Plaukų spalva slepia daug paslapčių apie charakterį

Egzistuoja įvairių teorijų apie tai, kad vaiko charakterį iš dalies nulemti gali ir gimimo data, ir paros laikas, ir net apgamo vieta. Šįkart apie tai, kokiomis savybėmis yra apdovanoti skirtingų plaukų spalvų vaikai.

Šviesiaplaukiai

Šviesiaplaukiai - tai ne tik blondinai, bet ir šviesiai pilkų, tamsesnės pilkos bei aukso atspalvio plaukų savininkai. Jeigu tokius vaikus reikėtų apibūdinti vienu žodžiu, tas žodis būtų - gėris. Gerumas juose užkoduotas jau nuo pirmos pradėjimo minutės. Tačiau be įgimto gerumo šviesių plaukų vaikai turi ir tam tikrą drovumo užtaisą. Kartais jiems norisi palįsti po stalu ir pasislėpti nuo išorinio pasaulio.

Bet tai nereiškia, kad šviesių plaukų vaikai neturi priešingų charakterio savybių, tokių kaip vidinis pyktis ar įžūlumas. Psichologai pastebėjo, kad šviesiaplaukiai vaikai yra linkę į pasaulį žiūrėti tarsi pro rožinius akinius. Šviesiaplaukiai kartais supainioja fantaziją su realybe, ypač, jeigu tai jiems padeda patogiau ir komfortiškiau jaustis.

Tarp kitko, šį šviesiaplaukių bruožą galima paversti pozityviu charakterio aspektu. Pavyzdžiui, šviesiaplaukiai lengvai prisitaiko prie įvairių gyvenimo sąlygų, ir komforto nebuvimas jiems nebūtinai sukelia problemų. Šviesiaplaukiai dievina brolius, seseris ir naminius gyvūnus. Šviesiaplaukiai spinduliuoja meilę, ir jos jos tikisi sulaukti iš aplinkinių. Vaikystei užleidžiant vietą paauglystei šviesiaplaukiai gali skaudžiai reaguoti į permainas, ir tai gali pasireikšti jų elgesyje, pavyzdžiui, pabėgant iš namų.

Vida Press

Patarimas: tėvams reikėtų neslėpti meilės ir švelnumo, negailėti tokiam vaikui apkabinimų, kūno kontakto ir atvirų pokalbių. Jų reikia visada, net kai jūsų mažasis pipiras virsta suaugusiuoju.

Ugniaplaukiai

Ryžaplaukių vaikų viena iš charakterio savybių, pastebima gana anksti, yra ta, kad jie nuo mažų dienų turi išsiugdę savotišką gynybos mechanizmą. Tokie vaikai viduje neretai jaučia, kad aplinkinis pasaulis yra kažkas blogo, galima grėsmė, ir antpuoliui reikia tinkamai pasiruošti iš anksto. Tuo pačiu, toks vaikas augant supranta, kad gynybos būdų yra pačių įvairiausių. Tėvų užduotis - padėti tai suprasti kuo anksčiau. Tai, kad:

- teisybę galima ginti ir kitais būdais, ne tik kumščiais ir jėga;

- reikia mokytis ugdyti kantrybę ir valią;

- kartais sudėtingose situacijose geriausias ginklas yra ir puikiausiai gelbsti humoro jausmas.

Vida Press

Patarimas: tokių vaikučių tėveliai turi atkreipti dėmesį į vaiko stipriąsias puses ir skatinti jas.

Tamsiaplaukiai

Brunetams kai kurie psichologai priskiria tokias charakterio ypatybes, kaip agresija, atkaklumas, ryžtingumas, tikslo siekimas. Iš vienos pusės į tai galima žiūrėti kaip į negatyvų dalyką (juodaplaukiai mėgsta nenusileisti, kovoti, patys užpulti), iš kitos pusės tai galima vadinti tikslo siekimu ir atkaklumu, o tai padeda gyvenime siekti tam tikrų tikslų.

Tamsiaplaukių mergaičių mamos turi atminti, kad tamsiaplaukės mergaitės dažnai būna lyderės ne tik vaikystėje, bet ir vėliau, tapusios merginomis, moterimis ir susiradusios porą. Todėl auginantiems tamsiaplaukį vienturtį tėvams patartina pagalvoti apie šeimos pagausėjimą, kad didysis vaikas turėtų kuo rūpintis ir parodyti švelnius jausmus. Tamsiaplaukiai vaikai paprastai tėvų anksčiau ar vėliau išsiprašo naminio augintinio. Bet kokiu atveju, tamsiaplaukių vaikų namuose liūdna nebūna - čia visuomet klega būriai vaiko draugų.

Shutterstock nuotr.

Patarimas: vaikas - dovana mums, tėvams. Tačiau jį auginant kyla daug klausimų, į kuriuos paieškoti atsakymo visai ne gėda, o būtina! Auginant tamsiaplaukius ši taisyklė kaip niekad aktuali.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis