Geriausi patarimai: ką daryti, kad šaltis nepakenktų švelniai kūdikio odelei?

Esant žemesnei temperatūrai, svarbu mažylį ne tik šiltai aprengti, bet ir tinkamai pasirūpinti jo ypač jautria oda.

Apranga

Be abejonės, vienas svarbiausių dalykų, padedančių apsauguoti vaikutį nuo šalčio, yra tinkama apranga. Kaip jau ne kartą rašėme, geriausias būdas rengti vaiką šaltuoju metų laiku yra sluoksniavimas, kuomet bet kada galima aprengti arba nurengti vieną kitą rūbą. Taip pat patartina įsigyti funkcionalių žieminių rūbų, tokių kaip kombinezonas ar kepurė su snapeliu ir „ausytėmis", papildomai saugančiais nuo vėjo ar sniego.

Vežimėlis su apsauga

Be aprangos, rudenį ir žiemą puikiai pasitarnaus įvairūs vežimėlių priedai: skėčiai, uždangalai, apklotai. Jei tokių jūsų vežimėlio komplektacijoje nėra, apsaugą galima pagaminti patiems – panaudojant standžią plėvelę ar kitą neperpučiamą medžiagą.

Oro drėkinimas

Oro drėkinimas šildymo sezonu – labai svarbus. Sausas oras džiovina odą, akis, nosies gleivinę, todėl vaikui gali būti sunku kvėpuoti, o per nosyje atsiradusius įtrūkimus patekti bakterijos, greičiau prikibti virusinės ligos. Patartina, kad namuose būtų nuolat palaikoma 40-60 proc. santykinė oro drėgmė. Patalpą, kurioje vaikas miega, geriausia drėkinti naktį.

Šiluma, bet ne karštis

Po ilgo pasivaikščiojimo gryname ore, šilta vonia yra puikus būdas sušilti ir atsigauti. Tiems tėveliams, kurie savo mažąjį maudo kiekvieną vakarą, tai reikėtų tęsti ir žiemos metu, tačiau su viena sąlyga: vanduo jokiu būdu neturi būti karštas. Pakanka maloniai šilto vandens. Taip pat, žiemą maudymo laiką patartina sutrumpinti. Kelių mėnesių kūdikiams vandenyje pakanka pabūti vos 5 minutes. Mat karštas vanduo ir ilgas buvimas jame taip pat prisideda prie odos sausėjimo.

Odos drėkinimas

Kaip ir suaugusiems, taip ir mažiesiems švelnią jų odą drėkinti ir kremu tepti reikia visais metų laikais. Žiemą, kai tenka būti vėjyje ir šildomose patalpose, odą drėkinti ypač svarbu. Drėkinantį kremą patariama tepti po kiekvienų maudynių. Jei kai kurios odos vietos pradeda šerpetoti, jas reikia patepti specialiu drėkinančiu tepalu su natūraliais aliejais. Kad kremas ar tepalas geriau ir greičiau įsigertų, juos tepkite iš karto po maudynių, kol kūdikio odelė dar drėgna.

Odos apsauga

Dėl vėjo, varvančios nosies, drėgnos pasmakrės, kai kalasi dantys, vaiko veiduko oda gali parausti, perštėti. Jei taip nutiko, reikėtų mažiau laiko praleisti lauke, kai labai šalta ar vėjuota. Prieš einant į lauką, patepkite vaikučio veidą (ypač nosytę ir skruostus) specialiu apsauginiu kremu, saugančiu nuo šalčio ir gydančiu vėjo nugairintą odą. Vaikiškas veido kremas puikiai saugo odą žiemą, nes jo sudėtyje paprastai yra natūralių aliejų, D-pantenolio ir vitamino E. Šios aktyvios medžiagos maitina ir atgaivina odą. Pavyzdžiui, „Chicco" produktų linija „Baby Moments" yra specialiai pritaikyta naudoti kasdien, nuo pat pirmos gyvenimo dienos. Priemonės patikrintos dermatologiškai, pagamintos pagal hipoalergiškas formules, todėl yra švelnios net pačiai jautriausiai odelei nuo pirmųjų maudynių. Visi produktai yra be parabenų, hipoalergiški ir kliniškai patikrinti, be SLS ir SLES, be alkoholio (išskyrus tualetinį vandenį), be dažiklių, aititinka fiziologinį pH. Žiemą ypač tinkamas kremas su kakavos sviestu, kuris saugo nuo šalčio ir vėjo, gerina ir stiprina odos apsauginį sluoksnį.

Lūpų apsauga

Vaikų lūpytės visada drėgnos: arba dėl nuolat bėgančių seilių, arba dėl varvančios nosytės. Dėl nuolatinės drėgmės jautrios vaiko lūpos greitai suskilinėja. Patepkite vaikučio lūpas specialiu, vaikams skirtu lūpų balzamu – jis jas apsaugos nuo aplinkos poveikio, suminkštins. Balzamą naudokite ir profilaktiškai, kol lūpos dar nesuskilinėjusios.

Užsakymo nr.: PT_72756628

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis