Įspėja tėvus: liaukitės bučiuoti vaikus į lūpas

Šią savaitę tęsiasi diskusija, kurią įžiebė amerikietės profesorės iš Kalifornijos universiteto dr. Charlotte Reznick pareiškimas, kad tėvai turėtų liautis bučiavę savo vaikus į lūpas, nes tai veikia juos seksualiai.

Siūlo tėvams nebučiuoti savo vaikų į lūpas

Jau antra savaitė įvairiose pasaulio žiniasklaidos priemonėse verda diskusijos apie tai, ar normalu bučiuoti savo vaikus į lūpas ir iki kokio amžiaus tai daryti.

Amerikietė vaikų psichologė Charlotte Reznick interviu pareiškė, kad lūpos yra neabejotina erogeninė zona, bučinys vaikus dirgina seksualiai, todėl tėvai neturėtų to daryti.

„Jei manęs paklaustų, kada reikia nustoti vaikus bučiuoti į lūpas, atsakyčiau - dabar", - taip interviu sakė specialistė.

Jos manymu, bučinys į lūpas vaikus veikia seksualiai ir jie tai gali suprasti neteisingai, vaikų logiką britų leidiniui „Mirror" aiškino dr.Reznick.

Ji savo nuomonę grindžia tuo, kad vaikai savo lytiškumą šiais laikais ima ima suvokti vis anksčiau. Kai kurie 4-5 ar 6 metų vaikai ima nesąmoningai masturbuotis. Bučinys į lūpas, pasak jos, yra seksualinis vaiko stimuliavimas. Nesvarbu, kad tas bučinys mamos ir tėčio.

Toks specialistės požiūris šokiravo ne tik daugelį tėvų, bet ir kitus vaikų ugdymo specialistus. Štai šeimos terapeutas P.Hokemeyer, kurį cituoja „Yahoo", sakė, kad tėvų užduotis yra parodyti vaikams, kas yra visuomenėje priimtina, o kas ne. Jo manymu, bučinys yra normali bendravimo ir meilės vaikui parodymo priemonė.

Charlotte Reznick pasisakymai sulaukė didžiulės nepritarimo bangos. Jos mintys pavadintos absurdiškomis ir neturinčiomis jokio pagrindo.

O ką manote jūs? Laukiame nuomonių komentaruose!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis