Paaiškėjo populiariausi vardai Lietuvoje

Registrų centras išplatino naujausius duomenis apie naujagimių vardų registravimą. Populiariausi vaikams suteikiami vardai šį pusmetį buvo Matas ir Emilija.

Praėjus pirmajam 2017 metų pusmečiui, šiemet gimusiems berniukams dažniausiai registruojamas Mato vardas, mergaitėms - Emilijos. Šie vardai išstūmė 2016 m. antrąjį pusmetį populiariausiais tarp naujagimių buvusius Luko ir Liepos vardus.

Mato ir Emilijos vardus nešioja ne tik kūdikiai: Mato vardu pavadintų žmonių šiuo metu yra 10 005, Emilijos - 12 583.

Pagal naujai suteikiamų vardų populiarumą pirmąjį pusmetį taip pat dominuoja berniukiški Dominyko, Luko, Kajaus, Nojaus, Jorio, Jokūbo, Domo, Jono ir Gabrieliaus bei mergaitiški Kamilės, Emos, Amelijos, Lėjos, Ievos, Gabijos, Sofijos, Viltės ir Austėjos vardai.

Iki 2017 m. liepos 1 dienos šalyje dažniausiai pasitaikantis vyriškas vardas - Vytautas (šalyje gyvena 34 619 Vytautų), o moteriškas - Irena (šį vardą turinčių mergaičių ar moterų yra 30 040).

Populiariausių vyriškų vardų dešimtuke taip pat yra ir Jono, Tomo, Antano, Mindaugo, Dariaus, Andriaus, Kęstučio, Manto ir Juozo vardai. Moteriškų vardų dešimtuke - Kristinos, Janinos, Linos, Onos, Danutės, Reginos, Rasos, Daivos ir Aldonos vardai.

Tradicinius vardus paįvairina rečiau girdimi ir moteriški, ir vyriški vardai. Pavyzdžiui, tarp rečiausių moteriškų vardų yra Radvyda, Almyda, Juranda, Rona, Larijana, Fajina, Emutė, Vasta, Zolina ir Novelė, o tarp vyriškų - Ašotas, Vergilijus, Haraldas, Jurūnas, Alviras, Boneventūras, Austris, Manius, Dzintaras ir Geidas. Visų šių vardų savininkų šalyje gyvena ne po vieną.

Per pirmąjį 2017 metų pusmetį vardus pasikeitė ir Gyventojų registre naujus įregistravo 109 asmenys.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis