Tėvų ir vaikų santykiai astrologės akimis vaikas - Svarstyklės

Kokiomis savybėmis yra apdovanoti vaikai, gimę po Svarstyklių ženklu? Kaip jie sutaria su tėvais atsižvelgiant į tai, po kokiu Zodiako ženklu yra gimę jie?

Konsultuoja astrologė Rita Vainauskienė:

Jei jūsų vaikas Svarstyklės (rugsėjo 24 - spalio 23)

Vaikai - Svarstyklės taikūs ir visada siekia harmonijos ir teisingumo. Vargu ar jie atvirai ginčysis ar garsiai šaukdami įrodinės savo nuomonę - Svarstyklės mėgsta veikti, bet subtiliai, diplomatiškai ir taip meniškai, kad priešininkas veiks pagal jų taisykles. Tarsi svarstyklių lėkštės šis vaikas mėgsta lygybę ir bet kurioje konfliktinėje situacijoje bandys sutaikyti abi puses, pasiekti taikias derybas.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Lavija Šurnaitė - Kairienė: sužinojus apie nėštumą - džiaugsmas iki dangaus
12 močiutės patarimų, jei peršalote: kompresai, nuovirai, arbatėlės

Žavus ir mielas vaikas - Svarstyklės visada daro gerą įspūdį aplinkiniams ir tampa pavyzdžiu kitiems, nors kartais jo išsiauklėjimas būna tarsi parodomasis. Atsidurdamas pasirinkimo padėtyje, vaikas-Svarstyklės būna neryžtingas ir abejoja, jam sunku pasirinkti vieną, nes kiekviename variante jis mato savus privalumus. Jis nemėgsta imtis atsakomybės ir norėtų, kad sprendimus priimtų kas nors kitas.

Svarstyklių Tėvai turėtų padėti savo vaikui išsiugdyti pasitikėjimą savimi, išmokyti pasitelkus ištvermę ir griežtumą įveikti bėdas. Skatinkite jo savarankiškus sprendimus, gebėjimą pastovėti už save, bet vaikas turėtų vadovautis teisingumu ir meile. Mokykite savo vaiką tikėti savo jėgomis ir sugebėjimais, atsispirti bendrai psichozei, o išlaikyti savo nuomonę. Daugiau su juo bendraukite, kalbėkite, mokykite mąstyti, pasverti ir pasirinkti geriausią variantą. Stresinėse jam padėtyse naudinga vaiką vestis į parodą, muziejų, net parduotuvę, - kad save parodytų ir į kitus pažiūrėtų.

Vaikai - Svarstyklės turi puikų estetikos, harmonijos ir grožio jausmą, jie linksta meno, muzikos link. Daugelis iš jų turi meninius talentus, puikią klausą, mėgsta muziką ir šokius - visą kas subtilu ir elegantiška. Nepaisant jauno amžiaus, tarp vaikų - Svarstyklės daug mėgstančių madą, t.y. šiuolaikiškai rengtis, paisyti elgesio ir gyvensenos taisyklių. Jiems patinka gerai atrodyti ir būti apsuptiems gražių dalykų ir malonių žmonių.

Visada skatinkite savo vaiką užsiimti menu ar muzika, nes mažosios Svarstyklės meno srityje gali pasiekti itin gerų rezultatų.

Tėvai turėtų prisiminti, kad Svarstyklės - partnerystės ženklas, kad vaikui visada bus svarbūs draugai, partneriai, jis nemėgsta vienatvės ir save suranda bei įtvirtina per bendravimą. Svarstyklės turi poreikį būti su kitais žmonėmis, būti dalimi komandos, tačiau tuo pačiu metu jie visada turi vieną ar du geriausius draugus, su kuriais galima dalintis beveik viskuo. Su amžiumi vaikai Svarstyklės tampa puikiais  diplomatais ir nuostabiais strategais.

Aktyviai mamai- Avinui su jos kunkuliuojančia energija visąlaik norisi ką nors veikti. Svarstyklės gi mėgsta pailsėti, svajojant kaip šiek tiek sulėtinti mamos greitį, nors jos aktyvumas šiam vaikui naudingas. Kartais šį vaiką reikia stumtelėti, kad padėtum panaudoti visą turimą potencialą. Svarstyklės savyje turi užslėptą polinkį nuotykiams, o mama - Avinas ir yra ta ieškanti asmenybė, kuri gali jam padėti. Savo įkvepiančiu entuziazmu ir požiūriu į gyvenimą ji gali sustiprinti tą malonumą, kurį jos vaikas gauna, bandydamas vis kažką naujo. Svarstyklės niekada netinginiaus, kai šalia tokia mama.

Svarstyklėms reikia itin daug meilės, kad išlaikyti savo emocinę pusiausvyrą, ir mama turi rasti laiko, kad vaikas gautų visą tą švelnumą, kurio jam taip reikia. Ir gerai, kad Avinas yra ne iš tų, kurie lepina savo vaikus: Svarstyklėms naudingas tas tvirtumas ir nuosekli disciplina, kurios reikalauja mama. Šis vaikas gali išaugti bestuburis, jei neugdyti jo tvirtumo. Bet su juo jokiu būdu negalima būti grubiam - ar girdite, mamyte - Avinai? Jūsų mažajam nuotykių ieškotojui reikia gerai subalansuotos dozės meilės ir tvirtumo. Raskite tai, ir jūsų vaikas - Svarstyklės išaugs laiminga ir savimi pasitikinčia asmenybe.

Avino charakteris ūmus, tačiau greit atlėgstantis: tėvas moka pamiršti ir atleisti. Svarstyklės kartais būna reiklios ir pakankamai temperamentingos. Jos ilgai nepamiršta nuoskaudų ir nešioja savyje nuoskaudas, slėpdamas savo tikruosius jausmus. Greičiausia jis gali apsimesti, kad jo gyvenimas yra puikus! Tėvas-Avinas nemėgsta spręsti viso to, kas susiję su emocijomis. Jis pakankamai tiesmukas ir neslepia to ką jis turi omenyje, tačiau jis laikas nuo laiko turėtų atsargiai išsiaiškinti kas su jo vaiku vyksta ir ar viskas yra gerai. Na, o Svarstyklės turi suprasti, kad nereikia visko taip stropiai slėpti nuo savo artimųjų.

Mama -Jautis nustato namuose ir gyvenime tokią tvarką, kuri nepalieka erdvės atsitiktinumams. Tai suteikia Svarstyklėms saugumo jausmą ir padeda sureguliuoti savo dieną: kokios čia dar gali būti neatliktos namų užduotys? Tiesa, mama neturėtų perdėtai rūpintis savo vaiku. Visuomeninė veikla Svarstyklėms reikalinga kaip oras, o ir vaikui tiesiog būtina dažniau susitikti su žmonėmis.

Paprastai, motinos malonumui, vaikas yra labai žavus, bet ji gali netekti kantrybės, kai jis pradeda rodyti savo antipatiją arba bandyti manipuliuoti žmonėmis. Mama pareikalaus, kad jis elgtųsi gerai ir Svarstyklės susilauks gana aštrių pastabų. Jos gyvenimo pamokos yra tokios protingos, o ir ji pati - sektinas pavyzdys, taip kad ji duos neabejotinos naudos savo vaikui. Ši mama sukurs patikimus ir jaukius namus iš kur Svarstyklės galės pradėti savo kelią į visuomenę. Ir net suaugę bei tapę nepriklausomais, jie negalės ilgai būti be gimtų namų virtuvės aromatų, pyragų su traškia plutele, kuriais garsėja jo mama - Jautis.

Tėvui - Jaučiui patinka tvarkingas, taikus gyvenimas su savo kartą ir visiems laikams įdiegtomis tradicijomis. Jis mėgsta namų jaukumą, kur galima atsipalaiduoti. Svarstyklės, turiu pasakyti, taip pat mėgsta atsipalaiduoti, o kartais tai virsta tinginyste. Tėvas turėtų pasirūpinti, kad jo palikuonys neturėtų priežasties tinginiavimui. Vaiką, gimusi po Svarstyklių ženklu, teks stumtelėti, pakelti, priversti judėti, veikti, susitikti su žmonėmis. 

Kaip ir tėvas jo vaikas nemėgsta konfrontacijos. Kartais jis tiesiog neparodys savo nepasitenkinimo ir toliau elgsis taip, lyg nieko nebūtų atsitikę. Bet tėvas - Jautis jautriau reaguoja į vaiko emocijas, nei atrodo. Jis bandys švelniai paklausti apie jo rūpesčius. Svarstyklės augs laimingas šiltoje ir patogioje aplinkoje, kuriai tėvas atiduoda tiek laiko ir energijos. 

Tačiau jaunystėje, su jų maištingumu ir autoritetų atmetimu, jis gali manyti, kad tėvas senamadiškas ir naujos idėjos jam nepasiekiamos. Bet kai užaugs, jis įvertins šilumą ir protingus savo tėvo patarimus, jo atsidavimą ir... jo patikimą senamadiškumą.

Šie du gali būti geriausi draugai. Jie supranta ir linksmina vienas kitą, ir mama  - Dvyniai stebisi tuo, kad turi tokį kalbų, protingą ir geraširdį vaiką. Ji pati nuo varginančių namų ruošos darbų lengvai patenka į depresiją, bet šalia šio vaiko ji tam neturės galimybių! Mamą tenkina vaiko socialumas, nes ir ji mėgsta važinėti į svečius ir susitikti su žmonėmis, ir Svarstyklės jai sudaro gerą kompaniją. 

Šis vaikas tiesiog nuo lopšio geba užmegzti pokalbį su visais ir taip greitai, kaip ir ji pati, įgyja draugų. Šiam vaikui reikia pagalbos, nes jis turi išmokti priimti sprendimus ir motinai svarbu jo neskubinti, o parodyti, kaip tai daroma. Tačiau reikia nepamiršti, kad visada ir viską sprendžiant už jį galima sugadinti jam gyvenimą,. Žinoma galima, ypač jei Svarstyklės yra tinginiai ir nesipriešina tam, bet ar yra iš to naudos?

Šios mamos energija neišsenkanti ir ji nepakęs, kad jos vaikas per ilgai būtų be veiklos. Tiesa, jai reikėtų įsiminti, kad Svarstyklėms reikia poilsio, kad laikas nuo laiko pasikrautų energijos. Tėtis-Dvyniai yra kupinas puikių idėjų, kuriomis mėgsta dalintis su savo vaiku-Svarstyklės. Jis gali įerzinti Svarstyklių vaizduotę, bet taip pat mokys jį ir sveiko proto. Dvynys padeda Svarstyklėms pamatyti visą tai ką gyvenimas siūlo jam įdomaus ir vaikas niekada nepajaus, kad jis kažko nesuvokia, jeigu šalia jo yra tėvas. Įmanoma, kad kai kurie Dvyniai išlepins savo vaiką, nors atrodys griežti ir net tolimi. 

Bet jie padarys viską, kas gali pažadinti Svarstyklių ryžtingumą ir pasitikėjimą savimi, nepaliekant jo tinginystei ir minkštakūniškumui jokių galimybių. Bet jis turi suvokti, kad Svarstyklėms reikia šiek tiek nuolaidų. Tai dosnus ir greitai viską atleidžiantis vaikas, kuris nusipelno paskatinimo, ką kartais pamiršta tėvas labiau susikoncentravęs ties savimi ir galvojantis daugiausia apie savo malonumus ir naudą.

Stipriai mylinti mama - Vėžys sukuria savo kūdikiui gerovės atmosferą. Bet tuo pačiu svarbu neišlepinti vaiko! Motina atlaidžiai žvelgia į blogus Svarstyklių poelgius, tikėdama, kad neverta vaiko drausminti. Tačiau Svarstyklėms reikia tvirtai vadovauti, kad mokytųsi pasitikėjimo savimi, iniciatyvumo ir atsikratytų tingumo. Šis vaikas kartais, jei kažkas yra negerai, gali prarasti savitvardą ir kaltinti kitus, o mamai-Vėžiui pakankamai sunku jam atsispirti.

Ši mama yra žymiai emocingesnė už savo vaiką, kuris tiesiog nesupranta, kodėl mama ima į širdį jo nepasitenkinimą, juk ji ir pati dažnai niurzga, ypač kai pavargsta. Svarstyklės gana sėkmingai bandys naudotis savo žavesiu norėdamos gražinti motinai gerą nuotaiką! Motina sukuria tą situaciją, kuri užtikrina vaikui saugumo ir ramybės pojūtį, bet ji turi ir savininkiškumo jausmą ir gali pradėti vadovauti visam jo gyvenimui. Svarstyklėms teikia rasti savo kelią ir išmokti priimti savus sprendimus. Joms bus blogai, jei visada ir viskame priklausys nuo motinos. Ji turėtų leisti Svarstyklėms būti savimi.

Rūpestinga mama-Vėžys svajoja apie emocinį artumą su savo vaiku, bet su Svarstyklėmis jai tai ne visada pavyks. Mama neturėtų nerimauti, jei Svarstyklės kartais atrodo šiek tiek šaltokos. Tai nereiškia, kad jos nemyli mamos! Ji turėtų leisti vaikui veikti, kaip jis mano esant reikalinga, tačiau jai prižiūrint. Jis turėtų būti pasitikintis ir bendraujantis, todėl suteikite jam galimybę! Tėtis-Vėžys yra daug jautresnis ir emocingesnis nei jo logiškai mąstantis vaikas-Svarstyklės. 

Tėvas bando paslėpti tai darydamasis išoriškai griežtas ir net pradeda kalbėti liepiančiu tonu, bandydamas atrodyti kietas. Ir turiu pasakyti, kad kietumas, jeigu jis teisingas, nepakenks Svarstyklėms. Tai padeda joms įsitvirtinti, parodant savo charakterį. Vaikas turi išmokti priimti sprendimus bandydamas būti imlesniu ir mažiau tingiu, nors tai ir atrodo taip žavinga!

Šis tėvas turi būti teisingas ir nuoseklus. Jis gali ilgai ignoruoti mažų Svarstyklių blogą elgesį - kai yra pats ramus ar tiesiog nėra pasirengęs susitvarkyti su situacija. Bet jis gali staiga sprogti, ypač jei kas nors erzina. Vaikas nenori nuvilti savo tėvo ir bandys daryti tai, kas, tikėtina, turėtų suteikti jam džiaugsmo. Ir jis bus sutrikęs ir susirūpinęs matydamas jo abejingą reakciją. Tėvui, laikas nuo laiko, reikia pabūti vienam. Jis labai pavargsta ir išsikvepia, nes sugeria kitų emocijas, o taip pat per daug užsiėmęs savo jausmais. 

Vaikas supranta jo poilsio poreikį. Jis ir pats praranda daug jėgų bandydamas viską pasverti prieš priimant bet kokį sprendimą. Jam taip pat reikia atsistatymui poilsio laikotarpių, nors kai kam atrodo, kad tai įprasta tinginystė.

Šiltai ir dosniai Liūtei pavyksta įteigti Svarstyklėms gerovės ir sėkmės jausmą. Galbūt, jos namuose ir nebus kartą ir visiems laikams nustatytų taisyklių, nes Liūtams patinka gyvenimas pilnas netikėtumų, bet ten bus stipri, teisinga disciplina, kuri padės vaikui įgyti pasitikėjimą savimi ir lengviau priimti sprendimus. Įspūdinga Liūtė moko savo vaiką būti stipriu ir aktyviu - ji neturi laiko žavingiems snaudaliams. Liūtė panorės sutelkti savo palikuonį tam, kas jai pačiai nepavyko. Bet ji turi būti atsargi ir neversti vaiko daryti tai, kas jam visiškai nė nereikalinga. 

Svarstyklės-vaikas gali slopinti savo norus, kad suteiktų motinai malonumo ir laimėtų jos meilę, ypač jei jaučia jos atliepimą. Motinai reikia dažniau vaiką įtikinti, kad jis yra mylimas ir atsargiai padėti jam eiti savo keliu. Jie abu mėgsta prabangą - bent jau smulkmenose. Abu moka mėgautis savo atostogomis: Liūtė mėgsta saulę, o Svarstyklėms patinka tingiai voliotis ant smėlio.

Ši mama mano, kad gyvenime visų svarbiausia yra pergalės, t.y. tapti geriausiu ir būti dėmesio centre. Bet vaikas-Svarstyklės mano, kad visi turi būti lygūs ir vienodai laimingi. Jis nėra ambicingas, bet sėkmė bendruomenėje jį džiugina. Jie abu mėgsta būti viešumoje. Tiesa, mama turėtų pabandyti ne koncentruoti dėmesio į save. Tėtis-Liūtas moka būti griežtas kai jo vaikas-Svarstyklės tampa pernelyg reiklios ir įnoringos. Tačiau tėvas galės padėti savo vaikui tapti ryžtingesniu ir veiklesniu. Jis gali pažadinti jo susidomėjimą lyderyste ir ištraukti jį iš bet kokios tinginystės.

 Bet tėvas visada turi būti sąžiningas. Jei jis per grubiai parodytų savo jėgą, visa tai gali atsisukti prieš jį patį priverčiant Svarstykles įgyti tokius charakterio bruožus kaip pataikavimas ar slapukavimas. Tėvas, matydamas palikuonio aštrų, gyvybingą protą, iš jo tikėsis daug. Žinoma, jis taip pat gali pretenduoti į teisę būti išklausytam kitų. 

Tiesa, tėvas-Liūtas, kuris yra pripratęs visada būti aukštumoje, duos atkirti visiems, kurie bandys užkariauti dėmesį, kurio tikisi jis pats. Liūtui reikia užmiršti savo asmenybės svarbumą, kai greta jo Svarstyklės. Vaikui reikia skiepyti pasitikėjimą savimi ir nepriklausomybę, o tai pareikalaus iš tėvo laiko ir pastangų.

Merkurijaus valdoma mama - Mergelė vertina žodį ir jai malonumą kelia pokalbiai bei diskusijos. Svarstyklės labiau bendraujančios nei jų mama, kuri pernelyg drovi ir susirūpinusi ką kiti apie ją mano. Jai malonu matyti, kad jos kūdikis bet kurioje kompanijoje jaučiasi puikiai, tačiau ji baiminasi, kad jis yra per daug pasitikintis. Nors ji yra namisėda, tačiau turi suprasti, kad tarp keturių sienų jos vaikas-Svarstyklės jausis labai nelaimingas.

 Mergelė mokys savo vaiką gerų manierų ir kantrybės, ir būtinai privers jį atsiprašyti, jei jis nuskriaus kitą vaiką arba savo kaltę suvers kitam. Ir ji netoleruos tinginystės! Mergelė iš savo vaiko tikisi geriausių rezultatų, o Svarstyklėms bus naudinga gauti impulsą, kad veikti.

Ši mama reikalauja tvarkingumo ir švaros, o ir vaikas-Svarstyklės mėgsta malonią aplinką. Tiesa, jis dažnokai yra tingus, jei kalba eina apie tvarkymąsi. Jis tikisi, kad jo žavesys padės jam išvengti šio nemalonaus užsiėmimo. Bet su tvarkinga ir neramia mama-Mergelė jam tai nepavyks! Mažai tikėtina, kad mama jį išlepins, bet jai reikėtų nepamiršti, kad Svarstyklėms reikia meilės bei švelnumo. 

Mergelė su begalinėmis kasdieninėmis problemomis apie tai gali tiesiog pamiršti. Vaikas-Svarstyklės gaus didelę naudą, nes mama pasirūpins duodama jam daug vertingų pamokų, ir, galbūt, kad jis pagaliau supras, kad nereikia atidėti iki rytojaus to, kas turi prasmę būti padaryta šiandien.

Praktiškas tėtis - Mergelė mėgsta tvarkingą gyvenimą. Jis mano, kad jo vaikas-Svarstyklės pirmiausia turėtų išmokti gerų manierų ir sveikos nuovokos. Jis parodys savo neryžtingam palikuoniui, kaip svarbu kryptingumas ir tvirta ranka ves jį pilnai įmanomo tikslo link. Tėvas mokys vaiką išnaudoti visas savo potencialias galimybes ir supurtys, jeigu pajus, kad šį apniko tinginystė! Mergelė nėra itin emocinga. Taigi, šis tėvas nerodys savo meilės. Bet jo vaikas tikriausiai mėgsta švelnumą ir nereikia manyti, kad tai minkštakūniškumas. 

Tėvas taip pat neturėtų juoktis dėl daugelio Svarstyklių fantazijų. Šis vaikas yra apdovanotas kur kas didesne fantazija nei jo tėvas ir jam nereikia kritikos, o pagalbos, kad jo idėjos galėtų tapti realybe.

Jiems patinka bendrauti: tėvas moka paaiškinti viską iki smulkmenų, o vaikas laimingas klausosi. Bet ir tėvas kai ko gali išmokti iš Svarstyklių - pavyzdžiui, dažniau ilsėtis ar pasikalbėti su žmonėmis ir įkvėpti naujų idėjų. Savo ruožtu Svarstyklės supras kas yra sveika prasmė, kaip paversti savo idėjas realybe ir siekti realios pažangos. Matote - tie du gali vienas kitam pasiūlyti daug!

Ši pora praleis tiek daug laiko priimant sprendimus ir taip ilgai svarstys viską, kad abejotina ar ką nors aplamai pavyks padaryti! Na, o mažosioms Svarstyklėms reikia ryžtingumo pamokų ir gana stipraus vadovavimo, juk šiam vaikui reikia pagalbos stiprinant charakterį. Žinoma, yra pavojus, kad atlaidi mama-Svarstyklės tiesiog išlepins kūdikį nuolaidžiaudama jo tinginystei ar kaprizams. Tačiau dažniausiai suveiks Svarstyklių įgimtas teisingumo jausmas ir mama pastatys savo vaiką į vietą, jei jis taps nepakenčiamas.

Ši mylinti pramogas mama visai ne iš namisėdų, bet vaikui-Svarstyklės tai patinka. Abu jie ne per didelio emocionalumo, bet abu moka būti malonūs bendraujant su visais. Veiksmams jie priešpastato pokalbius, todėl mama-Svarstyklės nenustebs jei jos vaikas pradės kalbėti anksčiau už kitus vaikus. Abu didžiąja dalimi priklauso nuo nuotaikos ir vargu ar tarp jų nusistovės pilna harmonija jeigu vaikas pradeda linksmintis tuo metu, kai mama visiškai pavargusi. Tačiau, kurio nuotaika geresnė galės paguosti tą, kuris ją prarado! Juos jungia meilė muzikai ir menui, ir mama-Svarstyklės padės vystyti vaiko kūrybinį potencialą. Tiesa, abu kartus nugali tinginystė, bet abu vertina optimizmą ir draugiškumą vienas kito atžvilgiu.

Nuotaikingas tėvas-Svarstyklės yra pasiruošęs aptarti bet kokią naują idėją su savo smalsiu palikuoniu. Ši pora gali valandų valandas be pertraukos kalbėtis: vaikas pateikia protingus klausimus, o tėvas apmąsto atsakymus. Ir ne atsitiktinumas, kad šis vaikas taip anksti pradeda kalbėti! Jiedu visada turi bendrų interesų. Tėvas pasistengs, kad jo vaikas pats pasirinktų savo gyvenimo kelią. Jis mano, kad asmuo be spaudimo iš tėvų pusės privalo turėti natūralios raidos galimybę. Bet jis neturėtų pamiršti, kad vaikui-Svarstyklėms reikia padėti, kai jam teks priimti sprendimą. Vienok, ne spręsti už vaiką, bet tik privesti jį prie teisingo pasirinkimo. Ši Svarstyklių pora sugebės rasti savo santykių balansą, pilną meilės ir rūpestingumo.

Motina - Skorpionas su jos jėga ir energija nori, kad vaikas pasiektų sėkmę, nes ji neleis jam tinginiauti! Bet vaikas-Svarstyklės mėgsta būti pagirtas ir nejaus malonumo, jeigu jaus spaudimą. Jis ne toks emocingas, kaip jo mama, ir jis turi savo nuosavą kelią. Žinoma, jis turi turėti gerai apgalvotą vadovavimą, bet ne kišimąsi į jo gyvenimą. Vaikas-Svarstyklės turi išmokti priimti sprendimus, tačiau jis neleis mamai visada ir viską nuspręsti už jį. 

Ši mama sukuria saugią namų aplinką, kurią ir kontroliuoja pagal visuotinai pripažintas taisykles ir kur viskas ir visada yra tvarkoje. Tai kaip tik Svarstyklėms, nes daug kas sprendžiasi savaime. Vaikas-Svarstyklės tik išlošia iš tradicinio mamos gyvenimo stiliaus, tiesa, jei ji ne itin jį apribos. Motina su pasitenkinimu pažymi, kad jos vaikas, prieš priimant sprendimą, pakankamai atsargiai ir atidžiai viską pasveria. Ji ir pati apgalvoja prieš ką nors darydama! Bet ji, ko gero, nuspręs, kad jos vaikas-Svarstyklės itin atviras ir patiklus, ir ji mano, kad geriau viską laikyti savyje. Ją gali liūdinti, kad Svarstyklės dažnai keičia savo nuomonę. Mama mėgsta, kad viskas būtų nuspręsta vienąkart ir visiems laikams, ir būtų jos kontroliuojama. Tačiau, Svarstyklėms nusišypsojus - ji ištirpsta ...

Valdingas ir ambicingas tėvas-Skorpionas valdo šeimą tvirta ranka, ir jis neleis Svarstyklėms nuo nieko išsisukti! Tiesą sakant, pagrįstas tėvo tvirtumas turi teigiamą poveikį vaikui, pabudinant jo tas savybes, kurios padės jam tapti lyderiu. Svarbu yra ne persistengti griežtumu, nes protestuodamas vaikas gali tapti pasyvus ir abejingas.

Svarstyklės gali užmegzti gerus santykius su visais, todėl visi mano, kad jo kompanija yra maloni ir linksma. Skorpionas taip pat moka žavėti kitus, bet tai tik kaukė, kurią jis nešioja norint manipuliuoti žmonėmis. Jis puikiai slepia savo tikruosius jausmus ir ... lengvai įsigyja priešų. Šis vaikas bus sukrėstas, jeigu sužinos apie Skorpiono intrigas!

Svarstyklės ir Šaulys yra du draugiški optimistai, žavintys vienas kitą linksmais įdomiais pokalbiais. Kartu jiems niekada nenuobodu, išskyrus tuos atvejus, kai tiesmuka ir ne visada jautri mama-Šaulys gali išmušti iš kojų ne tik savo vaiką! Išsamūs Svarstyklių klausimai ir argumentai savo naudai, nurodant kodėl jam turi būti leidžiama vieną ar kitą, gali išvesti motiną iš proto ...

Bet kai jie dviese eina į svečius, mama - Šaulys gali didžiuotis, kad jos toks gyvas ir žavingas vaikas. Na, o vaikui malonu, kad jo motina gali sugalvoti smagių žaidimų! O jai tikrai tai gerai gaunasi, ko nepasakysi apie tuos momentus, kai kalba eina apie atsakomybę ir drausmę. Ši mama rimtiems gyvenimo aspektams priešpastato žaidimus, o Svarstyklės turi jausti tam tikrą tvarką, be kurios nebūna dvasinės ramybės.

Protinga disciplina neduos jam tinginiauti ir padės plėtoti tas konstruktyvias ir profesines savybes, kurių jam kartais trūksta. Mama turėtų turėti keletą aiškiai motyvuotų taisyklių, kad vaikas žinotų tiksliai, ko iš jo reikalaujama. Šaulys - tėvas mėgsta sportą ir jam būtų malonu, jei vaikas sudarytų kompaniją.

Tačiau ir begalinis kažko naujo aptarimas sutiekia jiems ne mažiau malonumo. Vaikas yra laimingas, kad gali palaikyti savo tėvo svajones, o šis statys oro pilis, kad suteiktų savo kūdikiui malonumo. Nuotykių pomėgiai, kuriais gyvena tėvas, gali suvilioti ir jo vaiką. Šaulys-tėvas taip pat padės jam ugdyti pasitikėjimą savimi. Juos jungiantis optimizmas ir abipusis entuziazmas padės vaikui-Svarstyklės išaugti tikrai geru, dosniu ir rūpestingu žmogumi.

Ambicinga motina - Ožiaragis neleis, kad jos vaikas gyventų nerūpestingą gyvenimą. Mama jį žadins sėkmei nesuteikdama jokių nuolaidų, juk už jos ramios išorės slepiasi griežtumas ir didelis valdingumas. Na, kaip išsisukti, pavyzdžiui, nuo darbų namuose? Čia nepadės žavingiausia šypsena! Ši motina laukia iš savo vaiko atsakingų ir rimtų sprendimų. Tik nereikia jų priimti už jį: Svarstyklės turi išmokti galvoti savarankiškai. 

Mamai-Ožiaragiui patinka, kad mažosioms Svarstyklėms įdomus menas ir muzika, kaip ir joje pačioje, nežiūrint viso jos praktiškumo, neginčytina, slypi polinkis kūrybai. Ir ją džiugina, kad jos Svarstyklės turi ypatingą talentą bendrauti su žmonėmis. Ji pati su aplinkiniais yra santūri ir šalta, bet šalia Svarstyklių visi jaučiasi puikiai! 

Tiesa, mama nuolat primins visuomeniškam savo vaikui, kad nereikėtų taip pasitikėti vos pažįstamais žmonėmis ... Slapta mama ir pati norėtų kartais būti tokia pat linksma kaip Svarstyklės. Žinoma, ji šiek tiek sausoka ir jos nepaprasta energija nukreipta į darbą, todėl mažai tikėtina, kad ją galima būtų vadinti linksma. Ją neramina, kad vaikas, kaip jai atrodo, tingus, ji ne visada supranta, kad jam reikia pailsėti, kad pasikrauti energija ir neverta tai laikyti tinginiavimu.

Tėvas-Ožiaragis linkęs užimti aukštą padėtį visuomenėje ir bando įgyti daiktų, kurie rodytų, kad jis sėkmingas. Svarstyklėms patiks viskas, kas puošia jų namus. Bet jei kūdikis nuolat girdės: „Pasitrauk, neliesk!" arba matys, kad tėvas leidžia pinigus tik sau, mažai tikėtina, kad jis bus laimingas. Svarstyklėms reikia suvokti, kad jis yra mylimas ir jam reikia dėmesio ir tėvo dovanų... Jis yra kur kas draugiškesnis nei  jo tėvas ir, žinoma, atviresnis. Tiesa, kartais tėvas mano, kad jo vaiko blogas charakteris: nei šis nei tas ir dar su kaprizais... 

O mažosioms Svarstyklėms sunku susitaikyti su tuo, kad tėvo užsispyrimas kartais sukelia šeimoje ginčus. Žinoma, vaikas didžiuojasi savo tėvu, bet kartais jis norėtų, kad jis būtų labiau nenuspėjamas ir ne toks rimtas. Taip, šis tėvas galėtų jų gyvenimą organizuoti geriausiu būdu, bet jis turi nepamiršti, kad Svarstyklėms laikas nuo laiko yra būtina pajusti laisvės skonį!

Jie mėgsta bendrus pokalbius ir turi bendras svajones. Nors mama daug praktiškesnė nei jos vaikas, bet vis dar bus abejonių dėl ambicingų planų. Svarstyklėms patinka idėjos dėl jų pačių, na o Vandenis patiria malonumą galvodamas apie tai, kaip tai įgyvendinti. Mama mėgsta idealistinį jos vaiko požiūrį į lygybę ir teisingumą, o Svarstyklės gerbia motinos norą pakeisti pasaulį į gerąją pusę. Bet Vandenis mėgsta dirbti su didelėmis žmonių grupėmis, dalyvauti politiniame judėjime ar labdaros akcijose, o Svarstyklės teikia pirmenybę savo spinduliavimui daug mažesniu mastu, padedant kaimynams arba šypsena skatinant visus, kurie atrodo nusiminę. Abu jie jaučiasi nuskriausti, jei jiems trūksta laisvės ir todėl mama- Vandenis niekada nespaus savo vaiko.

 Jai bus malonu matyti, kad jis pats skleidžia sparnus pasirinkęs kelią, kuris iš tikrųjų patinka. Tiesa, ji turės nustatyti tam tikrą tvarką ir įvesti tam tikras taisykles, kad padėti Svarstyklėms jaustis patikimai. Sunormintas ir tvarkingas gyvenimas padės vaikui priimti reikiamus sprendimus. Šios poros nepavadinsi itin emocinga, tačiau Svarstyklės mėgsta pasiginčyti. Mama-Vandenis dalyvaus tame - juk tai taip įdomu, kai vaikas logiškai vysto savo požiūrį! Tačiau motinai gera matyti, kad jis mokosi sakyti tai, ką galvoja.

Energingas tėtis - Vandenis nepalieka Svarstyklėms jokių galimybių tinginystei. Jis kūrybiškas, turi įvairių interesų ir vaikas-Svarstyklės su malonu dalinasi su juo idėjomis. Svarstyklės mėgsta Vandenio spontanišką požiūrį į gyvenimą. Jis niekada nežino ko tikėtis iš savo nenuspėjamo ir kartais ekscentriško tėvo. Kartais jam nepatogu prieš draugus: vaikas-Svarstyklės susirūpinęs išlaikyti jo padorumo įvaizdį daug labiau negu pats tėvas. 

Nepripažįstantis jokių padorumo rėmų Vandenis turėtų nepamiršti, kad Svarstyklėms vis dar reikia drausmės, nes be to vaikui yra sunku tapti ryžtingu ir dalykišku. Išlepintoms-Svarstyklėms, kurios yra itin kaprizingos ir savavalės, gresia tapti žaviais tinginiais, iš kurių ir laukti nėra ko. Taip kad tvirtas ir teisingas vadovavimas čia yra būtinas.

Vaikas - Svarstyklės šalia geraširdės motinos jaučiasi dievinamu objektu. Mama turėtų bandyti jo nelepinti, nes jis tuo naudosis ir gali tapti itin daug reikalaujančiu. Todėl auklėjimas turi būti griežtas, bet teisingas, protinga drausmė ir net gi spaudimas, nes kitaip jis gali aptingti. Nei Žuvims ar Svarstyklėms nepatinka kivirčai, nors šie du ne visada gyvena taikoje ir santarvėje. Kai iškyla ginčas, motina linkusi tiesiog išnykti ... 

Svarstyklių gi polinkis į ramybę yra toks didelis, kad vaikas bandys tiesiog slėpti savo problemas, tikėdamasis, kad jautri jo motina jų nepastebės. Žuvys nemėgsta tikslių planų, todėl su mama vaikas-Svarstyklės jaučiasi kartais kaip atviroje jūroje. Vaikui reikia patikimumo, nes jį ir taip paveda nepasitikėjimas, dėl kurio sunku jam priimti sprendimus. 

Mama turėtų dėti visas pastangas, kad būtų nustatytos taisyklės, kurios padėtų tiek vaikui, tiek mamai veikti su didžiausiu nuoseklumu. Ji turėtų pasistengti, kad vaikas laiku atliktų namų darbus ir nebandytų su savo žavinga šypsena išvengti pagalbos namų ruošoje.

Žuvys - kūrybingos, todėl, Svarstyklių talentas nebus nepastebėtas. Motina mielai vystys vaiko vaizduotę, atiduodama jo sėkmei visas savo jėgas. Tėvas-Žuvys kartais tampa savo emocijų auka ir tėviškos rūstybės blykste atima vaikui dvasinę pusiausvyrą. Vaikas gali manyti, kad visa tai buvo dėl jo kaltės, net jei su juo tai ir nesusiję. Tėvas turi viską paaiškinti Svarstyklėms, nes šiam vaikui taip svarbu žinoti, kad jis yra mylimas! Tėvas turėtų prisiminti, kad Svarstyklės mėgsta buvoti tarp žmonių ir save demonstruoti. Na, o Žuvys taip priima aplinkinių emocijas, kad net pradeda elgtis taip, kaip jie ...

 Tėvas-Žuvys greitai pavargsta viešumoje ir jam reikia poilsio. Svarstyklėms taip pat reikia poilsio ir tai dažniausiai dėl darbo sėkmių ir nesėkmių. Svarstyklės-vaikas jaučia, kad jam sunku suprasti savo neeilinį tėvą, kuris ne visada prisimena ką vaikui pasakė ir ne visada tiesiogiai atsako į klausimus. Visa tai verčia Svarstykles jaustis nepatogiai, o šiam vaikui būtinas pastovumo pojūtis, kad suprasti, kaip susitvarkyti savo gyvenimą.


Shutterstock nuotraukos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis