Tyrimas: mūsų gimimo data lemia sėkmę gyvenime

Gimę po Avino ženklu yra aistringi ir nekantrūs, o Mergelės - sąžiningos ir linkusios į perfekcionizmą. Na, bent jau taip rašoma horoskopuose. Tik dauguma žmonių astrologija netiki, nes ji jiems siejasi su ezoterika ir nemoksliškumu.

Kaip ugdyti ir lavinti vaiką nuo gimimo iki trejų metų
Įkaitęs automobilis – spąstai vaikams

Gimimo data turi įtakos gyvenimo sėkmei

Mokslininkas teigia, kad žmogaus sėkmei turi daug įtakos „santykinis amžius" - tai tavo patiems amžius lyginant su klasės draugų amžiumi. Taigi, tie, kurie gimę arčiau mokslo metų pradžios ir todėl yra vyresni už savo klasės draugus, dažnai pasiekia daugiau.

„Geresnis pasirodymas atliekant protines ir fizines užduotis vaikystėje skatina ambicingumą", - įsitikinęs M. Hamiltonas.

Jis nėra vienintelis mokslininkas, kuris domėjosi ryšiu tarp gimimo datos ir žmogaus asmenybės vystymosi. Prieš keletą mėnesių Semmelweiso universiteto (Vengrija) mokslininkai ištyrė 366 studentų duomenis ir nustatė, kad gimimo mėnuo gali turėti įtakos žmogaus nuotaikai.

Rudenį gimę vaikai rečiau kenčia nuo depresijos

Vyriausia mokslo darbuotoja Xenia Gonda sakė: „Biocheminiai tyrimai parodė, kad gimimo mėnuo turi įtakos tam tikriems monoaminams, pavyzdžiui, tokiems neuromediatoriams kaip dopaminas ir seratoninas. Tai įrodoma iki suaugusio amžiaus. Tai paskatino mus manyti, kad metų laikas, kurio metu gimstame, turi ilgalaikį poveikį. Tai reiškia, kad žmogaus gimimo data didina arba mažina nuotaikos sutrikimų riziką".

Vengrijos mokslininkai tapo dar kelių įdomių atradimų autoriais. Jie nustatė, kad žiemą gimusiems žmonėms būdinga labiau subalansuota nuotaika nei pasaulį išvydusiems kitais metų laikais. O štai gimę rudenį rečiau susiduria su depresija nei gimusieji žiemą.

Pavasarį ir vasarą gimę vaikai dažniau kenčia nuo hipertermijos, dažniau patiria euforiją, kurią skatina padidėjęs aktyvumas. O štai vasarą pasaulį išvydę vaikai yra labiau linkę į ciklotimiją - tai nuotaikos sutrikimas, pasireiškiantis dažna nuotaikų kaita.

Dauguma tyrimų rodo, kad gimę rudenį ir žiemą turi daugiau privalumų

Esekso universiteto (Jungtinė Karalystė) mokslininkai atskleidė, kad rudenį gimę vaikai yra greitesni ir fiziškai stipresni už likusiais metų laikais gimusius bendraamžius. O štai Čikagos universiteto (JAV) specialistai tvirtina, kad rugsėjo, spalio ir lapkričio mėnesiais pasaulį išvydę žmonės gali džiaugtis ilgiausia gyvenimo trukme. Jie turi daugiau šansų nugyventi ilgiau nei šimtą metų.

Harvardo universiteto (JAV) mokslininkai nustatė, kad žiemą gimę vaikai yra protingesni, aukštesni ir daugiau pasiekia nei gimusieji vasarą.

Yra gerų žinių ir gimusiems pavasarį. Sauderio verslo mokyklos (Kanada) tyrimas parodė, kad būtent gimusieji pavasarį turi daugiausia galimybių užimti lyderio pozicijas.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis