30 kg atsikračiusi Brigita: laikausi keturių taisyklių

Istorijų konkursas „Kaip po gimdymo atsikračiau svorio" tęsiasi. Sulaukėme Brigitos laiško, kuriame ji pasakoja apie savo patirtį su nereikalingais kilogramais po gimdymo. Jos lieknėjimas susidėjo iš 4 etapų, sužinokime, kokių.

Iki nėštumo buvau išbandžiusi daugybę dietų

Prieš sužinodama,kad laukiuosi, svėriau apie 67-69 kg. Visada buvau prie tų šiek tiek putlesnių merginų, nes mano ūgis 169 cm.

Iki nėštumo buvau išbandžiusi, turbūt, visas įmanomas dietas: kankinau save su grikių dieta, viriausi kopūsto sriubas, iš viso nevalgydavau ir t.t. Rezultatas visada tas pats, būdavau labai pikta, nepatenkinta, visada po dietos persivalgydavau, o tie pora numestų kilogramų labai greitai grįždavo.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Paskelbti populiariausi 2014 metų pirmojo pusmečio vaikų vardai
2 skanūs patiekalai su jaunomis cukinijomis

Nėštumo metu priaugau 30 kg. Per nėštumą ir po gimdymo man svoris nė kiek netrukdė, nes galvoje buvo tik mano mažasis stebuklėlis. Pati maitinau jį pusę metų, per tuos 6 mėnesius stengiausi valgyti sveikai, tačiau valgydavau viską, tik daugiau daržovių, mažiau visokių padažų, riebalų ir t.t. Svoris maitinant nukrito iki 75 kg. Tačiau baigus maitinti, svoris taip pat liovėsi kristi.

Imuosi veiksmų sulieknėti

Po truputį pradėjau pastebėti tuos kabančius kilogramus, taigi, nusprendžiau kad reikia kažką daryti su jais. Čia ir svarbiausia mano pasakojimo dalis, tai, kas man padėjo atsikratyti nereikalingų kilogramų. O juos numečiau, galima sakyti, be jokių pastangų.

Pirmiausia, valgiau viską, ko noriu, tik su saiku ir mažesnėmis porcijomis. Valgiau ir cepelinus, ir bandelės, ir visa kita ko užsigeidžiau, tačiau, aišku, tik su saiku.

Antra, tarp valgymų stengiausi padaryti bent jau 2-3 valandų tarpą, per jį neužkandžiauju, tik geriu skysčius: arbatos, sulčių, vandens. Iki valgymo 20-30 min. negeriu jokių skysčių. O valgio metu taip pat stengiuosi nevartoti daug skysčių, atsigeriu praėjus 20-30 min. po valgio. Galiu pridurti ir tai, kad pradėjau išgerti per dieną po 4 puodelius žalios arbatos, ji akivaizdžiai taip pat padėjo svoriui kristi.

Trečia, nebevalgiau po 18 val. vakaro, jeigu būdavau labai alkana, suvalgydavau vaisių, atsigerdavau kakavos, žalios arbatos.

Ketvirta, pradėjau sportuoti. Eiti sportuoti į sporto salę nelabai turėjau galimybės, o ir pinigėlių buvo gaiIa tam. Sportuodavau namuose. Iš pradžių sportuodavau vaikeliui užmigus, tačiau kartais namų ruoša neleisdavo net pasportuoti, kol vaikas miegodavo, arba po sporto jausdavausi labai išsekusi, o vaikelis kaip tik atsikeldavo ir aš būdavau visai be jėgų. Taip sportuoti nelabai pavyko.

Sportas su vaikučiu

Tačiau internete pastebėjau daug mamų, kurios sportuoja su savo mažyliais, nusprendžiau tai išbandyti ir aš. Taigi dabar sportuoju/žaidžiu drauge su savo stebuklėliu ir aš - abu būname labai patenkinti, o svarbiausia, kad taip sportuodama nesijaučiu išsekusi. Jeigu nenoriu daryti tam tikrų pratimų tą dieną, tiesiog daugiau žaidžiu su vaiku, einame daugiau pasivaikščioti į lauką, žaidžiame gaudynes ir t.t...

Pratimus sportuodama su vaikeliu atlieku taip: vaikelį pasiimu ant rankų ir darau pritūpimus, darant atsilenkimus, vaikutis visada sukiojasi aplinkui, ir su kiekvienu prisilenkimu jį pabučiuoju ar pakutenu, na, čia jau kiekvienos fantazija, kokius pratimus atliksite ir kaip savo mažąjį pralinksminsite. Rezultatas tas, kad vaikelis labai patenkintas ir per visą mano sporto laiką garsiai krykštauja.

Jeigu nepatinka daryti pratimus iš viso, jų ir nedarykite, tačiau vietoj to daugiau žaiskite su savo vaiku, šokite, eikite pasivaikščioti ir t.t.

Taigi, mielos mamos, leiskite sau valgyti viską, tik mažesnėmis porcijomis, nebevalgykite po 18 val. vakaro ir svarbiausia - daugiau dūkite, žaiskite su savo mažaisiais, jie jums ir leis be jokių kankinimųsi ir be ėjimo į sporto salę atsikratyti nereikalingų kilogramų.

Būsite sveikesnės, gražesnės, o ir jūsų vaikelis augs laimingesnis. Man jau nebereikia jokių dietų, šiuo metu sveriu 60 kg., dar mažiau nei prieš nėštumą, ir už tai galiu padėkoti tik savo mažajam bei kelioms paprastoms valgymo taisyklėms.

Brigita

NAUJAS KONKURSAS!

Kviečiame dalyvauti naujame istorijų konkurse "Kaip aš atsikračiau svorio po gimdymo" ir laimėti šaunių Mary Kay prizų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis