taisykles, balsuoti už labiausiai patinkantį vardą iš vieno kompiuterio galima tik kartą per parą.

Pirmauja netradiciniai vardai

Išrinkti kviečiama du vardus - pirmąjį ir antrąjį. Šiuo metu daugiausia balsų surinkę šie vardai: Amelia, Charlotte, Olivia, Camille. Na, o vardas - lyderis šiandien yra Cthulhu, surinkęs 56 000 balsų. Tai rašytojo H. Lovecraft sukurtas mitinės būtybės vardas.


Stopkadras iš NameMyDaughter.com

Tarp antrųjų vardų pirmauja All Spark (išvertus į lietuvių kalbą skambėtų „kibirkštis"). Akivaizdu, kad kol kas internautai nusiteikę linksmintis ir mergaitei vardą renka iš keisčiausių vardų. Puslapyje esančiame diskusijų forume galima rasti daug neigiamai nusiteikusių balsuotojų, kurie kritikuoja tėčio spendimą vardą išrinkti interneto pagalba. Pasak jų, tai neatsakinga ir kvaila.

Būsimasis tėtis sako, kad gerai išmano interneto rinką, todėl renkantis vardą, jo su vaikučio mama žodis bus paskutinis. Jis tikrai neduos vaikui vardo, kuris skambėtų keistai, įžeidžiančiai ar juokingai.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 100 Lt vertės apatinių rūbų parduotuvės čekį.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis