Veiksmingi patarimai, kaip tapus tėvais išsaugoti ypatingą ryšį tarp vyro ir moters

Ar esate patenkinti savo santuoka? O gal susilaukus vaikų prioritetų sąrašą teko pakoreguoti?

Pripažinkime – tėvystė ir motinystė yra nuolatinis darbas, jis iš esmės keičia sutuoktinių santykius. Kita vertus, santuoka – pamatas, ant kurio kuriama šeima. Jei jūsų santuoka tvirta, visa šeima bus stipri, gyvenimas bus taikus, jūs būsite geresni tėvai ir galiausiai turėsite daugiau džiaugsmo gyvenime.


Įsipareigokite


Kad sukurtumėte santuoką ir ji būtų tvirta, reikia žengti pirmą svarbų žingsnį – norėti skirti laiko, pastangų santuokai stiprinti.


Keli patarimai padės jums vykdyti šį įsipareigojimą, įkvėps jūsų santuokai gyvybės, suteiks naujos prasmės. Gali įvykti nuostabių dalykų. Galite iš naujo įsimylėti savo sutuoktinį.


Tvirtesni santykiai bus kur kas naudingesni vaikams. Jie jaučiasi saugūs, žinodami, kad mama ir tėtis myli vienas kitą, juo labiau šiame pasaulyje, kur žlunga pusė santuokų, pusė jūsų vaikų draugų išgyvena tėvų skyrybas.


Jūsų vaikams reikia kasdienio patvirtinimo, kad šeima stabili ir tvirta. Kai įsipareigosite saugoti šeimą, vaikai pajus skirtumą. Jiems neteks kęsti atstūmimo, jie augs laimingi, kai jūsų santuoka klestės.


Na, o nuostabiausia tai, kad jums nereikia skirti tam laiko įtemptoje darbotvarkėje, pakaks požiūrio, nusiteikimo, ir santuoka taps tvirtesnė. Taigi paskaitykite kelis patarimus ir ateinantį mėnesį pritaikykite juos santuokiniame gyvenime. Santuokinis gyvenimas pagerės ir abu būsite laimingi.


Pastebėkite tik tai, kas gera


Susituokėte su šiuo žmogumi dėl daugelio gerų dalykų. Jūsų partneris turi daug nuostabių savybių. Pirmas žingsnis stiprinant santuoką – pastebėti tik tai, kas gera, o prieš blogus dalykus užmerkti akis.


Įpraskite nepastebėti nemalonių smulkmenų – ant grindų numestų kojinių, kavos puodelio ant lentynos, ant kėdės numestos senos, nunešiotos pižamos...


Vietoje to dairykitės smulkmenų, kurios skatina šypsotis – kaip gražiai jis žaidžia su kūdikiu, iškepė tavo mėgstamų sausainių, kaip gera turėti savą žmogų, šalia kurio gali vilkėti savo nunešiotą pižamą.


Kasdien pasakykite po du komplimentus


Kai jau nusprendėte pastebėti tik gerus partnerio bruožus, metas tai pasakyti. Tai auksinis raktas į jūsų vyro širdį. Mūsų pasaulyje gausu negatyvumo, taip retai sulaukiame komplimentų.


Išgirdę komplimentą pajuntam prielankumą ne tik sau, bet ir jį pasakiusiam asmeniui. Kai jūsų vyras sako: „Tu nuostabi, kaip džiaugiuosi, kad tave vedžiau", jūs ne tik jaučiatės mylima, bet ir pajuntate stipresnę meilę.

Komplimentus lengva sakyti, jiems nereikia daug laiko, jie nieko nekainuoja. Komplimentai labai veiksmingi, tereikia truputį pasistengti juos sakyti.


Pavyzdžiui: vakarienė buvo labai skani, pagaminai mano mėgstamiausio padažo; ačiū, kad parnešei drabužius iš valyklos, man nereikėjo eiti; kaip tau tinka šis megztinis.


Būkite mandagūs


Galbūt šis patarimas skamba juokingai, tačiau pagalvokite – kiek kartų matėte, kaip partneriai elgiasi labai nemandagiai vienas su kitu, taip, kaip niekada nesielgtų su draugu ar darbo vadovu.


Sakoma, jei gali būti teisus arba mandagus, geriau būk mandagus. Arba – jei negali pasakyti nieko malonaus, verčiau nieko nesakyk.


Visada pagalvokite, ar verta pradėti barnį


Kiek kartų jau girdėjote šį patarimą? Jis tinkamas auklėjant vaikus, ne mažiau tinkamas ir santykiuose su partneriu.

Santykiai tarp žmonių vargiai įmanomi be nesutarimų, konfliktų. Svarbiausia – nutarti, kada vertėtų nutylėti ir nepradėti barnio. Tada tarp jūsų su sutuoktiniu bus kur kas mažiau neigiamos energijos.


Nuo šiol kas kartą, kai susierzinsite, stabtelėkite ir paklauskite savęs: Ar tai labai svarbu? Ar verta dėl to pyktis? Ką laimėtume, jeigu nepradėtume barnio?


Minutės apsikabinimo taisyklė


Neseniai susituokusius atskirsi iš to, kad jie dažnai apsikabina, laikosi už rankų, sėdi susiglaudę, bučiuojasi. Seniau susituokusieji labai retai vienas kitą liečia. Moterims reikia mažiau partnerio prisilietimų, nes nuolat glamonėja kūdikius ir mažus vaikus.


Tačiau pasistenkite įprasti dažniau paliesti partnerį. Apkabinkite, pabučiuokite, pamasažuokite pečius – abiem bus gera, tai atsvers pastangas.


Pavyzdžiui, įveskite tokią taisyklę: kas kartą susitikus po ilgesnio laiko skirkite minutę apsikabinti, paliesti vienas kitą. Pamatysite, tai tampa priklausomybe. Greitai pastebėsite, kad kur kas dažniau vienas kitą liečiate, o santykiuose daugėja romantikos.


Dažniau kalbėkite su partneriu ir jį išklausykite


Tai ne priminimas paimti sūnų po futbolo treniruotės ar pasakyti, kad vakare susitinkate su draugėmis. Įpraskite kalbėtis apie tai, ką perskaitėte, ką matėte per televizorių, dalintis viltimis, svajonėmis, pasidalinti netgi nerimu. Klausti ir išklausyti atsakymus. Užduoti klausimus apie tai, kas įdomu sutuoktiniui. Ir išklausyti atsakymus.


Leiskite laiką su sutuoktiniu


Sunku išsaugoti klestinčią santuoką, jei visą laiką būsite tik mama ir tėčiu. Reikia pabūti ir vyru bei žmona.

Tai nereiškia, kad privalu dviese išdumti atostogų į šiltus kraštus (nors neprasta mintis). Tiesiog kasdien raskite nors truputį laiko, kad vaikai nepertrauktų jūsų pokalbio, kad galėtumėte pasėdėti be kūdikio ant kelio, be paauglio, prašančio pinigų kinui.


Pavyzdžiui, galima išeiti pasivaikščioti ryte, vakare sumigus vaikams dviese išgerti arbatos – pamatysite, tapsite kur kas artimesni. Na, žinoma, būnant dviese galima kalbėtis ir apie vaikus – juk vaikai vieni svarbiausių jus siejančių dalykų.


Kai nuolat atnaujinsite ryšį su partneriu, pajusite, kad ir meilė vis atgimsta, nejučia kyla noras būti geresniais, rūpestingesniais partneriais.


Privalote puoselėti santuoką dėl savęs ir dėl vaikų. Taigi pritaikykite šiuos patarimus ateinantį mėnesį ir pamatysite, kaip santuoka suspindės naujomis spalvomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis