Palengvinantys motinystę daiktai, apie kuriuos mūsų močiutės nė nesapnavo

Mūsų mamos ir močiutės nustebtų sužinojusios, ko tik šiais laikais nėra – įvairiausių motinystę palengvinančių priemonių, skirtų kūdikiams maitinti, migdyti ir ugdyti.

Jaunosios kartos atstovai savo ruožtu nustebtų, kaip kūdikio priežiūra atrodė prieš kelis dešimtmečius.

Pavyzdžiui, šiandien žindo kur kas daugiau moterų nei 7-ajame dešimtmetyje, kai prasidėjo įvairių mišinių gamyba. Taip pat, anksčiau kieto maisto vaikai paragaudavo sulaukę mažiausiai vienerių, o šiandien 3 iš 4 mamų jo duoda vos 5 mėnesių sulaukusiems kūdikiams. Ką jau kalbėti apie vystymą, apie kurio naudą šiandien vėl pradedama kalbėti, tačiau jo mastai toli gražu nebesiekia kažkada buvusių, kai būdavo vystomi visi kūdikiai be išimties.

Verta paminėti ir šiandien visiems tėvams įprastus vežimėlius bei automobilių kėdutes, kurios mūsų tėvams, o ypač seneliams, buvo, jei ne neprieinami, tai prabangos dalykai – neabejotinai.

Vaikų priežiūra tobulėja kasdien, tačiau šiandien yra ir tokių kūdikių priežiūros priemonių, kurių atsiradimo mamos ir močiutės tikriausiai nė nenumanė. Jos išskirtinai džiugina tik šių dienų tėvelius.

Mobili "auklė"

Prižiūrėti vaiką per atstumą – kodėl gi ne? Skaitmeninis vaizdo monitorius su judesių davikliu, leidžiantis gera vaizdo kokybe stebėti ir girdėti kūdikį nebūnant šalia. Unikalus sensorinis judesių jutiklis, dedamas į kūdikio lovelę garsu praneša, jeigu 20 sekundžių nebuvo užfiksuota jokio judesio, pavyzdžiui, kvėpavimo. Mažytis daiktas, veikiantis net iki 300 metrų atstumu ir perduodantis kiekvieną kūdikio judesį ir garsą į tėvų prietaisą. Vaizdo kamera mato ir naktį, o skaitmeniniu ryšiu perduodamas kokybiškas garsas, iš kurio suprasite, ką veikia kūdikis. Tokios modernios mobilios "auklės" pagalba netgi galima stebėti kūdikio kambario temperatūrą, o kūdikiui pravirkus, tėvai gali kalbėti į savo prietaisą ir taip nuraminti kitame kambaryje esantį kūdikį. Paprastas būdas visuomet būti šalia.

Migdukas

Ypatingas meškiukas, kuris dūzgia kaip plaukų džiovintuvas! Kodėl? Todėl, kad baltasis triukšmas primena kūdikiams garsą, kurį jie girdėjo savo mamytės pilvelyje. Jis padeda jiems nurimti ir ramiai užmigti. Kiekvienas toks prietaisas skleidžia 5 tipų garsus, kurie padeda geriau prisitaikyti prie kūdikio poreikių: dviem garso tipams yra būdingi skirtingi dažniai, pavyzdžiui, džiovintuvo garsas, jūros bangų garsas, lietaus garsas ir vandens garsas bei plakančios širdies garsas. Po 60 minučių garsas pradeda palaipsniui silpnėti, kol visiškai išsijungia, nepažadinant miegančio vaiko. Psichologo nuomone, idėja įrašyti baltąjį triukšmą į mažąjį meškiuką iš tikrųjų yra puiki idėja, nes svarbiausias dalykas, ko reikia naujagimiams ir kūdikiams, yra saugumas ir ramybė, o baltasis triukšmas padeda jiems ramiai užmigti. Patiems mažiausiems tokie garsai yra raminantys tarsi mamos balsas skaitant pasakas. Kas galėjo pagalvoti, kad kada nors kūdikį užmigdyti galėsime taip lengvai?

Skaitmeniniai termometrai

Pamatuoti vaikui temperatūrą anksčiau tikrai nebuvo taip paprasta. Šiais laikais yra įvairiausių skaitmeninių prietaisų, kurie ne mažiau tiksliai ir patikimai, tačiau žymiai saugiau nei įprastas termometras matuoja kūdikio kūno temperatūrą. Pavyzdžiui, su termometru-čiulptuku kūdikio temperatūrą pamatuoti užtruksite vos 2-3 minutes, o kūdikis nė nesupras, kad vyksta kažkokia medicininė procedūra.

Pientraukiai

Pientraukis šiandien taip pat padeda ne vienai jaunai mamai. Jis nepamainomas, kai pieno mama turi per daug, kai itin jautrūs tampa speneliai, ir kartais tenka maitinti iš buteliuko, kai pieno reikia atidėti, nes mama ketina kelioms valandoms palikti kūdikį su tėveliu ar aukle. Mamos ir močiutės, išbandžiusios natūralius pieno nutraukimo metodus, sutiks, kad tai išties gerokai gyvenimą palengvinantis išradimas.

Užsakymo nr.: PT_71946540

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis