Laimingos mamos TAI daro kasdien: 6 priesakai jums

Dirbančiai mamai suderinti karjeros reikalus su vaikų auginimu ne visada yra paprasta ir sklandu. Daugelis mamų „plėšosi" tarp namų ir darbų, apimtos geliančio jausmo, kad nei to, nei kito neatlieka iki galo gerai.

Populiari Amerikos žurnalistė Joyce Shulman, rašanti tinklaraštį apie vaikų auklėjimą ir lavinimą, taip pat susidūrė su šia problema. Ji puikiai žino jausmą, kai vaikus auginančiai mamai paroje 24 valandų būna per mažai. Savo straipsnyje „Huffington Post" ji atvirai papasakojo, kokius tikslus išsikėlė sau. Jos patarimai iš pirmo žvilgsnio atrodo paprastučiai, tačiau laikantis jų, gyvenimas gali tapti paprastesnis ir gražesnis.


Pamėginkite ir jūs. Tai nieko nekainuoja (na, gal tik kiek kantrybės ir valios pastangų), o rezultatas jus ir jūsų šeimą maloniai nustebins.


„Apkabinkite savo vaiką kiekvieną dieną. Mažiausiai kartą, o geriau - daugiau!"


Žinoma, jei auginate paauglį, tai padaryti gali būti sudėtinga, tačiau bet kokio amžiaus vaikui reikia tėvų dėmesio, supratingumo ir šilto fizinio kontakto. Išbandykite- tai tikrai veikia.


Vida Press


„Valgykite kartu"


Meilė ateina per skrandį - šią patarlę sakome tada, kai kalbame apie vyro meilę moteriai. Tačiau bendras valgymo ritualas be galo suartina šeimos narius, tai yra neginčytina tiesa. Pasistenkite rasti laiko bendram valgiui - pusryčiams, pietums ar vakarienei.


Vida Press


„Juokitės"


Jeigu laikas gulti miegoti, o jūs prisiminėte, kad šiandien dar nesijuokėte, tai rimtas signalas susimąstyti, kodėl taip nutiko. Įsijunkite linksmų vaizdo įrašų filmuką kompiuteryje ir leiskite sau iš širdies pasijuokti. Juokas gydo, juokas sukelia teigiamų emocijų, juokas gerina klimatą šeimoje.


Vida Press


„Padėkokite"


Baigiantis dienai pasakykite sau, kokie du dalykai, jums šiandien nutikę, buvo itin malonūs ir už ką kam norėtumėte padėkoti. Dėkingumas - svarbi vertybė, kurią reikia puoselėti ir perduoti savo vaikams.


Vida Press


„Pasakykite, kad mylite"


Ar šiandien jau sakėte, kad mylite? Vyrą? Vaiką? Mamą? Tėtį? Po darželio grįžusį vaiką, prastesnį pažymį gavusį paauglį pasitikite su meile, dėkingumu ir priminimu, kad jį mylite. Tokį, koks jis yra.


Vida Press


„Bandykite vėl ir vėl"


Jei kažkas nepasisekė, pavyko ne taip, kaip norėjosi, įkvėpkite giliai, suskaičiuokite iki penkių ir... bandykite iš naujo. Tikrai pavyks, mes tuo tikime, – patikėkite ir jūs.


Vida Press


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis