Neišnešiotuko drama: toli nuo gimtų namų (FOTO)

Būsimieji tėvai iš Didžiosios Britanijos Kate Amos (30) ir jos sužadėtinis Lee Johnston (29) prieš susilaukiant vaiko nusprendė Kalėdas sutikti JAV. Nėščioji jautėsi gerai, tad gavo gydytojo leidimą skristi. Tačiau kelionė jiems baigėsi taip ir dorai neprasidėjusi.

Atskridus į Niujorką, Kate su sužadėtiniu pirmiausia nusprendė autobusu apžiūrėti įdomiausias Niujorko turistines grožybes – taip elgiasi didžiuma pirmąkart čia viešinčių turistų. Tačiau važiuojant apžvalgos autobusu, moteriai prasidėjo sąrėmiai ir ji atsidūrė ligoninėje. Gimdymo nebuvo įmanoma sustabdyti. Iki oficialios gimdymo datos buvo likę dar vienuolika savaičių, daugiau kaip du mėnesiai, tačiau nekantrus mažylis skubėjo gimti.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip tinkamai pasiruošti gimdymui
Kaip nustatyti vaiko lytį, kai to dar niekas nežino

Anksčiau laiko gimęs mažylis svėrė 1,4 kg
Vida Press

Gimusį sūnų tėvai pavadino Dax'u. Mažylis svėrė 1,4 kg. Anksčiau laiko gimęs vaikas neturi didelių sveikatos problemų ir atsižvelgiant į savo gimimo laiką, svorį bei kitas aplinkybes, jaučiasi pakankamai gerai.

Nepaisant to, neišnešiotas naujagimis turi dar nemažai laiko praleisti ligoninėje, kol sustiprės ir bus pajėgus su tėvais parskristi namo į Didžiąją Britaniją. Manoma, kad ligoninėje jis išbus maždaug iki kovo pradžios, to laiko, kuomet ir turėjo gimti.

Dax'as gimė 11 savaičių anksčiau numatyto termino
Vida Press

Pirminiais duomenimis, neišnešioto naujagimio gimimas bei slaugymas ligoninėje britų porai kainuos apie 200 000 JAV dolerių (166 000 eurų). Ar bent dalį jų padengs draudimas, pora nežinojo.

Šoką patyrusios poros draugai socialiniame tinkle „Facebook" sukūrė puslapį „Dax's Tale of New York" (liet. „Dax'o pasaka Niujorke"), skirtą Kate ir Lee paremti. Sausio 4 -osios vakarą labdaringoji paskyra socialiniame tinkle turėjo beveik 20 000 bičiulių, o paaukota buvo beveik 15 000 eurų. Šie suaukoti pinigai padeda porai gyventi JAV tol, kol ligoninėje už gyvybę kovoja jų sūnus.

Paskutinė žinia, atskriejusi iš Niujorko, yra optimistinė. Neišnešioto naujagimio tėvai kalbėjosi su ligoninės, kurioje gimė sūnus, atstovais, ir šie juos patikino, kad vyksta konsultacijos su draudimo bendrove, greičiausiai gimdymo bei naujagimio intensyviosios priežiūros suma bus padengta.

Išvyka į tolimą šalį britų šeimai baigėsi netikėtai
Vida Press

Netikėtai tėvais tapusius Kate ir Lee palaiko ir Didžiosios Britanijos ambasada Niujorke, jie sulaukė ir žinomų tėvų paramos. Štai dainininkė Kate Price (36), kurios ketvirtasis vaikas iš penkių taip pat gimė užsienyje, Prancūzijoje, linki porai, kad viskas baigtųsi sėkmingai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis