5 netikusios Kalėdų dovanos, kurių geriau nedovanoti

Artėjant Kalėdoms, imame sukti galvas dėl dovanų artimiesiems. Svarstome, kokios jos labiausiai geidžiamos, o kokios - labiausiai nevykusios. Šįkart kalbame apie pastarąsias.

Įvairiose šalyse Kalėdų dovanų skoniai bei mados skiriasi, tačiau atliktos gyventojų apklausos turi ir tam tikrų bendrumų. Surinkome penkias dažniausiai pasikartojančias dovanas, kurių nenorėtų gauti daugelis vyrų ir moterų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Vyrai, dalyvavę gimdyme: jų vertinimas bei atsiliepimai
SEL'as E.Dragūnas atskleidžia savo auklėjimo paslaptis

Pirmoji vieta - saldumynai

Pramoniniu būdu pagaminti saldainių rinkiniai, šokoladinių nykštukų ir besmegenių figūros, apelsinai, mandarinai, meduoliniai namukai - kaip bebūtų keista, tokios Kalėdų dovanos daugelio suaugusiųjų minimos kaip labiausiai nemėgstamos ir nevertos dėmesio.

Vaikų darželiuose ir mokyklose iki šiol gyvuoja tradicija per Kalėdas vaikams dovanoti saldumynų rinkinukus. Gražiai ir šventiškai įpakuotose dėžutėse paprastai slepiasi ne patys kokybiškiausi saldainiai. Nors kaina ir nemaža, tarp saujos ledinukų būna vos keli šokoladiniai saldainiai.

Sunku pasakyti, kodėl suaugusieji nenorėtų tokios dovanos, nes apklausos tik konstatavo faktą, nepateikdamos priežasčių. Gal suaugusieji atsivalgė šių saldžių dovanų būdami maži? Saugo figūrą ir dantis? O gal tiesiog Kalėdų laukia kaip stebuklo ir tikisi išradingesnės, labiau asmeniškos, dovanos?

Antroji vieta - pinigai

Vokelis po Kalėdų eglute. Atrodytų, praktiška, patogu, naudinga. Tačiau apklausų rezultatai yra tokie, kad daug respondentų pinigus vadina netinkama dovana Kalėdoms. Visi žino, kad per Kalėdas galima tikėtis siurprizų ir netikėtumų. Vokelis su šlamančiais viduje prie siurprizų nepriskirtini, mano suaugusieji. Žinoma, tai gali būti išeitis, jei per darbus ir rūpesčius pamirštate pasirūpinti miela dovanėle artimam žmogui, bet faktas yra tas, kad pinigus labiau dovanoti tinka kitomis progomis, bet ne Kalėdoms.

Trečioji vieta - žiemiški daiktai

Trečią vietą nepageidaujamų dovanų sąraše užėmė žiemiškos (sezoninės) dovanos, tokios kaip vilnonės kojinės, kailinės pirštinės ir šlepetės, kepurės. Belieka spėlioti, kodėl šie daiktai yra nepageidaujami dovanų sąraše - gal dėl tikimybės nepataikyti dydžio, spalvos ar mėgstamo dizaino?

Ketvirtoji vieta - dovanų čekiai

Dovanų čekių ir kuponų šiais laikais siūlo visi - ir didieji prekybos centrai, ir specializuotos parduotuvės, ir grožio salonai, ir kavinės. Tačiau nepageidaujamų kalėdinių dovanų sąraše jie atsidūrė dėl labai aiškios priežasties - banalesnės dovanos nesugalvosi.

Penktoji vieta - kosmetika

Dovanoti Kalėdoms dušo želė, šampūno ar dezodorantą yra neoriginalu ir pavojinga. Pirma, jūs nežinote dovanos gavėjo skonio, antra - ar esate įsitikinę, kad šampūnas riebiems plaukams bus tinkamas žmogui, kurį ruošiatės sveikinti? Gal jo plaukai kaip sykis yra ne riebūs, o sausi? Arba gal jis alergiškas citrusams, todėl citrinų skonio pienelio negalės net išbandyti... Žodžiu, rizika čia didelė, todėl kažin ar verta rizikuoti. Tuo labiau, kad gyventojų apklausos tvirtina - tai viena iš nemėgstamiausių Kalėdų dovanų.

Kokią labiausiai netikusią dovaną esate gavę jūs? Pasidalinkite patirtimi komentaruose.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis