Rudens gėrybės kūdikiui iš daržo: 2 paprasti receptai

Auksinis ruduo turtingas įvairiausiomis daržovėmis. Šis sezonas – idealus laikas savo vaikams pagaminti natūralių, vitaminingų ir spalvingų tyrelių bei užkandžių.

Rudenį su visa šeima galime atsivalgyti šviežių obuolių, bulvių, burokėlių, morkų, moliūgų, cukinijų, slyvų.


Paprasta ir greita


Iš rudeninių vaisių ir daržovių pagaminti patiekalai mažiesiems įvairūs savo skoniais, todėl įdomūs ragauti. Tai vitaminų šaltinis, iš kurio reikia pasisemti organizmui naudingų medžiagų tam, kad būtume sveiki ir prieš žiemą sustiprintume imunitetą.


Gera naujiena ta, kad turėdami reikiamas priemones ir prietaisus įvairius patiekalus bei užkandžius patiems mažiausiems ar jau didesniems vaikams paruošite vos per kelias minutes. Daržoves galima kaskart šviežiai pertrinti, išspausti specialiu spaustuvu ar išgarinti. Be to, pavyzdžiui, saldžių bulvių, morkų ar moliūgų tyrė puikiai tiks ne tik vaikams, bet ir visai šeimai kaip garnyras prie vištienos ar žuvies.


Gamintojų atstovų nuotr.


Kada jau galima?


Jei kūdikis maitinamas krūtimi, su mamos pienu jis gauna visų būtinų medžiagų. Pradėti primaitinimą rekomenduojama nuo daržovių košių: bulvių, morkų, moliūgų. Vėliau mažylis susipažįsta su kruopų (ryžių, avižų, grikių, kukurūzų) košėmis.


Dar vėliau galima duoti vaisių tyrelių. Svarbu, kad kiekvienas produktas būtų įtraukiamas po vieną – maišyti juos bus galima vėliau. Prie naujo maisto mažylį reikėtų pratinti po truputį – tai ne tik neapsunkins kūdikio skrandžio, bet ir padės pastebėti, jei kam nors mažylis yra alergiškas. Naujo produkto reikėtų duoti maždaug kas dvi dienas.

Jeigu kūdikis nesuvalgo visos išvirtos porcijos, paruoštą košelę laikykite šaldytuve, o prireikus pašildykite indelį su koše įstatydami į didesnį indą, pripildytą karšto vandens. Visgi sveikiausia mažyliui valgyti šviežiai išvirtą košę, todėl geriau maisto neprigaminti per daug.


Gamintojų atstovų nuotr.


Keletas paprastų, bet puikių receptų visai šeimai:


Saldžių bulvių ir kokosų tyrė


Reikės: 2 vidutinių saldžių bulvių, 1/3 stiklinės kokosų pieno, 1 šaukšto cinamono.


Gaminimas: nuplautas bulves subadyti šakute ir apie valandą kepti orkaitėje, 280 laipsnių temperatūroje. Atvėsusias bulves nulupti, visus ingredientus sudėti į trintuvą ir sumalti. Vaikui galima duoti kaip atskirą patiekalą ar užkandį, o šeimai – kaip garnyrą prie keptos vištienos.


Pikantiška morkų ir ryžių košė


Reikės: 1/2 puodelio rudųjų ryžių, 1,5 puodelio vandens, 2 morkų, 1/2 šaukštelio džiovintų petražolių, 1/4 šaukštelio kumino.


Gaminimas: į mažą puodą supilti ryžius ir vandenį, ant mažos ugnies, uždengus virti apie pusvalandį. Tuomet supilti pjaustytas morkas ir pavirti dar 15 minučių. Masę ir prieskonius sudėti į trintuvą arba sutrinti mechaniniu trintuvu. Jei reikia, trinant galima įpilti šiek tiek vandens.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis