Tetulytės ir bobulytės žino geriau? Žindymo istorijų konkursas

Kai lankiau nėščiųjų kursus, ten man užstrigo vadovės pasakyti žodžiai: "Kiek ilgai maitinsite, priklauso nuo jūsų minčių ir nusiteikimo". Ir aš nusiteikiau, kad iki metų tikrai išmaitinsiu.

Taip ir buvo, maitinau iki metų ir trijų savaičių.

Už maitinimą krūtimi, manau, nieko geriau ir negali būti, kokia tai nauda vaikui ir taip visos žinome... Man buvo labai patogu: nei mišinukų ruošti nereikėjo, nei kur išvykus juos pasišildyti, o dar finansiškai  kaip pigu išeina! Bet, kad pirmas mėnuo bus man toks sunkus ir fiziškai, ir morališkai, tikrai netikėjau...

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kokia mama esate? 5 mamų tipai, sužinok savąjį
Pradedame naują projektą, kuriame patarsime šeimoms, pirmą kartą išleidžiančioms vaiką į lopšelį darželį

Buvo susipynusios dvi bėdos: vaikas ilgai žįsdavo ir mažai miegodavo.

Atrodo, tik gimęs vaikas turi tik miegoti ir valgyti, o maniškis dienos metu nemiegodavo! Pasnausdavo ir vėl gyvas. Prieš gimstant vaikui ruošiausi, kad kai jis miegos, miegosiu ir aš su juo, bet idilė greit baigėsi, o dar ta pogimdyvinė depresija... Nepamiegojusi žindau iki 2 valandų kas kartą. Tiek užtrukdavo mano vienas maitinimas.

Kaip dabar jau aišku, vaikas nemokėjo žįsti, todėl taip ilgai užtrukdavo, kol pasisotindavo. Bet kokį spaudimą man reikėjo atlaikyti iš tetulyčių, bobulyčių! Visos man tvirtindavo, kad vaikas neprivalgo, kad mano pienas liesas, kad turiu duoti mišinuko. Nė viena nepagalvojo, kad jis paprasčiausiai nemoka žįsti.

"Paklausyk mūsų su patirtimi ir duok mišinuko!", - sakė man viena tokia.

Atsilaikiau ir maitinau tiek ilgai, kiek reikėjo.

Po mėnesio ėjom pas gydytoją, ir mano vaikas (kuris neprivalgydavo, kitų manymu) priaugo 1200 g! Kai aš tų tetulyčių ir bobulyčių pradėjau klausti, kaip neprivalgydamas jis tiek priaugo, visos tylėjo. Todėl džiaugiuosi, kad padėjo vyras atsilaikyti prieš jas, ir tęsiau žindymą toliau sėkmingai.

Vaikas užaugo be čiulptuko, be buteliuko su žinduku, nepripažino gumos, mieliau buvo mamos krūtinė. Išmaitinau vaiką be jokių didelių bėdų, uždegimų, net spenelius buvo vos, vos apkramtęs (svarbiausia - mokėti paduoti vaikui krūtį taisyklingai nuo pat pradžių).

 Džiaugiuosi sėkmingu žindymu, kai turėsiu kitą vaiką, be jokių kalbų, maitinsiu jį taip pat. O kitoms mamytėms siūlau mažiau klausyti visų tetulyčių ir bobulyčių, kurios žino „geriau". Kiekviena mama žino, kas geriausia jos vaikui!

Simona

Rugpjūčio 1-7 dienomis minima Tarptautinė žindymo savaitė. Šių metų šūkis: „Žindymo parama: arčiau mamų". Jeigu ir jūs susidūrėte su žindymo sunkumais, kuriuos įveikėte, laukiame Jūsų pasakojimų el. paštu tavovaikas@delfi.lt. Dalinkimės patirtimi ir įkvėpkime viena kitą! Istorijų konkurso sąlygas rasite čia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis