Dainininkė ir radijo laidų vedėja Simona: nerimas tapus mama neišvengiamas

Dainininkė ir radijo laidų vedėja Simona Matkevičienė (30 m.), su vyru Martynu auginanti 5,5 mėn. dukrytę Matėją, mielai atvėrė savo namų duris žurnalui „Tavo vaikas“.

Gražiai išpuoselėtame kiemelyje miega mažylė, retkarčiais nusišypsodama. Pasak Simonos, Matėja galėtų dirbti laikrodininke, mat dieną išmiega lygiai 45 minutes.

„Dabar mano gyvenimas teka ramia vaga. Įtemptas metas buvo, kai dalyvavau TV projekte „Kelias į žvaigždes“, tuomet labai daug koncertuodavome, buvome matomi, stebimi daugelio žmonių. Tai buvo mano – dainininkės ir radijo laidų vedėjos kelio pradžia, padėjusi tapti žinomai, – sako jauna ir žavi mama. – Tačiau nerimas tapus mama neišvengiamas“.

Simona atvira: „Nerimauju dėl visko. Kai pamačiau du nėštumo testo brūkšnelius, bijojau, kad tik nebūtų nevietinis nėštumas, vėliau jaudinausi, ar plaka mano vaisiaus širdelė, tuomet baiminausi, kad per gimdymą ko nors nenutiktų. Kai gimė Matėja, pamenu, suplojau delnais ir lengviau „atsipučiau“ – girdi, pamojau ranka prieš akis – mato. Kiekvienu raidos tarpsniu vis „tikrinu“, ar viską daro, kas būdinga šio amžiaus kūdikiui, nes norisi, kad vaikas 100 proc. mėgautųsi pasauliu. Na, o jeigu raida gera, išgyvenu, kodėl ant smakriuko išdygo spuogas, suku galvą, ko užvalgiau.“

Koks patarimas Simonai padėjo atsikratyti nerimo, skaitykite str. „Motinystei reikia prisiruošti“.

„Naujausias, rugsėjo mėnesio, žurnalas „Tavo vaikas“ ne tik pasakos, bet ir bandys išsklaidyti jaunų tėvelių baimes kaip visada pasitelkdamas naujausius tyrimus ir specialistų profesionalų patarimus“, – žada vyr. redaktorė Gitana Šeštokienė.

Baiminatės vaiko trečiųjų metų krizės? Nusiraminkite, sako tėvų ir vaikų santykių psichologė Ramunė Murauskienė. Pasirodo, antrųjų-trečiųjų metų krizė, apie kurią tiek daug prisiklausėme ir prisiskaitėme, iš tiesų tėra mūsų vaizduotės vaisius (redaktorės Vaivos Grigaitienės str. „Vaiko krizė“ – pasenęs terminas“).

Žurnalas "Tavo vaikas"

Jei nenori padaryti žalos savo vaisiaus stuburui, būsima mama neturėtų dirbti iki pat gimdymo, sako vaikų ir suaugusiųjų kineziterapeutė Miroslava Poimanskaja (str. „Laikysenos užuomazgos – mamos pilvelyje“).

Žurnalas "Tavo vaikas"

„Tarp gydytojų sklando toks posakis: „Trečiasis? Lauk bėdos““ , – taip gydytojas ginekologas doc. Egidijus Jakiūnas apibūdina trečią gimdymą. Atsakymas, kodėl gydytojai labiausiai bijo trečio karto, str. „Antrą kartą – lengviau?“

Žurnalas "Tavo vaikas"

Na, o būsimų darželinukų tėveliams žurnalo redaktorė Eglė Čepavičienė parengė spec. priedą „Noriu į darželį!“

Žurnalas "Tavo vaikas"

Jame – ir „Tavo vaiko“ komandos tyrimas, kas darželį daro gerą ir kur tokio ieškoti.

Fotografės Nendrės

Žurnalo viršelyje – 1 m. 3 mėn. Kajus (fotografės Nendrės nuotrauka, „Happeak“ drabužiai).

Kajus – nepaprastai linksmas berniukas. Turbūt niekada šypsena neapleidžia jo veido. Ir ši fotosesija kaip niekad buvo greita, atrodė, vienas, du, trys – ir kadras yra. Kajus nuolat šypsojosi, puikiai sėdėjo, lyg būtų gimęs pozuoti. Kajau, iš visos širdies tau linkime puikios modelio karjeros!

Žurnalą TAVO VAIKAS užsiprenumeruoti galima čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis