Astrologė atskleidžia, kokie vardai neša sėkmę, o kokių geriau neduoti vaikams

„Kiekvienas vaikas gimdamas „atsineša" ir savo vardą, tad tėvų užduotis - įdėmiai įsižiūrėti į naujagimį ir mintyse paklausti: „Koks tavo vardas"?, - sako astrologė Saulė. Interviu su astrologe apie tai, kaip išrinkti vaikui vardą ir kokių klaidų nedaryti.

Straipsnio konsultantė – astrologė Saulė Jonaitytė.

Yra daugybė liudijimų, kad jautrūs tėvai kaip tik taip sužinojo savo vaiko vardą. Aš irgi tai patyriau, - atvirai sako astrologė Saulė. - Buvau tvirtai nusprendusi savo sūnų pavadinti Vincentu, savo mėgstamo dailininko Vincento van Gogho garbei. Tačiau kai pirmąkart pamačiau savo sūnų, intuicija pakuždėjo, kad šis vardas niekaip „nelimpa". Pavadinome jį Kasparu vieno trijų Biblijos karalių garbei. Tuomet su astrologija dar neturėjau nieko bendra. Tačiau dabar suprantu, kad šis vardas gana tiksliai atspindi sūnaus energetiką.

TAIP PAT SKAITYKITE:
4 klausimai apie žindymą: atsako gydytojas
Firminiai Eglės kibinai: gaminame žingsnis po žingsnio

Tėvams patariu rinkti vaikus nesidairant į madas, tradicijas, tendencijas ar sezoninį bendrą žvaigždžių išsidėstymą. Astrologas tegali paaiškinti, kokias gimimo žvaigždžių energijas, tai yra kokius charakterio bruožus, sąmonės akcentus sustiprins ar susilpnins vardas.

Labai dažnai tėvai vardą parenka skubotai, atmestinai ir jis neatspindi vaiko. Tačiau vėliau aplinkiniai žmonės natūraliai ir intuityviai pradeda vaiką vadinti jo „atsineštu" vardu. Ar pastebėjote, kad gerai pažįstamą žmogų greitakalbe pavadiname vis kitu vardu? Jis yra tikresnis nei pase.

Aš pagal pasą esu Renata, mama pavadino mane romano „Ko skambina varpai" herojės vardu. Šis vardas reiškė buvimą antraeilėse pozicijose, pasidavimą stipresniems, o aš su juo vis likdavau antra per įvairius konkursus ir net meilė nesisekdavo. Tačiau žmonės nuo mažens mane vadino Saule, Saulyte, Auksele. Pasirinkusi astrologės profesiją pasivadinau Saule ir tarsi grįžau į save, nes šis vardas atspindi vidinę mano tapatybę. Prieš rinkdami savo naujagimiui vardą gerai į jį įsižiūrėkite ir pajusite, kuo jis vardu".

Ar išties ilgas vardas vaikui geriau? Sakoma, kad žmogus, turintis ilgą vardą, yra stipresnis dvasia.

Senais nueinančiais laikais, kai laikas tekėjo ramiai, o bendraujama buvo lėtokai ir su atida, ilgesnis vardas išties galėjo  sulaukti daugiau pagarbos, savitai tai sustiprindavo žmogaus energines galias. Greičio ir žaibiškos žinių sklaidos laikais, priešingai, sunkus ilgas vardas apsunkina bendravimą, kelia aplinkos susierzinimą, mat spausdinant reikia surinkti daugiau ženklų, tokio vardo parašymas IT laikmenose daugiau kainuoja. Dauguma ilgų vardų savininkų, kad nebūtų kliuviniai, plėtodami aktyvius socialinius ryšius suaugę vardus trumpina.

Ar gerai vaikui duoti du vardus, kaip dabar yra madinga?

Tikrai ne visada. Astrologijoje vardas parenkamas pagal Ascendento ženklo valdančiąją planetą, arba pagal vyraujančią energetiką planetų sankaupas ženkle. Tarkime, Liūto ženklui netiks egzotiški, užsieniniai,  itin populiarūs vardai, mat kiekvienas Liūtas nori būti originalus, bet ir bijo patyčių dėl įmantraus, juokingo vardo.

Jei horoskope ryškūs Dvynių pradas (Ascendentas, daug planetų), dvigubi, net trigubi vardai sveikintini, pabrėžia įvairovę ir dvilypumą. O štai tipiniam Skorpionui dvigubi vardai pavojingi, mat atkreipia į jį nereikalingą dėmesį, o šis ženklas mėgsta maskuotis.

Kaip vaikui parinkti tokį vardą, kad jis pritrauktų sėkmę?

Vertindami kitą žmogų pasąmoningai pridedame jam ir papildomų reikšmių, susijusių su jo vardu. Taip  tarsi pridedame jam papildomų bruožų.  Renkantis vardą ypač svarbu žinoti jo reikšmę. Justina – tai teisinga, Liucija – šviesa, o Kamilė – tai Ramunė. Sąveikaudami su kitais tas vardų reikšmes irgi pabrėžiame.

Duodant vaikui krikščionišką vardą neprošal pasidomėti to šventojo gyvenimu, jo darbais. Dvasiškai vaikas visada su juo turės ryšį, nevalingai trauks to šventojo kelias.

Archaiški lietuviški vardai budina mumyse pagonišką dvasią, o ji karinga, tiesmuka. Užtat karališki (Vytautas, Birutė, Mangirdas) mus daro kilnius.

Prasminga pavadinti vaiką gerbiamo, daug pasiekusio giminaičio, šviesulio vardu. Visuotina pagarba ir jį pasąmoningai vers lygiuotis į aukščiausius laimėjimus.

Ypač gražu ir teisinga, kai tėvai įamžina per vaiko vardą savo meilės akimirką: Nida, Jūra, Liepa, Rytas. Vaikas visada yra susietas su meilės akimirka, o meilė visur ir visada yra stipriausia apsauga.

Nepaprastai svarbūs sudurtiniai tautiniai vardai Visgirdas, Tautvydas, Milvydė, Rimvydas ir pan. Globaliame pasaulyje jie sergsti mūsų etnosą nuo išnykimo, neša gyvąją lietuvybės dvasios ugnį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis