Nuotraukos, kurių nederėtų viešinti socialiniuose tinkluose

Socialiniuose tinkluose mirga marga mažų vaikučių nuotraukų. Kartais lazda akivaizdžiai perlenkiama, todėl atkreipiame jūsų dėmesį, kokių nuotraukų nederėtų viešinti, arba prieš tai darant reikia gerokai apsvarstyti, ar to tikrai reikia.

Be drabužių

Mieli tėveliai, neviešinkite internete savo vaikų nuotraukų, kuriuose jie be drabužių, ypač jeigu matomos intymios vietos. Kad ir kokios nekaltos šios nuotraukos atrodo jums, nepamirškite, kad visur yra nesveikų žmonių, kurių ketinimai gali būti gana nedori.

Štai viena tinklaraštininkė papasakojo tokią istoriją: „Kartą padariau, mano manymu, nekaltą nuotrauką, kurią įkėliau į asmeninį tinklaraštį. Aš tikrai kruopščiai renku savo vaikų nuotraukas, tačiau vasarą per karščius jie retai dėvi viršutinius drabužius. Po kurio laiko mano puslapį ėmė lankyti tam tikri asmenys, ieškantys nuotraukų, kurias sistema atrenka, įvedus frazę „kelnaitės" ir kitas panašias frazes, dėl ko pasijutau labai nemaloniai. Ir tai įvyko dėl vieno vienintelio įrašo. Galiausiai aš daugumą nuotraukų tiesiog pašalinau, tad užklausos greitai pasibaigė".

Tiesa paprasta - kad ir kokios nekaltos šios nuotraukos atrodo jums, yra begalė nesveikų žmonių, kurių ketinimai tikrai nėra patys geriausi.

Nuotraukos, kuriose vaikai sėdi ant puoduko

Socialiniuose tinkluose Twitter ar Facebook įvedę frazę „pratinimas prie naktipuodžio" ( angl. #pottytraining), pateksite į forumus, diskusijas, aptarimus, kaip tėvams sekasi tvarkytis su šiuo gana nemaloniu ritualu.

Tačiau populiarioje nuotraukų paskyroje Instagram ši nuoroda nukels jus prie begalės vaikų, nuogų sėdinčių ant tualeto, nuotraukų. Mąstykite taip: jei nenorite, kad internete atsirastų jūsų nuotrauka, kai sėdite ant tualeto, suteikite tokias pačias galimybes išsaugoti orumą ir savo vaikams.

Bejėgiškumo būsena

Vaikai po operacijos, sergantys infekcinėmis ligomis, išberti, išankinti ligos - tokios nuotraukos, paskelbtos viešai, nėra etiškas poelgis vaiko atžvilgiu. Tai sunkios akimirkos jūsų vaikui, kada jis jaučiasi bejėgiškas, negalintis apsiginti ar išsakyti savo nuomonės. Jei ryžtatės visam pasauliui parodyti tokias akimirkas, gerai apsvasrtykite šį žingsnį ir stenkitės išsaugoti savo vaiko privatumą.

Pykčio priepuoliai

Užfiksuoti jūsų ikimokyklinuko „ožius" ir parodyti jam pačiam, kaip kvailai elgiasi - gali būti puiki pamoka jūsų vaikui. Tačiau nufilmuotus pykčio priepuolius įkelti į socialinį tinklą Facebook dėl pramogos - savotiška sugėdinimo forma. Dar blogiau, jei jūsų vaikas nežino, kad jūs tai viešinate.

Vietoj to, kad įkeltumėte tokius vaizdelius, tikėdamiesi sulaukti komentarų, pasikalbėkite su savo vaiku apie jo elgesį.

Ką galite viešinti?

Kadangi mes, tėvai, turime teisę fotografuoti ir viešinti mūsų mažų vaikų nuotraukas, pamąstykime, kaip tai gali juos paveikti ateityje. Ar tai tinkama? Ar tai galėtų trikdyti? Ar tai saugu? Šiandieninė miela, apnuoginta akimirka gali būti rytojaus apgailestavimas. Pasilikime tokias nuotraukas asmeniniams albumams, būkime atsakingi rinkdami nuotraukas, kurios bus prieinamos visiems.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis