JAUTRU: niekas netikėjo, kad jis gyvens (FOTO)

Šis kūdikis iš tiesų gimė po laiminga žvaigžde. Kai jo mama su tėčiu išsiruošė atostogų kruiziniu laivu, iki jo numatytos gimimo datos buvo likę kone 4 mėnesiai. Tačiau jis buvo jau pakeliui į šį pasaulį.

Emily Morgan su vyru leidosi į kruizą po Karibus. Nėštumas neseniai buvo perkopęs pusiaują, savijauta gera, tad pora nusprendė savaitę pailsėti.

Tačiau kruizo metu nutiko tai, ko moteris nė nesapnavo - kone keturiais mėnesiais anksčiau laiko prasidėjo gimdymas, ir mažylis Haidenas gimė čia pat, laive, toli nuo sausumos, sverdamas vos 680 gramų. Laivo medikas iš karto pasakė tėvams, kad jie neturėtų jokių vilčių – mažylis neišgyvens. Tačiau įvyko stebuklas.

Kruiziniame laive atostogų amerikietė Emily išsiruošė su vyru Chase Morgan ir trejų metų dukryte. Prieš kelionę moteris apsilankė pas gydytoją, šis leido Emily išvykti atostogų. Nėštumas buvo sklandus, jo pabaigos dar buvo nematyti, o ir pats kruizas turėjo tęstis savaitę.

Numatoma gimdymo data buvo gruodžio vidurys, o atostogos vyko rugpjūčio pabaigoje. Laiko į valias.

Tačiau rugpjūčio 31 dieną Emily netikėtai prasidėjo sąrėmiai. Kaip ją informavo laivo atstovai, iki artimiausio uosto buvo maždaug 14 valandų plaukimo. Tačiau gimdymo veikla toliau progresavo ir netrukus gimė berniukas, kuris svėrė vos 680 gramų. Laivo gydytojas iš karto po gimdymo nedavė jokių vilčių tėvams - laive nebuvo jokios specialios įrangos neišnešiotiems naujagimiams. Tačiau Haidenas buvo tikras kovotojas - nors tokio amžiaus naujagimių plaučiai būna dar nesubrendę, šio mažylio noras gyventi buvo didesnis už visus pavojus. Kai mama po gimdymo pirmą kartą pamatė berniuką, jis, pasak jos, tyliai, tyliai verkė. Tai buvo geras ženklas, kad jo plaučiai yra tiek išsivystę, kad jis turi jėgų verkti.

Berniukas svėrė 680 gramų.
AP/Scanpix

Mažylis buvo suvyniotas į daug audeklų, kad būtų palaikoma jo kūno temperatūra, ypač galvos, taip pat jam buvo uždėta deguonies kaukė. Laivo medikai ekspromtu sukonstravo tam tikrą dėžę, kurioje laikė mažylį.

Kad ir kaip stengėsi specialistai, jie turėjo pripažinti, kad mažylio šansai išgyventi yra labai maži, vos keli procentai iš šimto.

Laivo kapitonas davė įsakymą padidinti greitį ir laivas ėmė skubėti į artimiausią uostą. Nors į jį planavo atvykti po 14 valandų, pavyko atplaukti keliomis valandomis anksčiau.

Čia jau laukė greitosios pagalbos ekipažai su profesionalia reanimacijos įranga. Mažylis skubiai nugabentas į ligoninę.

Uoste jau laukė medikai su įranga.
AP/Scanpix

Šiuo metu per anksti gimusio mažylio gyvybei pavojus nebegresia. Jis vis dar ligoninėje Majamyje ir tik tada, kai sustiprės, galės būti pergabentas į Jutą, iš kur yra jo tėvai.

Ligoninės medikai neslepia, jog šis įvykis - išskirtinis jų praktikoje ir tai, kad mažylis išgyveno bei nenukentėjo, yra tikras stebuklas.

Mama Emily džiaugiasi, kad sūnelis pamažu auga ir per zondą jau suvalgo po kelis šaukštus mamos pieno. Ji laukia tos dienos, kai Haidenas atvyks į namus ir susipažins su jo laukiančia sesute.

Emily su vyru prieš kelionę kruiziniu laivu.
AP/Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis