Kopūsto lapai, mamos pienas ir IQ žindymo istorijų konkursas

Mama Rasa, auginant beveik metukų Deimantę, planuoja ją mamos pienuku maitinti dar metus. Tačiau jos žindymo istorijos pradžia nebuvo labai sklandi.

Mano mažajai Deimantei jau 11 mėnesių, todėl drąsiai galiu pasakoti savo žindymo istoriją.

Gimdžiau Pasvalio ligoninėje, ten labai aktyviai propaguojamas žindymas, todėl akušerė ir seselės labai gražiai aiškino, kad visos turime pieno ir nėra jokių priežasčių jam neatsirasti. Manau, taip kalbėjo, norėdamos nuteikti visas mamas žindymui.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip nepalūžti Londone su keturiais vaikais?
Tiesa ir mitai apie cezario pjūvio operaciją

Ant sienų palatoje skaičiau plakatus ir daug brošiūrų apie žindymo naudą naujagimiui. Labai tikėjausi, kad pienuko bus. Iš pradžių išsigandau, kad priešpienio buvo tik keletas lašiukų, bet buvau nuraminta personalo, kad tai normalu, ir pieno tikrai atsiras.

Namuose pieno po truputį daugėjo, tačiau atrodė labai sudėtinga mažylę žindyti 10-12 kartų per parą, tai labai vargino.

Pieno buvo tiek daug, kad jis tekėdavo net tada, kai prausdavausi.

Sakiau, kad mamoms reikia medalius kabinti, kurios maitina iki pusės metų. Laikas bėgo, maitinimas darėsi vis malonesnis ir retesnis.

Deimantė savo mažomis gražiomis juodomis akutėmis tai ieškodavo mano akių, kai būdavo žindoma, tai gražiai rankutėmis "masažuodavo" krūtį.

Kartą peršalus sukilo temperatūra, buvau išsigandusi, nes sukietėjo krūtinė, bet buvau skaičiusi, kad žindyti nereikia nustoti. Bobučių pamokinta, į liemenėlę įsidėjau šviežio kopūsto lapų, ir po nakties kietumo kaip nebūta. O temperatūra krito arbatėlių pagalba.

Tarpai tarp žindymų didėjo, laikas bėgo. Žindyti pasidarė dar maloniau, nes abi su mažyle net užmigdavome kartu, aš pailsėdavau tuo pačiu žindymo metu.

Deimantei jau 11-ka mėnesių, ir aš vis dar maitinu ją krūtimi.

Dabar ji jau savarankiška panelė, pati moka rankutėmis paimti krūtį ir įsidėti į burnytę. Būna, žiūri ir nusišypso žįsdama, tada taip gera širdyje...

Visoms būsimoms mamytėms linkiu turėti pienuko, nes labai smagu ir ramu, kai pusryčiai, pietūs ir vakarienė visada šilti, sterilūs ir niekada nepamiršite buteliuko.

Tikiuosi dar bent metus mėgautis šiuo artumu su dukryte, ir ateityje džiaugsiuosi stipresniu jos imunitetu, didesniu intelekto koeficientu ir stipriu vaiku.

Mama Rasa

Rugpjūčio 1-7 dienomis minima Tarptautinė žindymo savaitė. Šių metų šūkis: „Žindymo parama: arčiau mamų". Jeigu ir jūs susidūrėte su žindymo sunkumais, kuriuos įveikėte, laukiame Jūsų pasakojimų el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Dalinkimės patirtimi ir įkvėpkime viena kitą! Istorijų konkurso sąlygas rasite čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis