Kaip iškelti gražias, bet nebrangias krikštynas?

Krikštynos — viena pagrindinių gyvenimo švenčių, populiarumu nusileidžianti turbūt tik vestuvėms, na, ir, žinoma, gimtadieniams.

Daugeliui tėvelių kyla klausimų – kaip iškelti gražias, bet nebrangias krikštynas? Ką akcentuoti, ko atsisakyti, o ką išspręsti alternatyviais būdais? Kviečiame išklausyti renginių vedėjo Haroldo iš JūsųRenginiai.lt. patarimų.

Krikštykite broliukus ir sesutes vienu metu

Galbūt ši idėja nieko nenustebins, tačiau ne vieną padrąsins. Toks sprendimas turi daugybę privalumų. Visų pirma, jūs ypač suartinsite atžalas – jos turės bendrą prisiminimą, bendras nuotraukas, bendrą startą naujame etape. Visų antra, taip nušausite du zuikius vienu šūviu: fotografas galės fotografuoti visas atžalas kartu, o ne po vieną, sutaupysite laiko planavimui, pinigų salės nuomai, o svečiams irgi nereikės kelti pakartotinės puotos – juk jei yra du vaikeliai, nereiškia, kad reikia dviejų stalų. Taigi, jeigu galite sau leisti kiek vėliau krikštyti vyresnėlius, palaukite, kol į šventę įsijungs pagrandukai!

Žaidimai nieko nekainuoja

Atsiminkite, kad krikštynų žavesys priklauso ir nuo jūsų kūrybiškumo – patys puikiausi žaidimai bei ritualai beveik nieko nekainuoja, tačiau ypač suartina svečius. Puodynės daužymas, vaikelio perdavimas iš namų per langą (buvo tikima, kad tai padeda išvengti piktųjų dvasių), supynės, grynas oras ir visos kitos linksmybės gali būti suorganizuotos namie, sode, ar pakeliui iš bažnyčios.

Laiko praleidimui vaišių metu galite surengti močiučių lopšinių varžybas (kuri daugiau prisimins ir padainuos), viktoriną apie krikštijamą vaikelį, komandinį pasakos kūrimą, juokingiausių vaikystės istorijų pasakojimą ir pan. Juk dažniausiai žmonės pamena, ką veikė, iš ko juokėsi bei ką patyrė, tačiau ne visada pamena kokią dovanėlę ar servetėlę gavo.

Optimizuokite prisiminimus! Daugelį žodžių, kuriuos rašote ant prabangių kvepiančių lapelių, galite tiesiog ištarti, o jei labai norite įamžinti – surašyti vienoje vietoje. Prisiminimo dovanėlės lai būna ne anoniminės dėžutės ar saldainiai, o krikštynų metu „iškeptos" nuotraukos su svečių bei mažylių mieliausiomis akimirkomis! Prabangias puokštes lai keičia tikros laukų gėlės, o dekoracijas – dailiai pateiktos vaikučio ar net svečių vaikystės nuotraukos (pastarasis variantas ypač pasiteisina, nes spėliojimas, kuris vaikas nuotraukoje yra vienas ar kitas dėdė, sukelia daug juoko).

Vida Press

Renkite šventę vaikams, o ne giminėms

Kad ir kaip smagu susėsti prie vieno stalo su bičiuliais ar giminėmis, nepamirškite, kad šventės „kaltininkai" yra ne jie, o krikštijami mažyliai. Todėl skirstydami šventės biudžetą, pirmiausia galvokite apie vaikelį – jo nuteikimą, rūbelius, akimirkų įamžinimą ir apskritai: kaip sukurti šventę būtent jam.

Mėgstamiausi daiktai, žaidimai, geros emocijos, grynas oras – tokie raktiniai žodžiai garantuoja gerą vaikų nuotaiką. O juk laimingi vaikai = laimingi suaugusieji.

Svečių sąrašas taip pat neprivalo išpildyti visos abėcėlės – tegu tai būna patys artimiausi žmonės bei tie, kurie yra svarbūs jūsų vaikams. Praktinis patarimas: jei jau krikštynos yra vaikų šventė, tai mažiau alkoholio puikiai tausoja pinigines.

Vida Press

Kur dar galima sutaupyti?

Jei šventė vyksta vasarą, visai nebūtina nuomotis salės ar sodybos, tuo labiau visai nakčiai. Juk didžiausias džiaugsmas vaikams — linksmybės gryname ore. Daili pievelė, piknikas ir pora žaidimų — garantuoja gerą krikštynų nuotaiką. Salėje tikrai nebus taip linksma, o atėjus vakarui prasidės ir ožiukai. Taigi, jei tik turime gero oro ar bent jau užuovėjos garantiją – marš į gamtą!

Vida Press

Kad akcentuotumėte šventinę atmosferą bei pagyvintumėte nuotraukas, galite į žemę prismaigstyti vaikučių mėgstamų personažų: kiškučių, meškučių, širdelių ar vardo raidžių. Tokias dekoracijas galite nesunkiai pasidaryti iš kieto spalvoto popieriaus ir pagaliukų arba nebrangiai įsigyti dekoravimo medžiagų parduotuvėse. Ir dar – nepamirškite, kad niekas vaikams taip neteikia džiaugsmo, kaip balionai! Tai — ir užsiėmimas, ir nelabai brangi puošmena.

Vida Press

Laikas taip pat kainuoja. Nepamirškite, kad fotografas turi ir kitų darbų nei klausyti visų tetų kalbas, todėl pasistenkite fotosesijos etapus suplanuoti kuo sklandžiau: jei norite fotografuoti ceremoniją, neformalią fotosesiją organizuokite kuo greičiau po jos. Jei norite daugiau portretų ir ramių nuotraukų, geriausia tai padaryti namuose prieš ceremoniją arba bent kiek atokiau nuo šurmulio – geriausia tik su tėveliais, kad mažieji per daug nesiblaškytų.

Ak, tiesa dar pamiršome, kad krikštynų fotografus, kaip ir vestuvių geriausia „verbuoti" kone visais metais anksčiau, nes paskutinę akimirką norimas menininkas jau bus užsakytas arba siūlys kiek brangesnes paslaugas. Taip pat savo laiką/kainodarą planuoja ir krikštynų vedėjai, animatoriai ar dekoratoriai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis