5 košių receptai patiems mažiausiems

Vidutiniškai papildomas kūdikių primaitinimas prasideda sulaukus pusės metų. Įvedant į mažylio racioną naujų produktų svarbu laikytis kelių taisyklių.

Pradėjus papildomą kūdikių primaitinimą, svarbu atminti kelias svarbias taisykles:


1. Neskubėkite


Kada pradėti primaitinti, pasitarkite su vaiko gydytoju, o ne drauge ar kaimyne. Žinodamas mažylio vystymosi ypatumus gydytojas patars, kurį mėnesį geriausiai pradėti primaitinimą ir nuo kokių produktų jį pradėti. Dažnai mamos skubina šį procesą, manydamos, kad taip bus geriau jų kūdikiui, tačiau tiesa yra tokia, kad vaikui reikia subręsti, kad jis būtų pasiruošęs valgyti ne tik mamos pieną, bet ir košę. Vaikučio virškinimo sistema dar tik formuojasi, todėl per ankstyvas jo primaitinimas gali jam pakenkti.



2. Maisto įvairovė - ne iš karto


Kol mažylis pratinasi prie naujo skonio, neskubėkite duoti kuo daugiau maisto produktų. Iš pradžių košė gali būti iš vienos sudedamosios dalies. Įsitikinę, kad nuo jos vaiko neberia, nepučia pilvuko, ir jis gerai ją toleruoja, galite pridėti kitą. Kai vaikas jau valgo visas daržoves ir kruopas, stenkitės kaitalioti valgiaraštį, kad vaikas nevalgytų visą savaitę tik avižų arba tik bulvių košės.


3. Kantrybės!


Maži vaikai yra konservatyvūs maisto atžvilgiu ir jiems reikia laiko priprasti prie naujo skonio. Nenusiminkite, jei mažylis spjauna jūsų paruoštą košę pirmą kartą, nenuleiskite rankų, jei taip nutinka ir kitą dieną. Būkite kantrūs, diplomatiški ir tikėkite savo vaiku.


TavoVaikas.lt portale vyko receptų konkursas "Mano pirmoji košė", jūsų dėmesiui - 5 košių receptai, kuriuos atsiuntė mūsų skaitytojos.


Košė su saldžiu svogūnu


Reikia:

1 didelės bulvės;

0,5 vidutinio dydžio morkos;

1 mažo svogūno;

trupučio sviesto;

pieno.


Kaip gaminti?


Bulvę, morką ir svogūną išvirti. Viską sudėti į trintuvą, įpilti truputį vandens, kuriame virė daržovės, įmesti gabaliuką sviesto, įpilti šlakelį pieno ir viską sutrinti. Košė turi būti tokios konsistencijos, kad nebūtų nei labai skysta, nei tiršta.

P.S. Mamos dažnai išsigąsta svogūno, bet juk jis virtas, ir jo virto skonis tampa kone saldus.

Vida Press

Košė su neriebia kiauliena


Reikia:


1 bulvės;

1 morkos;

kalafioro gabaliuko;

saliero stiebo gabalėlio;

truputį petražolių ir krapų;

neriebios kiaulienos gabaliuko.


Kaip gaminti?


Viską išvirti, nupilti vandenį, bet jo neišpilti, kad galima būtų košę praskiesti sutrynus iki norimo tirštumo.


Košė su jautienos kukuliukais


Reikia:


Jautienos faršo;

1 bulvės;

1 morkos;

burokėlio;

alyvuogių aliejaus.


Kaip gaminti?


Į verdantį vandenį dedame jautienos faršo kukuliukus (nereikia jokių kiaušinių, tik mėsos faršo - forma ir taip išsilaiko), bulvę, morką ir baigiant virti įmetam virto tarkuoto burokėlio. Išvirus sutriname, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, paskaniname močiutės šaldytomis prieskoninėmis žolelėmis.


Daržovių košė


Reikia:


1 bulvės;

1 morkos;

gabalėlio cukinijos;

brokolio šakelių;

žiedinio kopūsto gabalėlio;

sviesto.


Kaip gaminti?


Viską išverdame, sutriname iki vientisos masės ir paskaniname sviestu.


Košė su triušiena


Reikia:


1 bulvės;

1 morkos;

moliūgo;

triušienos gabaliuko;

šiek tiek sviestuko.


Kaip gaminti?


Viską išverdame ir sutriname trintuvu. Paskaniname sviestu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis