Naudinga informacija tėvams, kurie maitina vaikus mišinukais

Nors žindymo nauda yra neginčijama, mišinukai kūdikiams šiandien pasiekė itin aukštus standartus, o jų vartojimas tapo paprastesnis nei bet kada anksčiau.

Pasirinkimą padiktuoja aplinkybės

Pasak medikų, dažniausiai mišinukus renkasi mamos, kurios neturi pieno arba kai kyla sunkumų žindant. Taip pat mišinukus vertina tie tėvai, kurie pasikeisdami prižiūri kūdikį, palieka jį auklei arba nori turėti galimybę lanksčiau planuoti savo laiką. Rečiau, bet pasitaiko, kad mišinukais kūdikius maitina ir turinčios pieno mamos, kurios nori sutrumpinti maitinimo krūtimi laikotarpį ar turi sveikatos problemų. Dalis tėvų renkasi kombinuotą maitinimą, kai žindymą papildo specialiais mišiniais.

Pasaulinė pediatrų asociacija rekomenduoja kūdikį žindyti iki 6 mėnesių, šį laiką pagal galimybes pratęsiant iki 12 mėnesių. Tačiau moterims, kurios žindyti negali ar dėl vienokių ar kitokių priežasčių nenori to daryti, kūdikio maitinimas mišinukais yra sveika alternatyva, užtikrinanti pilnavertę kūdikio mitybą ir teisingą jo vystymąsį.

Privalumai ir trūkumai

Šiuolaikiniai kūdikio maitinimo mišiniai yra kokybiškas pakaitalas motinos pienui. Kūdikių mišinukams keliami itin aukšti kokybės ir gamybos reikalavimai, todėl jų sudėtis yra labai panaši į motinos pieno — juose gausu proteinų, riebalų, vitaminų. Tokios subalansuotos sudėties produktus būtų sunku išgauti namų sąlygomis, todėl, jei nežindote, specialistai rekomenduoja rinktis profesionalius produktus naujagimiams ir kūdikiams, o ne bandyti maistą gaminti patiems.

Jei dėl kokių nors priežasčių maitinti savo pienu negalite, nenusiminkite.

Patogumas

Maitinant kūdikį mišinukais, į maitinimo procesą gali labiau įsitraukti vaikelio tėtis ir taip pagilinti tarpusavio ryšį. Naudojant šiuolaikines priemones, mišinukus lengva paruošti bet kur ir bet kada. Tokiu būdu kūdikį gali pamaitinti ir kiti šeimos nariai ar auklė. Pavyzdžiui, naujausio tipo buteliukai turi patogią talpą su žymomis, kurioje lengva iš namų įsidėti reikiamą kiekį mišinuko, o vėliau kelionėje tereikia tik užpilti vandeniu.

Lankstumas

Maitinant mišinukais nereikia ruoštis iš anksto — nereikia rūpintis, kada ir kiek pieno nutraukti, kur jį laikyti. Norint pamaitinti kūdikį viešose vietose, nereikia ieškoti privačios erdvės. Esant išvykoje ir pritrūkus mišinukų, jų galima įsigyti papildomai.

Sotumas

Specialūs mišiniai kūdikiams yra virškinami kiek lėčiau nei motino pienas, todėl dažniausiai mažyliai valgo rečiau. Tai tėvams leidžia turėti ilgesnes pauzes tarp maitinimų.

Laisvė

Maitinant mišinukais mama gali valgyti viską, ko norisi, nebijodama, kad vaikeliui tai gali sukelti pilvo pūtimą ar alergiją.

Maitinimas mišiniais gali turėti tam tikrų minusų, pavyzdžiui, teigiamo poveikio imuniteto stiprinimui nebuvimas ar papildomos išlaidos.

Priimti sprendimą padės specialistas

Dažnai būsimos mamos dar nėštumo metu apsisprendžia, kaip maitins savo vaikelį, tačiau neretai sprendimas pasikeičia jam gimus. Apskritai, nerimauti, ką pasirinkti pernelyg nereikėtų, nes, atėjus laikui, visos mamos geba parinkti geriausią išeitį savo šeimai, tereikia pasikliauti nuojauta.

Taip pat rekomenduojama dar nėštumo metu pasikonsultuoti su žindymo specialistu, kuris padės rasti jums tinkamiausią išeitį.

Užsakymo nr.: PT_72149964

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis