Žindymas viešoje vietoje: svarbu žinoti

Atšilus orams, dažniau parkuose ir kitose viešose vietose galima pamatyti žindančią jauną mamą. Ką reikia žinoti, jei esate neseniai pagimdžiusi ir jums kyla štai tokių klausimų: ar galiu žindyti viešai, kaip reaguos aplinkiniai ir pan.

Susiraskite jums patinkančią vietą


Toji vieta turi būti patogi. Tokia, kur nebūtų masės žmonių, didelio triukšmo ir blaškančio praeivių judėjimo, tokia, kad jūs atsisėstumėte, turėtumėte kur pasidėti kūdikio daiktus. Venkite skersvėjų, net vasarą jus gali supūsti, taip pat nebūkite su naujagimiu ir kūdikiu tiesioginiuose saulės spinduliuose, todėl užuovėja – pats tinkamiausias pasirinkimas.


Pasidairykite mamoms ir kūdikiams skirtos patalpos


Daugelyje prekybos centrų ar valstybinių įstaigų yra specialūs kambariai su sofomis ir kėdėmis maitinančioms moterims. Tokios patalpos pusiau privačios, ten niekas jums netrukdys ramiai pamaitinti kūdikį.


Įsigykite skraistę prisidengti maitinant krūtimi


Jei norisi intymumo, pravers skraistė ar platus šalikas. Būna specialiai tam skirtų skraisčių, su jomis jausitės diskretiškiau, o kūdikį matysite.


Neverskite savęs daryti to, kas kelia nepatogumą


Jūsų draugė gali kuo ramiausiai maitinti kūdikį krūtimi kavinėje ir gurkšnoti kavą. Jūs galbūt nesate tam pasirengusi, tad nieko tokio. Gali prireikti laiko, kol maitinimas krūtimi viešoje vietoje atrodys natūralus dalykas. Gyvenkite savo ritmu ir savo tempu.


Išsirinkite tinkamus, patogius drabužius


Specialios liemenėlės, palaidinės, suknelės tikrai praverčia krūtimi maitinančioms moterims. Šie drabužiai taip pasiūti, kad minimaliai apnuogina, o kūdikį pamaitinti lengva.


Vida Press


Įsigykite kokybišką liemenėlę maitinančiai moteriai


Specialios liemenėlės maitinančioms moterims lengvai užsisega, lengvai atsisega, su jomis tiesiog patogu. Kokybiškų medžiagų liemenėlė ne tik patogi, bet ir suteiks daugiau pasitikėjimo savimi.


Pratinkitės po truputį


Iš pradžių pamaitinkite kūdikį draugės namuose, kol apsiprasite. Kitą kartą galite pamaitinti kūdikį kavinėje ar jaunų mamų susitikime, kur jus suptų bendramintės. Galiausiai įprasite maitinti kūdikį ir viena viešoje vietoje. Kuo daugiau praktikos, tuo geriau. Galite pamaitinti kūdikį prieš veidrodį – maloniai nustebsite, kad atrodo net taip prastai, kaip įsivaizdavote.


Padrąsinkite save


Maitinimas krūtimi – kuo natūraliausias dalykas. Tai nėra nei baisu, nei nemalonu, anaiptol – tai gražus ir natūralus būdas pamaitinti mažylį. Nemanykite, kad turėtumėte slėptis. Priminkite sau, kad ne tik maitinate kūdikį, bet ir mezgate tarp jūsų ypatingą ryšį, padedate jam augti. Nusipelnote tik pagyrimų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis