Pakraupusi skaitytoja: mama paliko automobilyje verkiantį kūdikį

Mūsų portalo bičiulė Tatjana šiandien buvo patekusi į nemalonų incidentą, po kurio ji suskubo rašyti mums laišką, prašydama apie tai pakalbėti viešai. Sutinkame, kad tai tema, apie kurią reikia kalbėti, todėl viešiname Tatjanos laišką ir kviečiame į diskusiją.

Iš mamos laiško:

„Rašau Jums su prašymu, kad šią problemą iškeltumėte į viešumą.

Turiu pamokančią istoriją - tik ką grįžau iš vieno prekybos centro Fabijoniškėse, Vilniuje. Rašau Jums verkdama... Apsipirkusi ir susidėjusi pirkinių maišus į automobilį, stūmiau parduotuvės prekių vežimą, kad galėčiau jį pastatyti į tam skirtą vietą. Staiga išgirdau verksmą... Instinktyviai pradėjau dairytis. Ir ką jūs sau manot - pamačiau kažkieno automobilyje gulinti kūdikėlį. Jis buvo automobilio kėdutėje, atrodė kokių 4-5 mėnesių amžiaus. Verkė kaip pjaunamas... Nežinau, kiek minčių pralėkė mano galvoje per vieną sekundės dalį...

TAIP PAT SKAITYKITE:
Netradicinio verslo idėją vilnietei pasufleravo 2 vaikai ir 6 arai žemės
Ar galima užauginti vaiką be bausmių?

Tuoj pat nubėgau pas parduotuvės apsaugos darbuotoją ir vos ne vos išlemenau, ką pamačiau. Ašaros riedėjo kaip pupos... Man tai buvo tiesiog protu nesuvokiama... Apsauginis sutrikęs žiūri į mane kaip į kvailą ir sako:

-Ponia, ko jūs taip verkiat?

-Kaip tai kodėl verkiu? Jūs gal vaikų neturit?, - atsakiau.

Jis susisiekė su kažkuo per raciją ir išėjo.

Stovėjau pasikūkčiodama prie to automobilio dar 15 minučių, vaikiukas verkė nesavu balsu, visas išraudęs, tiesiog klykė. Labiausiai bijojau, kad jis nepaspringtų, tuomet jau daužčiau langą...

Ir štai... Lėtai, lyg eidama podiumu, atžingsniuoja moteriškė. Žiūri į mane, lyg niekur nieko.

-Čia jūsų automobilis?, - klausiu.

-Taip, o ką?

- O čia jūs palikot kūdikį?

-Taip, o ką?

Pirmą kartą gyvenime pritrūkau žodžių, vos ne vos ištariau: „aš jūsų labai prašau, nepalikite savo vaiko vieno!" „Nu, gerai", - atsakė ji.

Buvau tokia pasimetusi ir susijaudinusi, kad nesugalvojau tuo metu paskambinti nei policijai, nei vaikų apsaugai. Bet, manau, jeigu būčiau apie tai perskaičiusi panašų straipsnį, pasąmonė žinotų, ką daryti.

 Mamos, labai prašau, nepalikinėkite savo vaikų, nesvarbu, kiek laiko planuojate užtrukti - minutę ar dvi..."

Tatjana

O kaip tokioje situacijoje būtumėte pasielgę jūs?


Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis