Populiariausias pasaulyje vardas dažnas Klaipėdoje ir Vilniuje

Koks vardas paskutiniaisiais metais yra pats populiariausias skirtingose pasaulio šalyse? Portalas BabyNameWizard.com tvirtina, jog tai - Sofija.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Iš viso buvo atsižvelgta į 49 šalių vardų statistiką. Įvairių šalių topų viršūnėse - mergaitiškas Sofijos vardas.

Tai graikų kilmės vardas, kildinamas iš žodžio „sophia" - išmintinga ir įžvalgi. Įdomu, kad šis vardas populiarus ne tik krikščioniškose šalyse, bet ir, pavyzdžiui, Turkijoje.

Sofijos vardas itin populiarus Europoje, Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje, Šiaurės ir Pietų Amerikos žemynuose. Tiesa, skirtingose šalyse jis skirtingai tariamas ir rašomas - Sofia, Sofi, Sofja, Sochvi, Zofa, Sofija ir pan.

Vardas Sofija paskutiniaisiais dešimtmečiais taip paplito, kad savo populiarumu aplenkė anksčiau itin populiarų tarptautinį mergaitės vardą Marija.

Sofija - šventoji, gyvenusi senovės Romoje, ji turėjo tris dukteris, kurių vardai buvo Caritas (Meilė), Spes (Viltis), Fides (Tikėjimas).

Tuo tarpu populiariausias berniukų vardas įvairiose pasaulio šalyse - Mohamedas.

Ar Sofijos vardas populiarus Lietuvoje? Gyventojų registro tarnyba, paskelbusi 2015 metų pirmojo pusmečio rezultatus, tarp populiariausių dešimties berniukų ir mergaičių vardų Sofijos vardo nepateikia. Štai populiariausieji 2015 metų pirmojo pusmečio vardai:

Mergaičių:

1. Emilija

2. Austėja

3. Viltė

4. Gabija

5. Kamilė

6. Ugnė

7. Ema

8. Gabrielė

9. Liepa

10. Lėja

Berniukų:

1. Lukas

2. Matas

3. Jokūbas

4. Nojus

5. Emilis

6. Dominykas

7. Dovydas

8. Kajus

9. Gabrielius

10. Danielius

Tačiau Vilniuje ir Klaipėdoje Sofija patenka į populiariausių mergaičių vardų dešimtuką. Vilniuje 2015 metais pirmąjį pusmetį šis vardas yra ketvirtoje vietoje po Emilijos, Gabrielė, Ugnės. Klaipėdoje Sofija yra trečias pagal populiarumą mergaičių vardas po Emilijos ir Austėjos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis