Po gimdymo poroms neberūpi vienas svarbus dalykas - koks?

Po gimdymo jaunų šeimų mintys krypsta į vaikų vardus, maitinimui tinkamas liemenėles ir bemieges naktis. Kaip parodė neseniai atlikta apklausa, po gimdymo poroms mažiausiai rūpi, kaip grąžinti aistrą į miegamąjį.

Atrodo, kad po vaiko gimimo poros mažiausiai galvoja apie seksą, o vienas iš keturių naujų tėvų po pirmagimio gimimo visam laikui atsisako sekso.

Neseniai atliktoje apklausoje nauji tėvai atskleidė, kad seksas tapo akivaizdžia problema, apie kurią niekas nenori kalbėti.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kokių gyvenimo malonumų turi atsisakyti nėščioji?
Juozas Liesis atvirai apie skyrybas: kas džiugina, o kas skaudina būnant tėčiu "pagal grafiką"

Vienas iš penkių vyrų sako, kad po vaiko gimimo jiems yra sunku net paminėti garsiai žodį „seksas" kalbant su partnere.

Shutterstock nuotr.

Moterys dėl to nervinasi dar labiau nei vyrai (44 procentai pasidalino savo rūpesčiais).

Skausmas sekso metu neramina 38 procentus moterų, o daugiau nei trečdalis nerimavo, kad seksu nepavyks mėgautis taip, kaip anksčiau.

Neseniai pagimdžiusių porų apklausa, kurią cituoja britų Daily mail, parodė, kad daugiausiai nerimo moterims kelia tai, kad nepavyks užtektinai išsimiegoti, pasirūpinti kūdikiu ir atgauti pasitikėjimą savo kūnu, prieš atnaujinant lytinį gyvenimą.

Fotolia nuotr.

Pokalbis apie pirmą pasimylėjimą po kūdikio gimimo gali būti sudėtingas daugeliui porų. Tėčiai nenori spausti savo partnerių, o naujos mamos dar gali jaustis nepasiruošusios. Todėl būtina kalbėtis ir atvirai aptarti savo poreikius, nerimą ir rūpesčius.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis