Kaip sekso vengimas paveikia poros santykius?

Lytinių santykių gali būti vengiama ir dėl psichologinių, ir dėl fiziologinių problemų. Kalbamės su gydytoja akušere ginekologe Violeta Jonaitiene.

Kalbant apie poros lytinius santykius pirmiausia norisi paneigti įsitikinimą, kad tik moterys vengia lytinių santykių. Įprasta galvoti, kad vyrai nori visur ir visada, o moterys skundžiasi galvos skausmais, nuovargiu. Priežastys, dėl kurių vengiama lytinių santykių, gali būti tiek fiziologinės, tiek psichologinės. Iš fiziologinių galima paminėti libido sumažėjimą, vyrų impotenciją, per ankstyvą ejakuliaciją, jos nebuvimą, o moterų - skausmą lytinių santykių metu.

Kaip sekso vengimas gali turėti įtakos poros santykiams?

Netenkinantis intymus gyvenimas griauna santykius, atitolina partnerius. Žmonės skirtingai interpretuoja lytinių santykių vengimą, todėl reikia kalbėtis. Svarbu nekaltinti, neįžeidinėti partnerio, neakcentuoti jo trūkumų, verčiau pastebėti teigiamas puses. Pasakykite, kaip jaučiatės, ko tikitės, įsiklausykite į partnerio poreikius ir lūkesčius.

Ar reikia prisiversti mylėtis?

Ne, prisiversti mylėtis tikrai nereikia. Jei vienas iš partnerių santykiuose jausis nepatogiai, jei intymus ryšys jam bus prievolė, vargu, ar tai pagerins poros santykius. Verčiau problemas - psichologines ar fiziologines - spręsti.

Sausa makštis - skausmingų lytinių santykių priežastis

Lytiniai santykiai sukelia skausmą, nes makštis nesudrėgsta, - aiškina ginekologė V. Jonaitienė. Peršėjimas jaučiamas ir po sueities, dėl to moterys pradeda vengti sekso. Dažniausiai makštis išsausėja dėl sumažėjusios estrogenų gamybos kiaušidėse po gimdymo, žindymo laikotarpiu, kol nėra mėnesinių. Neretai tai būna streso, kontraceptinių ar higienos priemonių naudojimo pasekmė. Sausa, suplonėjusi makšties ir vulvos oda būna labai jautri, todėl ir nedidelė trintis sukelia skausmą.

Išsprendus problemas vėl pradedama mėgautis seksu ir buvimu kartu.
Shutterstock nuotr.

Kodėl makšties gleivinę reikia drėkinti?

Makštį drėkinti rekomenduojama ne tik dėl nemalonių simptomų, bet ir dėl galinčių atsirasti rimtesnių sveikatos sutrikimų, tokių kaip: dirgli šlapimo pūslė, makšties sienelės išsausėjimas ir nusileidimas, makšties uždegimai. Aš visoms moterims, laikinai ar ilgą laiką susiduriančioms su šia problema, patariu ją spręsti ir būklės neužleisti.

Feminella® Hyalosoft makšties sausumui gydyti

Natūraliai sudrėkti
„Feminella® Hyalosoft" makšties ovulėse yra hialurono rūgšties ir vaistažolių. Hialurono rūgštis geba pritraukti ir sulaikyti vandenį, todėl ilgam sudrėkina gleivinę. Vaistažolės skatina regeneraciją, natūralią gleivių gamybą ir apsaugo nuo infekcijų.
Lubrikantai padeda tik tuo momentu, be to, dažnai sukelia alerginę reakciją. O barjerinės kontraceptinės priemonės (makšties ovulės, žvakutės, kremai) apskritai nedrėkina.

Saugiai ir paprastai

Prieš naudojimą būtų gerai pasikonsultuoti su gydytoju. „Feminella® Hyalosoft" ovulės itin saugios, tad naudojant pagal pateiktas rekomendacijas nusiskundimų dėl šalutinio poveikio nesulaukta. Šios ovulės veikia tik vietiškai, į motinos pieną jokių sudėtinių medžiagų nepatenka, todėl jas gali naudoti ir žindyvės.

Iškart po gimdymo - pirmąsias 5-6 savaites patartina nieko nevartoti. Po to rekomenduojamos 1-2 „Feminella® Hyalosoft" ovulės per savaitę: kol neatsinaujins mėnesinės arba kol išnyks sausos makšties simptomai.

Ovulių galima įsigyti vaistinėse.

Daugiau informacijos www.feminella.lt

Užsakymo nr.: PT_69058248

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis