Mamos išpažintis: po gimdymo santykiai su vyru pagerėjo, seksas – irgi

Dažnai tenka susidurti su įvairiais stereotipais vaikų auginimo atžvilgiu, ypač kalbant apie naujagimio žalą poros santykiams. Kai laukiausi, ne kartą teko girdėti įvairių patarimų, kurie panašesni į pagąsdinimus, susijusių su poros gyvenimo pokyčiais po vaiko gimimo.

„Patyrusių“ mamų gąsdinimai, kuriuos girdi būsima mama:


- Rūpinkis savo išvaizda, vyru, namais, nes paskui vaikas VISADA ant rankų bus;


- Eikite su vyru į kiną, teatrą, parodas ir pan, nes paskui tik vaiko kakus matysi;


- Va, dabar tai sekso pasninkas prasidės, gi vaikas neleis jums to daryti;


- Pamatysi, šitiek svorio priaugus, kelis metus negalėsi svorio atsikratyt;


- Po gimdymo vyras į tave visai kitaip žiūrės, matys tave kaip mamą, o ne moterį;


- Puoškis, kol gali, nes paskui tik su triusikais ir chalatu vaikščiosi;


- Oj, apie galvos plovimą kiekvieną dieną ar kojų depiliaciją pamiršk, po gimdymo tam laiko nebus;


- Sėdėsi su vaiku namie, tai apie ką vyrui su tavimi kalbėt? Apie kakučius ir snargliukus? Gero nelauk - susiras įdomesnę pašnekovę;


- Strijos, celiulitas, išsitampiusi kūno oda... Vargu ar tai jaudins vyrą....


Ir taip toliau... Visų pirma, man įdomu, ko siekia mamos „su stažu", tokiais nėščios moters pagąsdinimais? Tai nepadeda gamintis laimės hormonams, kurie nėštumo metu tikrai naudingi ir būsimai mamai, ir vaikeliui.

Mano dukrai beveik keturi mėnesiai, aplink ne viena besilaukianti draugė, tačiau tokių blevyzgų joms nešneku. Atvirkščiai – norisi padrąsinti ir pasakyti, kad gimus vaikui kiekviena diena bus geresnė už prieš tai buvusią.

Tokie aplinkinių „patarimai" mane labiau erzino nei liūdino, tačiau abejonės sėklą galvoje vis tiek pasėdavo: „Gal išties bus taip blogai?".


Visiško celibato nesilaikėme


Nėštumas buvo sklandus ir ne itin varginantis, todėl iki paskutinės dienos su vyru galėjome mėgautis meilės malonumais. Net „išpampusi" ir „nerangi" aš vyrą traukiau. Tačiau vis tiek nerimavau ar išliks abipusis potraukis po vaiko gimimo.


Dukrytę pagimdžiau natūraliu būdu, gavau porą siūlių „ten" ir sulaukiau gydytojo nurodymų 6 savaites nesimaudyti vandens telkiniuose bei vonioje ir neužsiiminėti vaginaliniu seksu.


Dar tą pačią dieną po gimdymo, vyras glostė mano pečius ir kartojo kaip gražiai atrodau. Grįžus namo komplimentų, kaip ir iki gimdymo, sulaukdavau kiekvieną dieną. Žindymo privalumas – padidėjusi krūtinė džiugino ne tik nuolat valgyt norintį naujagimį, bet ir vyrą.


Tos šešios savaitės prabėgo labai greit, tačiau visiško celibato tikrai nesilaikėme. Glamonės, bučiniai, masažas – tai buvo mūsų laikas, kai vaikutis užmigdavo. Be to, juk yra ir kitų abipusio pasitenkinimo būdų. Žinoma, būdavo kartų, kai vaikui nubudus tekdavo viską nutraukti ir bėgti pas jį, tačiau tai nesutrukdė mums išlaikyti intymų ryšį.


 Po šešių savaičių gydytojui „davus žalią šviesą
Po šešių savaičių gydytojui „davus žalią šviesą
Shutterstock nuotr.


„Pirmasis“ kartas po gimdymo


Po šešių savaičių gydytojui „davus žalią šviesą" su jauduliu laukėme vakaro, kuomet mažoji užmigs. Ir jau po pirmo karto vyras prasitarė, kad irgi buvo visokių „žinovų" prisiklausęs ir nerimavo, jog būsiu praradusi potraukį jam.

Dėl potraukio ir noro/nenoro mylėtis, manau, turėtų pasistengti abi pusės. Jeigu grįžes iš darbo vyras sėdi priešais TV, o žmona po visos dienos DARBO su vaiku, laksto po namus stengdamasi nuraminti vaiką, nušluostyt dulkes ir dar patiekti vyrui keptą fazaną, vargu ar užmigdžiusi vaiką ji dar norės ir turės jėgų meilės malonumams. Be to, žindymo metu hormonai taip pasidarbuoja, kad potraukis dar labiau sumažėtų.


Kai vyras ir žmona yra ne tik statusas, bet ir tvirta komanda, jiedu pasidalina darbus, jiems rūpi kaip jaučiasi antroji pusė, jie stengiasi vienas kitą džiuginti. Net vyro suplauti indai ar išsiurbti kambariai gali nuraminti nuo buities mamą. Todėl tikros poros gyvenimą vaiko gimimas tik paįvairina, o ne griauna. Oho, kiek mes įdomių vietų namuose atradome, kai dukrai pradėjus miegoti su mumis miegamojo lovoje, ji tapo nebe meilės žaidimų vieta.


Atradome daug dalykų iš naujo, kurie teikia malonumą, o anksčiau buvo tinkamai neįvertinti. Nugaros ar kojų masažas vyrui po sunkios darbo dienos, karšta vonia, kurią vyras man prileidžia, kol migdau vaiką, atpalaiduoja geriau už vyno taurę. Pagalba rūpinantis vaiku, nuolat girdimi komplimentai, gėlės dovanojamos be progos ir saldus bučinys prieš miegą, nugali bet kokius hormonus, kurie stabdo potraukį. Taip, kartais aplanko nuovargis ir nesinori nieko, tačiau argi taip nebūna ir bevaikėms poroms?


Apibendrinant, manau, svarbiausia tarpusavio santykiuose nepamiršti, kad vaikas yra meilės padarinys, o ne priežastis. Ir šis faktas tikrai nesumažina meilės vaikui.


O „patarėjoms" šiandien galiu atsakyti, kad kiekvieną dieną išsimaudau, randu laiko netgi depiliacijai ir SPA malonumams. Skaitau, susitinku su draugėmis, lankau šokių pamokas, todėl turime apie ką kalbėti su vyru ir be „kakučių spalvos" temų. Nėštumo metu priaugto svorio nebeliko, kelių atsiradusių strijų vyras net nepastebi, o meilės malonumais mėgaujamės dažniau nei statistinė lietuvių pora. Keliskart per dieną vyro ištartas „myliu" įkvepia ir primena, kad viskas ne bus, o yra gerai.


P.S. Tik dėl vieno punkto turiu sutikti. Tikrai dažnai vaikštau po namus tik su triusikais, bet tai mano vyro anaiptol neliūdina.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis