6 skirtingi mamų tipai: sužinokite, kuriam priklausote jūs

Kokia mama jūs esate? Atlaidi ir pernelyg nesijaudinanti dėl to, kad vaikas jau antrą kartą per savaitę valgo bulvių traškučių? O gal lankotės tik ekologiškų prekių parduotuvėje ir jūsų šeima nepamena limonado skonio? Jūsų dėmesiui šeši skirtingi mamų tipai. Į kurį panašiausia esate jūs?

Simpatiška, bet siaubingai nuobodi


Ši tobula mama primena aktorę Gwyneth Paltrow, tokia mama gyvena su savo patraukliu vyru ir judviejų žaviais vaikučiais prabangiame senos statybos bute. Ji pati praėjus vos dviem mėnesiams nuo gimdymo vėl dėvi 36 dydžio drabužius. Savo vaikams ji nori tik paties geriausio. O tai reiškia: ekologiška, subalansuota, pilna programa. Ekologiškų prekių parduotuvė, prieskonių darželis balkone ir visuomeninio judėjimo „Sąžininga prekyba" standartus atitinkanti rankinė.


Jokių vienkartinių vystyklų. Televizija kenkia asmenybės vystymuisi. Ir, savaime suprantama, mėsa didelis blogis! Vėliau mažieji eina bent jau į „Montessori" ar „Valdorfo" mokyklas. Savo vaikams ji duoda neįprastus vardus taip gali būti vadinami vaisiai ar biblinės asmenybės. Be to, ji mielai geria sojų pieną su espresu arba bio-limonadą. Tiesą sakant, gana simpatiška mama, bet taip pat siaubingai nuobodi.


Laisvę mylinti vieniša mama


Visiška priešingybė yra Britney Spears tipo mama. Paprastai savo atžalas ji augina viena, tačiau tai jai netrukdo į viską žvelgti labai paprastai. Vakarais ant stalo gali būti padėta pica arba skrudintos bulvytės, nes prancūziškas manikiūras ir morkų skutimas tarpusavyje nesuderinami dalykai. Ji myli savo vaikus, bet ne mažiau myli ir savo laisvę. 


Todėl jos vaikai savaitgalius dažnai leidžia pas savo močiutę. Toks neįpareigojantis požiūris į motinystę erzina supermamas, norinčias išstumti pastarąjį tipą į motinystės užribį. Kita vertus, privalu pasakyti, kad šios mamos vaikai yra tie, kurie nuo pat pradžių vieni savarankiškai eina į mokyklą ir vos penkerių sumaniau naudojasi išmaniuoju telefonu nei dauguma suaugusiųjų.


Višta perekšlė


Tokios mamos pasirūpins viskuo ir visada. Ypač tuo, kas galėtų neigiamai paveikti jos vaikus. Vištų perekšlių tipui priklausančią mamą atpažinsite iš akimirksniu apspjautos nosinės, kuria ji puola valyti ant savo atžalos veido likusius maisto likučius. Ir visiškai nesvarbu, kiek tam vaikui metų. Per fortepijono pamokas ji visada sėdi šalia savųjų mylimukų. O adaptacijai skirtos savaitės vaikų darželyje trunka pas ją iki pusės metų. Ji gyvena tik savo vaiko labui. Ir mielai nepastebi, kad jos vaikelis septintoje klasėje visiškai nenori, kad mama lydėtų jį iki pat mokyklos durų.


Tobula ir visada įsitempusi


Šiai reikaluose paskendusiai mamai visko tiesiog per daug. Visiškai nenuostabu, mat būdama tokia nepriekaištinga kaip Angelina Jolie, ji turi „sustyguoti" tiek daug įvairiausių dalykų. Ji privalo pasirūpinti savo tobula išvaizda, kasdieninėmis treniruotėmis ir, žinoma, varginančiu darbu. Svetainėje stovi milžiniška lenta, kurioje tiksliai suorganizuota visos savaitės programa. 


Tuo metu, kai ji savo vaikams duoda nurodymus, spėja atsakyti į svarbių klientų elektroninius laiškus. Ji visada avi aukštakulnius, net jeigu susiruošia sekmadienį pavaikštinėti po parką. Lėktuve ji mielai skaito knygas apie vaikų auklėjimą, nors su jais praleidžia neabejotinai per mažai laiko, bet juk kažkas turi apmokėti privačią mokyklą, ar ne? Kartais ji daro jogos pratimus, tačiau taip pat tik todėl, kad apsimestų išlaikanti pusiausvyrą tarp darbo ir asmeninio gyvenimo.


Iš pradžių linksma, paskui įkyri


Pepės Ilgakojinės tipo mama užprogramuota pagal savo vardą. Ji gyvena chaose ir tai jai kelia nenusakomą džiaugsmą. Ji yra ta mama, kuri žaidimų aikštelėje nestovi kartu su kitomis mamomis, o kartu su savo vaiku karstosi, supasi ir šūkauja. Ji yra tarsi vyresnioji sesuo, animatorė, kūrybos partnerė. 


Ji, kaip ir jos vaikai, mielai geria kakavą ir gazuotus gėrimus. Ji pažadinta iš miegų gali pasakyti visas skaičiuotes ir organizuoja pačias originaliausias lobių paieškas. Jai svarbiausia yra vaikų vystymasis ir tobulėjimas. Net kai tai reiškia nenuplaunamais dažais vaikų ištepliotas svetainės sienas. Tokia mama tikrai kieta. Taip mano ne tik jos vaikai, bet ir jų draugai, kurie mielai lankosi jos namuose. Vienintelė problema yra ta, kad vėliausiai paauglystėje tokios mamos vaikams pradeda kelti įtampą. Juk vieną dieną vaikai nebenori kartu su savo mama žaisti ir šokti budistų šokius.


Bendras priešas: mamatigrė


Visų aukščiau išvardintų tipų mamos turi vieną juos siejantį bruožą jos nekenčia sėkmingų motinų. O šios, savo ruožtu, smerkia visas kitas mamas. Nes pirmosios antrųjų akyse yra išlepusios. Ambicingosios sėkmės lydimos mamos žino tik vieną patikimą auklėjimo metodą reikalavimai be jokių kompromisų. 


Po pamokų būtina eiti į baletą, paskui į fortepijono pamokas, vėliau valandos trukmės ispanų kalbos kursai. Kas nesistengia, vėliau gailisi. O tas, kuris stengiasi, sulaukia ne pagyrimų, o priminimų, koks sunkus ir neteisingas kartais gali būti gyvenimas. Išskyrus tuos atvejus, kai esi kaip įmanoma geriau jam pasiruošęs. O geras gyvenimo startas reiškia, kad vaikas jau darželyje turi kalbėti dviem užsienio kalbomis, groti mažiausiai vienu muzikos instrumentu, o pradinės mokyklos kursą gliaudyti kaip riešutus. 


Griežtų mamų atžalos pasižymi pavyzdinėmis manieromis, gali pasigirti geriausiais pažymiais, be to, visada yra tvarkingai apsirengę. Vis dėlto, laimingi vaikai atrodo šiek tiek kitaip.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis