Teismas mamai uždraudė žindyti dukrytę

Žindyti draudžiama! Tuoj pat ajunkyti! Taip skamba viena teismo nutartis, kurią turi vykdyti Džesika, jauna mama iš Pensilvanijos (JAV).

Žindyti planavo ilgai

Džesika augina dešimties mėnesių dukrytę Jasminą, kurią sėkmingai maitina krūtimi ir norėtų tą daryti dar ilgai. Moteris tiki, kad mamos pienas yra tinkamiausias maistas jos mažylei, kuri auga sveika, guvi ir protinga mergaitė. Tačiau Džesikai teks atsisakyti savo svajonės ilgai maitinti mažylę - teismas jai liepė atjunkyti dukterį.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Gimdymo namuose sukeistų kūdikių drama
Liga, kurios tėvai nepastebi, o vaikas skausmą kęs visą gyvenimą

Džesika Moser (Jessica Moser) - vieniša mama, jos dukrytės tėtis gyvena atskirai. Ir būtent jis yra priežastis, dėl ko teismas pasiūlė moteriai liautis žindyti.

Po skyrybų tėtis pareiškė norą matytis su dukrele, ir dabar planuoja ją pasiimti visam savaitgaliui. Džesika tam neprieštarautų, jei mažylė būtų bent kiek labiau savarankiška ir nevalgytų jos pieno. Tačiau kol kas dešimties mėnesių mergaitė visiškai priklausoma nuo mamos - ji mamos pieno skanauja kada tik panorėjusi.

Teismo argumentas, jog vaikas gali valgyti ne tik mamos pieno

Tačiau teismas nusprendė, kad tėtis turi teisę matytis su dukterimi, ir kaip rašoma nutartyje „10 mėnesių vaikas yra pakankamai didelis, kad galėtų valgyti ir kito maisto, ne tik mamos pieno, jam galima duoti pieno mišinukų". Todėl mamai rekomenduojama žindymą nutraukti.

Tačiau Džesika nesutinka su tokiu sprendimu ir nenori Jasminai duoti mišinuko. Ji argumentuoja, kad prie mamos krūties pripratusi mažylė, kaip ir daugelis jos bendraamžių, boikotuoja buteliuką, nenori ir nemoka iš jo gerti. Tačiau paklusdama teismui vieniša mama sako nusileisianti, nors ir nenoromis. „Jaučiuosi nusivylusi ir niekaip negali sustoti verkusi", - prisipažino jauna mama.

Priminsime, kad Pasaulio sveikatos organizacija rekomenduoja iki šešių mėnesių kūdikius išimtinai maitinti mamos pienu (neduodant nieko kito), taip pat pasisako, kad vaikai būtų žindomi bent iki dviejų metų.

Įdomu, kuo gi baigsis ši istorija... O kaip manote jūs, ar turi teismas teisę įsakyti mamai liautis žindyti?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis