Įvardijo, kam pavyksta sukurti tvirtesnes santuokas

Įdomių rezultatų pateikė Ohajo (JAV) universiteto sociologų grupė, pasišovusi sužinoti, kokie vaikai užaugę sukuria tvirtesnes šeimas: kilusieji iš daugiavaikių šeimų ar vienturčiai.

Kuo vaikas turi daugiau brolių ir seserų, tuo didesnė tikimybė, kad jis užaugęs sukurs labai stiprią šeimą. Vaikai, kilę iš didelių šeimų, yra daug labiau visuomeniški, tolerantiškesni, yra pasiruošę labiau eiti į kompromisą nei vaikai, kurie auga po vieną šeimoje. Iš visų šių paminėtų savybių ypač noras ieškoti kompromiso ir padeda išgelbėti santuoką.

Žinoma, tyrėjai pripažino, jog yra daug kitų veiksnių, turinčių įtakos skyrybų skaičiui, tačiau tai, kiek brolių ir seserų turi žmogus, taip pat yra svarbus veiksnys aptariant santuokos stabilumą.

„Žmonės, kurie užaugo daugiavaikėje šeimoje, apskritai yra labiau orientuoti į šeimą. Jiems šeima - vertybė, labai svarbi ir tuo pačiu įprasta", – sako sociologas Philip Morgan.

Šis mokslininkų atradimas neturėtų išgąsdinti tų žmonių, kurie vedė ar ištekėjo už šeimos vienturčio. Šios išvados turėtų būti laikomas tik kaip mokslinių tyrimų teorija.

Be to, dabar yra daug galimybių tobulinti vaikų socialinius įgūdžius - yra įvairių metodikų bei patarimų, kaip padėti vaikui ugdyti empatiją, mokyti jį spręsti konfliktus ir pan. Net jei vaikas šeimoje auga vienas, pradėjęs lankyti ugdymo įstaigą (lopšelį ar mokyklą), jis turi galimybę būti tarp bendraamžių ir praktiškai lavinti derybinius įgūdžius bei mokytis ieškoti kompromisų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis