TOP 10 filmų apie šeimos vertybes, kurie suvirpins širdį

Šeimoje perteikiamos ir puoselėjamos tėvams bei vaikams brangiausios žmogiškosios vertybės. Todėl nusprendėme surinkti geriausių filmų apie šeimą dešimtuką. Tokie filmai geriems darbams įkvėps ir mažus, ir didelius.

Šeimos savaitgalis/ Family weekend

IMDB: 6,2

Mergaitei vardu Emili trūksta tėvų priežiūros ir dėmesio. Jos mama Samanta yra labai užsiėmusi verslininkė. Tėtis Dankanas yra laimingas menininkas, kuris nemėgsta, kai kas nors jį trukdo. Vieną dieną tėvai visiškai pamiršo apie savo dukters svarbias šokinėjimo per gumą varžybas. Padedama brolio ir sesers mergaitė paima įkaitais savo tėvus. Emili nori, kad jie vėl taptų tikra šeima ir skirtų daugiau dėmesio vienas kitam.

Šeima / The Family

IMDB: 6,3

Žiaurus mafijos klanas – Manzonių šeima pagal liudininkų apsaugos programą išgabenami į Prancūziją. Išvykus buvę nusikaltėliai bando prisitaikyti ir gyventi paprastų žmonių gyvenimą, deja, senų įpročių atsikratyti nelengva.
Spręsdami iškilusias problemas senais „šeimos“ būdais Manzoniai suteikia šansą išduotam mafijos klanui juos susekti. Filme įsivyrauja chaosas, kai sąskaitas suvesti siekiantys buvę bendražygiai apsigyvena netoliese Fredo ir jo šeimos namų.

Labas, mes Mileriai / We're the Millers

IMDB: 7,1

Nemalonumų ir taip sočiai turintis Deividas tampa skolingas savo narkotikų tiekėjams didžiulius pinigus. Kad atlygintų žalą, jam nurodoma iš Meksikos į Koloradą pergabenti didelę marihuanos siuntą. Norėdamas įgyvendinti planą ir susikurti priedangą, į pagalbą Davidas pasikviečia kaimynus ir iš jų sukuria netikrą Milerių šeimą. Jo žmona tampa striptizo šokėja, dukra - maištaujanti paauglė pankė, sūnumi - jaunas ir sekso dar nepatyręs Kenis. Kaip šiai spalvingai kompanijai seksis vykdyti savo sunkiai įveikiamą užduotį?

Įstrigę meilėje / Stuck in Love

IMDB: 7,2

Bilas yra sėkmingas romanų rašytojas ir dviejų vaikų tėvas. Jo žmona Erika jį paliko dėl jaunesnio vyro. Vietoj to, kad rašytų naują knygą, vyras imasi persekioti savo buvusią žmoną. Jų duktė Sem grįžo iš koledžo su gera naujiena - pagaliau išleido jos pirmąją knygą. Dukra nepalaiko santykių su savo motina, nes galvoja, kad jį išdavė jų tėvą. Visi šie šeimos nariai yra kažką įsimylėję. Ar pavyks jiems vėl tapti viena gražia šeima?..

Vaikams viskas gerai / The Kids Are All Right

IMDB: 7,1

Dvi mamos – Džulija ir Nik – yra susituokusios ir augina du vaikus, gimusius po dirbtinio apvaisinimo. Šeima gyvena ramiai ir laimingai, tačiau vaikai susiranda biologinį tėvą – spermos donorą. O tada viskas ir prasideda... Šmaikšti ir miela melodraminė komedija, išsiskirianti puikia aktorių vaidyba ir originaliu siužetu.

Tegyvuoja meilė / Love Actually

IMDB: 7,7

Kur tik bepažvelgsi, meilė sukelia chaosą. Jos pilna visur - vestuvėse, laidotuvėse, miesto gatvėse ir net oro uoste. Šis jausmas suvienija vyrus ir žmonas, tėvus ir sūnus, draugus ir bendradarbius, roko žvaigždes ir valstybės vadovus. 8-ių skirtingų meilės istorijų herojai netikėtai susitinka vieni kitus, o po to nelauktai atitolsta, kol visagalis likimas juos vėl suveda į tą pačią vietą. Viskas prasideda likus 5-ioms savaitėms iki šv. Kalėdų, kai yra įmanomi patys nuostabiausi stebuklai.

Atjungimas / Disconnect

IMDB: 7,6

Tai trys istorijos, kurios susijusios su interneto įtaka žmonių bendravimui. Pirma istorija apie vietinės televizijos darbuotojos santykius su jaunu vyru, kuris per internetinę kamerą rengia savo šou pasirodymus. Antra istorija apie porą, kuri prarado savo tapatybę ir įklimpo į skolas. Trečias pasakojimas apie du mokinius, kurie Facebook'e apsimeta mergina iš savo klasės. Šis filmas apie tai, kaip internetas paveikia žmonių gyvenimus.

Kvaila, beprotiška meilė / Crazy, Stupid, Love

IMDB: 7,4

Ketvirtąją dešimtį perkopęs Kelas Weaveris gyvena tarsi svajonėje. Tačiau vos tik Kelas sužino, kad jo žmona Emili jį apgaudinėja ir nori skirtis, jo tobulo gyvenimo idilė subliūkšta. Laisvus vakarus vienas leisdamas vietiniame bare, nelaimingasis Kelas netikėtai susipažįsta su patraukliu mergišiumi Džeikobu Palmeriu. Šis nusprendžia padėti Kelui susigrąžinti žmoną. Kelas ir Emili nėra vieninteliai, meilės ieškantys netinkamose vietose: jų 13-ametis sūnus Robis iš proto kraustosi dėl savo 17-metės auklės Džesikos, kuri savo ruožtu beprotiškai įsimyli Kelą...

Paveldėtojai / The Descendants

IMDB: 7,4

Metas Kingas išgyvena šeimos santykių krizę. Meto žmona Elizabet po laivo avarijos guli ištikta komos. Dar daugiau – jis sužino, jog žmona turėjo meilužį! Dukterys Aleksandra ir Skoti pasirodo esančios ne ką geresnės už mamą – tėtis joms praktiškai neegzistuoja ir tėra nieko neišmanantis pusamžis vyras. Dramatiškas, komiškas ir labai jausmingas filmas apie bandymus išgelbėti byrančią šeimą ir gyvenimo atradimus, slypinčius kiekviename žmogaus žingsnyje.

Nebrendylos / Grown Ups

IMDB: 5,8

Po daugelio metų susitikę buvusio trenerio laidotuvėse Lenis, Erikas, Kurtas, Markas ir Robas pasijunta išsiilgę senų laikų. Mokykloje jie kartu žaidė vienoje krepšinio komandoje ir buvo geriausi draugai. Jie nusprendžia atgaivinti praeitį ir sutaria, kad drauge praleis Liepos 4-osios šventę. Žinoma, kartu atsiveš ir savo šeimas. Miesto ir šiuolaikinių technologijų išlepintos atžalos negali iš rankų paleisti mobiliųjų telefonų ir video žaidimų pultelių. Tačiau pašėlusių tėtušių tai nejaudina: prie ežero jie supranta, jog užaugti dar nereiškia suaugti. Taigi jie čiumpa besispyriojančius vaikus ir nusitempia pasimėgauti gamtos teikiamais malonumais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis