10 įdomybių apie vaikus, kurių nerasite jokiame vadovėlyje

Vaikus auginti yra smagus užsiėmimas. Nuotykis, kuris gali nutikti bet kada, net jei nesate jam pasiruošęs. Kviečiame paskaityti 10 dalykų apie buvimą tėvais, kurių nerasite jokiame vaikų auginimo vadovėlyje.

1. Pakaitinių rūbų visada reikia turėti ne tik kūdikiui, bet ir mamai


Švari palaidinė rankinėje kai kuriais atvejais gali išgelbėti jūsų nuotaiką. Keliaujant pasivaikščioti verta prigriebti ne tik atsarginių sauskelnių ir rūbų mažyliui, bet ir kažką sau, ką jūs galėsite panaudoti, kai vaikelis atpils ant jūsų palaidinės moliūgų ir morkų košelės likučius.


2. Vaikai išplepa visas paslaptis


Jeigu planuojate staigmeną seneliams, broliui ar seseriai, geriau, kad jos nežinotų jūsų mažasis pyplys. Kitaip rizikuojate, kad šią paslaptį tuoj žinos visi - kam reikia, ir kam nereikia.


3. Itin brangūs žaislai kuriami ne vaikams, o tėvams


Vaikams (ypač kūdikiams) paprastai nėra didelio skirtumo, ar žaisti su 200 litų kainuojančiu prabangiu žaislu, ar mušti mamos virtuvėje rastu mediniu šaukštu į grindis. Kartoninė dėžė, į kurią buvo supakuotas didelis ir brangus žaislas, vaikui gali pasirodyti įdomesnė už tai, kas buvo jos viduje.


4. Bus situacijų, kai netyčia pakenksite savo vaikui


Kad ir kaip baisiai tai skambėtų, tai yra faktas. Bus situacijų, kai netyčia priminsite ropojančiam mažyliui ant rankos, nesužiūrėsite, kaip jis nusiris nuo sofos ant žemės, jums nespėjus pribėgti įsidės saują žemių iš vazono sau į burnytę ir t.t. Taip nutinka visoms mamoms, net tokioms puikioms kaip jūs.


5. Nėra tokio vaikiško rūbo, kuris būtų vertas jį skalbti rankomis


Taip, žinoma, parduotuvėse apstu toookio gražumo rūbų, kurių labai norisi nupirkti savo vaikui. Dailučio švarkelio, žavios suknutės... Tačiau šie dailūs rūbeliai dar nebus sutepti, o jūs suprasite šią motinystės aksiomą: skalbti rankomis vaiko rūbus nelieka nei laiko, nei noro. Todėl tokie išskirtiniai aprangos egzemplioriai yra yra skirti tik parduotuvėms papuošti.


6. Aštrūs kampai vaikus traukia it magnetas


Namuose yra tik vienas aštrus kampas? Būkite beveik tikri, kad jūsų vaikas jį išmėgins. Taip jau yra, jie kažkokie įmagnetinti, tie aštrūs kampai, ir labai traukia smalsučius. Ką daryti? Negailėti vaikui paguodos, jei taip atsitiko, ir turėti šaldiklyje ko nors šalto gumbams šaldyti.


7. Į tualetą prireikia tada, kai jo kilometro spinduliu nėra


Jūs tris kartus paklausėte mažylio, ar ji nori į tualetą, prieš išeinant iš namų. Atsakymas, be abejo, buvo neigiamas. Tačiau taip jau yra, kad į tualetą jis užsigeis lygiai po 10 minučių, tada, kai aplink nė su žiburiu nerasite jokio tualeto. Ramybės, tiktai ramybės!


8. Kaladėlės yra skirtos žaisti vandenyje


Taip, taip, jos nėra skirtos žaisti namuose, ant grindų. Iš jų nereikia statyti namų, tiltų, automobilių. Jos skirtos nusinešti į vonią ir žaisti su jomis tada, kai vyksta maudynės. Bent jau taip jums pasakys kiekvienas vaikas, kuris į vonią mielai susineša kone visą savo turtą - būtent čia jam vieta.


9. Vaikams įdomiausia yra tai, kas uždrausta


Daug kartų vaikui sakote, kad neliestų vonioje stovinčių buitinės chemijos buteliukų? Jam jie įdomiausi. Kaip ir mamos rankinė, išmanusis telefonas, namų vaistinėlė, - tai yra tie objektai, kuriuos mama ar tėtis draudžia. Šiuo atveju verčiau netampykite likimui už ūsų ir iš anksto pasirūpinkite saugia namų aplinka. Protingiausia, jei vaistinėlė stovės ten, kur apskritai nėra matoma ar pasiekiama.


10. Tapsite vaikiškų išmatų ekspertais


Gelsva, žalsva, rausva ar juosva? Išmatų spalva iš tiesų gali daug pasakyti apie mažylio sveikatos būklę. Kaip ir išmatų konsistencija, priemaišos, dažnis. Gal ir skamba juokingai, bet tapus mama tai iš tiesų ima rūpėti ir tam tikrais atvejais padeda greičiau suprasti vaiko sunegalavimą. Jus gąsdina šis punktas? Ramiai. Šis etapas nesitęsia visą gyvenimą ir greitai baigiasi.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis