Rečiausi vaikų vardai Kėdainiuose: Ugmilė, Ailanta, Amėja, Gudeira, Meivė, Gojus, Dorukas, Toras ir kiti

Kėdainių rajono savivaldybės pateiktoje informacijoje – įdomioji statistika: jauniausi tėvai, kasmet madingi ir reti vardai, 2017 metų gimstamumo rodikliai.

Sulaukta penkių dvynukų porų

Kėdainių rajono savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos ir archyvo skyriaus duomenimis, 2017 metais užregistruoti 525 gimimo įrašai (278 berniukai ir 247 mergaitė). 2016 metais užregistruota 590 gimimo įrašų.

„Iš minėto skaičiaus 122 vaikai gimė užsienyje (2016 metais – 151 vaikutis), vėliau duomenys apie jų gimimą įrašyti į Civilinės metrikacijos ir archyvo skyriaus apskaitą. Džiugu, kad pernai rajone sulaukėme penkių porų dvynukų. Taip pat užregistravome keturis įvaikinimus bei turėjome septynis teismo sprendimus dėl tėvystės nuginčijimo", – sakė Civilinės metrikacijos ir archyvo skyriaus vedėja Gaiva Petrauskienė.

Daugiausiai vaikų – 60 – gimė Jungtinėje karalystėje, 13 – Norvegijoje, po 10 – Airijoje ir Vokietijoje, 3 – Švedijoje, 2 – Danijoje ir po vieną Islandijoje, Kazachstane, Latvijoje, Rusijoje, Ukrainoje.

Nuo vieno iki devynių vaikų

Iš 525 registruotų gimimų 303 vaikai gimė tėvams esant santuokoje, 189 vaikams pripažinta tėvystė, kai tėveliai nėra santuokoje, 33 gimimus registravo vienišos mamos. Jauniausiai mamai buvo 15 metų, o jauniausiam tėčiui 16 metų.

„2017 metais šeimos susilaukė 215 pirmagimių. 187 vaikai buvo antrieji šeimoje. 43 šeimas papildė po trečią atžalą, 21 – gimė po ketvirtą vaikutį, 7 – po penktą. Viena šeima susilaukė šešto vaikučio, keturios – septinto, dvi – aštunto, viena – devinto", – vardijo G. Petrauskienė.

Rinko gražius, retus, įdomius vardus

Civilinės metrikacijos ir archyvo skyriaus vedėja pastebėjo, kad 2017 metais tėveliai savo vaikams rinko labai gražius, įvairius, retus, įdomius vardus, tačiau tradiciškai davė ir pastaraisiais metais tuos pačius populiarius vardus.

Pernai populiariausi mergaičių vardai buvo Viltė, Eva, Luknė, kurių užregistruota po aštuonias, taip pat Lėja (7), Liepa ir Ugnė (užregistruota po 6), Kornelija, Sofija, Augustė ir Ema (užregistruota po 5). Taip pat jau keletą metų madingi yra šie berniukų vardai: Joris, Matas (užregistruota po 13), Kajus (10), Nojus ir Jokūbas (užregistruota po 9), Tajus, Emilis, Gabrielius ir Domas (užregistruota po 7), Herkus, Lukas ir Dominykas (užregistruota po 6).

Civilinės metrikacijos ir archyvo skyriuje vaikams suteikti ir reti vardai: Ugmilė, Ailanta, Amėja, Aidana, Akmėja, Anabela, Arnetė, Airinė, Eidvilė, Eiva, Deiva, Dovydė, Gudeira, Meivė, Karmena, Eidenas, Gojus, Dorukas, Kamilis, Elajus, Jaudrius, Adamas, Eridas, Atas, Aras, Ainis, Vidgaudas, Taironas, Toras.

„Labiausiai mane džiugina tai, kad tėveliai vaikus pavadina gražiais senais lietuviškais vardais. Tai – Adelė, Agota, Barbora, Elžbieta, Veronika, Vaidilutė, Žemyna, Algirdas, Antanas, Albertas, Benediktas, Jurgis, Marijonas, Mažvydas, Mindaugas, Mykolas, Motiejus, Petras,Teodoras, Vincas", – sakė G. Petrauskienė.

Kėdainių rajono savivaldybės informacija

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis