Vilija: mano lieknėjimo po gimdymo paslaptis - dieta "MĖ"

Nusprendžiau ir aš papasakoti savo lieknėjimo po gimdymo istoriją. Ji nėra kažkokia stebuklinga, kur būna, kad priauga 40 kg ir tada juos ypatingai meta, bet gal mano patirtis padės kokiai būsimai mamai.

Pirmus mėnesius svoris krito


Vaiko susilaukti neplanavome taip greitai, bet sužinoję su vyru, nenustebome. Buvome susituokę prieš pusė metų, taigi, kažkada planuose jis vis tiek būtų buvęs. Esu pakankamai aukšta - 173 cm, sveriu įprastai 58 kg.

Pirmus nėštumo mėnesius mane labai pykino. Ne tik ryte, bet ir dieną, ir net vakare. Būdavo, ryte atsikeliu, viskas gerai, bet kol susiruošiu į darbą, užkandu kažko, ir pradedu bloguoti. Išbandžiau visokių receptų, kurie, sako, padeda nuo pykinimo, bet man nelabai kas tiko. Imbieras, kuris sako, padeda, mane išvis erzindavo, mėtų arbata iš tolo nervindavo... Gėriau paprastą vandenį, įspausdavau keletą citrinos lašų, tai kažkiek padėdavo. Bet ne apie tai kalba. Norėjau papasakoti, kad pirmus tris mėnesius aš nepriaugau nė vieno kilogramo, net nukritau kelis.


Kai buvau 20 savaitę nėščia, nelabai ir matėsi, kad laukiuosi. Jei kokią tuniką ar suknelę užsidėdavau, iš vis niekas nieko neįtardavo.


Iš viso priaugau 12 kg


Man buvo iš anksto planuotas cezario pjūvis. Žinojau tai jau keletą mėnesių, tad susitaikiau ir tam nusiteikiau. Kai nustatytą dieną ryte išvežė vyras į ligoninę, dar spėjau namie pasisverti - rodė, kad priaugau lygiai 12 kilogramų nuo nėštumo pradžios. Kiek buvau domėjusis, tai labai normalus skaičius, tiek ir patartina priaugti per nėštumą.

Po cezario pjūvio operacijos kelias dienas jaučiausi sunkiai - iš pradžių neleido keltis, po to jau liepė, bet buvo skausminga judėti. Smagu buvo tai, kad dukrytė gimė sveika, svėrė 3240 g, viskas buvo gerai.


Kaip aš susigrąžinau savo pirminį svorį


Dabar mano dukrytei septyni mėnesiai, auga sveika, guvi, aš esu laiminga mama. Nerimauju tik dėl to, kaip reikės po pusmečio grįžti į darbus, nes esu išėjusi atostogų vieneriems metams. Papildomi kilogramai manęs nebekamuoja, sveriu tiek pat, kiek iki nėštumo. Mano lieknėjimo paslaptys yra šios:


Manau, kad svarbią įtaką mūsų svoriui turi genetika - pasižiūrėkim į mūsų mamas, kaip atrodo jos, panašiai atrodysime ir mes. Mano mama visada buvo liekna ir elegantiška moteris.


Mano lieknumo paslaptis yra judėjimas kasdien, žindymas ir dieta MĖ (mažiau „ėsk"). Bet čia aš nieko naujo nepasakysiu, tą žinom visi, tik laikytis ne visi valios turim. Žindau dukrytę, iki šešių mėnesių ji valgė tik mamos pieną, dabar tik pradeda ragauti košių.


Stengiausi ir dabar stengiuosi nevalgyti labai riebių, aštrių, rūkytų gaminių. Žinau, kad tai nėra sveika, be to, nepadeda mamos pieno kokybei. Pyragaičių ar saldumynų niekada nebuvau mėgėja, juokauju, kad skaniausias desertas man yra... silkė.


Sporto klube nesu niekada buvusi, bet kasdien, jei tik oras leidžia, einu į lauką. Važiuoju ratais su dukryte po rajoną, ir pajudu, ir grynu oru pakvėpuojam.


Tai tokia būtų mano patirtis, norėčiau jaunoms mamoms palinkėti džiaugtis motinyste, žindyti vaikutį ir nevalgyti už du. Jei išvirėte kūdikiui košės, o jis suvalgė tik du šaukštus, nesijauskite kalta ir nevalgykite tos košės už vaiką. Taip šaukštas po šaukšto ir prisikaupia... Netingėkite pasivaikščioti gryname ore, tai tikrai vertingiau, negu migdyti vaiką balkone, o pačiai žiūrėti TV.


Vilija


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis