Pavojinga klaida, kurią daro daug tėvų, vežiodami vaikus vežimėliu vasarą

Visi tėvai vasarą stengiasi apsaugoti savo vaikus nuo lietaus, karščio ar miesto dulkių. Tačiau kartais mūsų pastangos vaikui labiau kenkia, nei padeda.

Norėdami apsaugoti vaiką nuo saulės spindulių ir sukurti pavėsį, dažniausiai uždengiame vežimėlį plona medžiaga – kad ir plonu muslino vystyklu. Tačiau taip vaikas kaip tik gali perkaisti.

Tyrėjų iš Švedijos teigimu, uždengę vežimėlį, jo viduje sukuriame krosnies efektą. Kadangi oras viduje necirkuliuoja, temperatūra gali labai greit pakilti, panašiai kaip karštyje paliktame automobilyje.

Viename tyrime, kuris buvo paskelbtas leidinyje „Svenska Dagbladet", aprašoma, kad jei neuždengto vežimėlio viduje temperatūra siekė 22 laipsnius, o po to, kai jis buvo uždengtas plonu audiniu, vos per pusvalandį temperatūra šoktelėjo iki 34 laipsnių. Už valandos termometras rodė beveik 38 laipsnius.

Tad kaip apsaugoti vaikutį nuo saulės, nesukeliant perkaitimo rizikos? Pateikiame kelias saugias alternatyvas:

  • Vežimėlį denkite ne austu audiniu, o tinkliniu, kad oras galėtų cirkuliuoti. Taip pat gera išeitis yra prie vežimėlio pritvirtinamas skėtis.

  • Kai kurie vežimėliai būna su plokštėmis, kurias karštomis vasaros dienomis galima nuimti, bet jei jūsų vežimėlis ne toks, vasarai įsigykite lengvą, sulankstomą vežimėlį-skėtuką.

  • Reguliariai tikrinkite vaiko temperatūrą. Jei vaikas prakaituoja, yra lipnus, palietus jaučiasi karštis, laikas slėptis nuo saulės.

  • Vyresnius nei 6 mėnesių vaikus prieš išeidami į lauką ištepkite apsauginiu kremu nuo saulės.

  • Vasarą pasistenkite neiti į lauką nuo 10 iki 15 val., kai saulės aktyvumas didžiausias.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis