Patarimai, kaip įveikti labai dažną po vaiko gimimo iškylančią problemą

Džiaugsmas gimus kūdikiui yra tikrai ypatingas. Jį patiria visi nauji tėvai. Tačiau kartu su mažylio gimimu į jaunų tėvų gyvenimus taip pat atkeliauja ir naujų iššūkių. Vienas jų – miego trūkumas, o nauji tėvai neabejotinai miega mažai.

Laimė, yra keletas strategijų ir patarimų, kurie padės naujiems tėveliams šiek tiek pamiegoti. Žinoma, atsiradus kūdikiui jūs niekada negalėsite miegoti per daug, tačiau šie patarimai padės jums išsimiegoti bent jau pakankamai.


1 patarimas. Kelkitės paeiliui


Kai mažylis pravirksta, paprastai nubunda abu tėvai, nors tik vienas jų prieina prie kūdikio. Tačiau pirmuosius porą mėnesių abu tėvai keliasi vos tik kūdikiui pravirkus. Dėl to miego trūksta abiems tėvams. Geriausia būtų susitarti, kuris kelsis, kai reikės nuraminti verkiantį vaiką. Kėlimasis paeiliui yra tikrai neblogas pasirinkimas, kuris padės visiems šiek tiek daugiau pamiegoti.


2 patarimas. Snauskite su mažyliu


Jei jūs rūpinatės vaiku ir esate pavargęs, snauskite su mažyliu tuomet, kai tik jis užmiega. Taip galėsite gauti taip trūkstamo miego. Visai nesvarbu, kada mažylis snaudžia – ryte, dieną ar anksti vakare, jūs taip pat turite pailsėti, nes niekada nežinote, kada mažylis nubus.


3 patarimas. Priimkite pagalbą


Susilaukus mažylio, atsiranda ir padėti norinčių žmonių: tėvai, broliai, seserys, draugai ir kiti šeimos nariai. Tad kai jums tikrai reikia pamiegoti, tiesiog priimkite jums siūlomą pagalbą. Jei porą valandų mažyliu pasirūpins jūsų mama, galėsite šiek tiek pamiegoti.


4 patarimas. Mokykite vaiką, kad užmigtų pats


Lengva pasakyti, nelengva padaryti. Vieno patarimo, kaip išmokyti vaiką miegoti kuo ilgiau nepribudus, nėra. Tai priklauso ir nuo aplinkybių (ar vaikas sotus, ar sveikas, ar kambarys išvėdintas, ne per karšta) ir nuo vaiko individualių savybių. Visgi vienas iš patarimų galėtų būti - išmokyti vaiką užmigti savarankiškai. Kai jis moka užmigti savo lovelėje pats, nenešiojamas ir nežindomas, tokį savireguliacijos mechanizmą jis panaudoja ir prabusdamas naktį. Jam nereikia kviestis mamos, kad ši suteiktų pagalbą.


5 patarimas. Pamaitinkite kūdikį prieš eidami miegoti


Jei jūsų mažylis miega jau kelias valandas, o dabar yra beveik 23 valanda ir jūs ruošiatės miegoti, tiesiog pažadinkite ir pamaitinkite jį. Dauguma kūdikių nubunda naktį, nes yra alkani, tad pamaitinkite savo vaiką vėlai vakare prieš eidami miegoti. Tikėtina, kad jis miegos iki ankstyvo ryto arba bent 6-7 valandas. Taip galėsite ilgiau pamiegoti ir jūs, net jei tai ir netruks tiek, kiek jūs norėtumėte.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis