Kodėl svarbu prisiminti valandą, kurią gimėte: ką tai pasako apie charakterį

Rytų astrologija didelę reikšmę skiria ne tik žmogaus gimimo dienai, bet ir valandai. Para padalinta į 12 dalių, kurių kiekvienai priskirtas tam tikras globėjas gyvūnas.

Žiurkės valanda (23.00 - 01.00)


Iš pirmo žvilgsnio šie vaikai atrodo draugiški, mandagūs, komunikabilūs. Su jais lengva užmegzti pažintį, jie turi daug draugų. Be gal smalsūs, besidomintys daugeliu dalykų ir užduodantys daug klausimų. Juos traukia viskas, kas atrodo paslaptinga ir neišbandyta. Dar viena jiems būdinga savybė - pasitikėjimas savimi. Jiems jo tikrai netrūksta.


Jaučio valanda (01.00 - 03.00)


Tai vaikai, kurie retai praranda savitvardą, jie patikimi, išmintingi, atsargūs. Prieš priimdami sprendimą, galvoja ilgai, tačiau toks jau jų būdas - jie nepuola strimgalviais bet kur ir bet kada. Augant jie įgyja vis daugiau pasitikėjimo savimi ir... užsispyrimo. Labai svarbu, kad po įtemptos dienos šie vaikai turtų galimybę pailsėti, laisvai pažaisti. Nereikia užkrauti šių vaikų papildomais būreliais, nes jiems poilsio režimas yra būtinas. Antraip psichologinis „perdegimas" bus garantuotas.


Tigro valanda (03.00 - 05.00)


Energingi, kartais sunkiai suvaldomi, linksmi. Kompanijose būna dėmesio centre, jais žavimasi ir jie kaip niekas kitas moka pralinksminti. Net ir naujoje jiems situacijoje tokie vaikai gana greitai apsipranta ir tampa padėties šeimininkais. Daro daug darbų vienu metu. Jeigu tėvai yra lėtesnio temperamento, negu vaikas, gali nesuprasti, iš kur jų atžala turi tiek daug nesuvaldomos energijos ir ugnies. Dar vienas bruožas, kuriuo gali pasigirti šie vaikai - įgimtas optimizmas.


Katino valanda (05.00 - 07.00)


Jautrūs, empatiški ir mieli šio ženklo vaikai yra tikri katinai - kartais glaustosi ir murkia, o kartais prasiveržia katiniška vienišiaus prigimtis ir jie nori pabūti vieni atskirai. Jie moka išsakyti savo emocijas ir jausmus. Jei jiems liūdna, taip ir pasakys. Išorė kartais būna apgaulinga: iš šono atrodo, kad jie uždari ir mažai bendraujantys, tačiau užmezgę pažintį, jie iš tiesų labai prisiriša ir tampa geriausiais draugais. Paaugus jiems būna sunku išsirinkti vieną pomėgių sritį, todėl tėvų užduotis - sudaryti sąlygas išbandyti daug veiklų ir leisti vaikui pačiam suprasti, kas jam labiausiai tinka ir patinka.


Drakono valanda (07.00 - 09.00)


Paslaptingi vaikai, kuriuos sunku perprasti iš pirmo žvilgsnio. Jau nuo mažų dienų mąsto originaliai ir stebina tėvus savo išprusimu, noru sužinoti tokius dalykus, kurie jo bendraamžiams dar nerūpi. Mėgsta elgtis taip, kad aplinkiniams tai sudarytų įspūdį ir juo būtų žavimasi. Labai vertina savo laisvę, todėl nuo mažų dienų siekia savarankiškumo.


Gyvatės valanda (09.00 - 11.00)


Apdovanoti stipria valia ir didele intuicija, o tai yra didžiulis turtas ir galimybės. Nėra linkę atvirauti apie savo jausmus, todėl tėvams teks gerokai paplušėti, kol išsiaiškins, kodėl vieną dieną iš darželio jų brangenybė grįžo nusiminusi ir nelaiminga. Neigiamų emocijų kaupimas nėra sveika, todėl tėvų užduotis - mokyti vaiką išsikalbėti. Tai pavyks, jei tėvai ir vaikas užmegs stiprius, pasitikėjimu, pagarba ir meile paremtus tarpusavio santykius.


Arklio valanda (11.00 - 13.00)


Gyvybingi ir mėgstantys bendrauti vaikai. Jiems reikia daug erdvės, pasivaikščiojimų parkuose, vėliau - sporto užsiėmimų ir pan. Tačiau nemėgsta, kai jiems yra įsakinėjama, daug smagiau jaučiasi ten, kur suaugusiojo santykis su juo yra pagarbus. Nebijo rizikuoti, yra drąsūs. Šio ženklo vaikai nuolat šypsosi ir atrodo, kad laimingesnių už juos nėra visame pasaulyje. Įskaudinti, nubausti ar užsigavę gana ilgai tai prisimena ir liūdi.


Ožkos valanda (13.00 - 15.00)


Protingi vaikai, kurie anksti išmoksta kalbėti, domisi knygelėmis, skaičiais ir raidėmis. Mėgsta vadovauti draugams. Susidraugauja ne iš karto, bet draugystė jiems daug ką reiškia. Bendrauja mandagiai, ramiai, nemėgsta skubotų sprendimų, nesielgia karštakošiškai. Augindami šiuos vaikus tėvai dažnai girdi tokius komplimentus: „Auksas, o ne vaikas", „Jį auginti vienas malonumas".


Beždžionės valanda (15.00 - 17.00)


Jie sportiški, mėgsta žaisti judrius žaidimus. Lengvai apsipranta naujoje aplinkoje, užmezga pažintis, yra bendraujantys. Turi daug planų, kuriuos pradeda įgyvendinti, tačiau ne visada užtenka kantrybės užbaigti pradėtą darbą. Pasitaiko nuotaikų kaitos: ryte jie atsikelia niūrūs ir rodos, kad diena bus nekokia, o po kelių valandų jie jau dūksta lyg niekur nieko spinduliuodami laimę. Būna, kad pradeda kažką daryti, o tik paskui pagalvoja, tačiau yra sumanūs ir išsisuka iš keblios padėties.


Gaidžio valanda (17.00 - 19.00)


Asmenybės nuo pirmų gyvenimo valandų. Dabar šeimoje jie yra svarbiausi, ir visas gyvenimas sukasi aplink juos. Paaugę yra mėgstami draugų, tačiau į savo širdį įsileidžia ne visus. Apdovanoti įgimtu patrauklumu, kaip mėgstama sakyti, charizma, jie per gyvenimą plaukia pasroviui. Atrodo, kad jiems viskas ir visur sekasi, tačiau iš tiesų to, kas dedasi jų širdyje, nežino niekas, tik jie patys. Juos ypač subrandina krizinės situacijos, kuriose reikia sumanumo ir valios pastangų. Tai grūdina, o gautos pamokos suteikia vertingos patirties.


Šuns valanda (19.00 - 21.00)


Mieli, švelnūs ir malonūs vaikai yra apdovanoti humoro jausmu. Su jais visada įdomu. Net ir žinodami savo išskirtinumą, jie niekada juo be reikalo nesinaudoja. Būdingas stiprus teisingumo jausmas. Nebijo sunkumų, yra darbštūs ir atkaklūs.


Šerno valanda (21.00 - 23.00)


Be galo smalsūs, ir tai turėtų džiuginti tėvus, tačiau girdėdami per dieną šimtus „kodėl?", „kaip?", „kam?", jie pavargsta. Vaikiškos enciklopedijos ir žinynai yra kuriami būtent tokiems vaikams. Nors ir neatrodo iš išorės į juos žiūrint, širdyje jie yra labai jautrūs ir vaikiški. Gero žodžio, padrąsinimo, pagyrimo, apkabinimo ir paprasto „Aš tave myliu" jiems reikia kasdien.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis