7 dažniausios priežastys, kodėl maži vaikai neramiai miega

Tas senas kaip pasaulis klausimas, kuris kyla visiems jauniems ir ne tokiems jauniems tėvams: kodėl mano kūdikis neišmiega visą naktį? Pateikiame kelis variantus, paaiškinančius, kodėl taip gali būti. Tikimės, kad išsiaiškinę priežastį, lengviau rasite sprendimą, ir į jūsų namus ateis ramios naktys ir žvalios dienos.

Kūdikiui pučia pilvą


Jei mažylio veide atsispindi grimasos ir jis dažnai kelia kojeles prie pilvo, tai gali reikšti, kad jam skauda pilvą. Visi žinome, kaip sunku miegoti, kai skauda skrandį. Kad sumažintumėte pilvuko dieglius, galite išbandyti įvairius judesius - sukite kūdikio kojeles lyg važiuojant dviračiu ir pan. O jei įtariate, kad tai užsitęsęs refliuksas, pasitarkite su gydytoju.


Kūdikiui per karšta


Viena iš dažniausiai pasitaikančių priežasčių, kodėl mažasis vis nubunda - paprasčiausiai jam per karšta. Dauguma kūdikių geriausiai miega ne užkloti, bet suvystyti.


Kūdikis alkanas


Pirmus kelis mėnesius kūdikis greit išalksta, o tai reiškia, kad naktį jums teks keltis. Iš pradžių bus nelengva suprasti, ar kūdikis alkanas, ar nori žįsti tik siekdamas nusiraminti ir vėl užmigti, bet su laiku išmoksite atpažinti ženklus.


Kūdikis supainiojo dieną su naktimi


Kartais kūdikiai supainioja dieną su naktimi. Jei dieną kūdikis nenubusdamas miega ilgiau nei keturias valandas, patariama jį pažadinti. Naktį užtraukite užuolaidas ar kitaip užtamsinkite kambarį, kad kūdikis žinotų, jog atėjo naktis. Gali prireikti kelių savaičių, kol pripratinsite kūdikį prie naujo režimo, bet jums tikrai pavyks. Miego kiekį ir kokybę taip pat galima pagerinti, jei dieną laikysitės griežto „valgyti, žaisti, miegoti" režimo.


Kūdikis pervargęs, patyręs per daug įspūdžių


Net ir suaugę kartais patiria tą jausmą, kai yra tokie pavargę, jog net negali užmigti. Mažyliams tai taip pat gali nutikti. Reikėtų stebėti savo kūdikį ir įžvelgus pirmuosius nuovargio ženklus, nedelsti ir guldyti jį miegoti. Jums gali ne visada pavykti, bet nenusiminkite - kartais bus geriau, kartais blogiau, bet galiausiai imsite geriau suprasti savo vaiką, ir rasite jam tinkamiausią režimą.


Kūdikis nemoka pats nusiraminti prieš miegą


Vieni kūdikiai nuo pat gimimo gerai miega, o kiti ne. Gebėjimas nusiraminti pačiam yra išmokstamas dalykas - reikia pratinti kūdikį užmigti pačiam, be pašalinės pagalbos (be krūties, žinduko ar sūpavimo). Tačiau ekspertai nerekomenduoja mokyti kūdikio užmigti bent iki keturių mėnesių, o iki to laiko jį į lovelę guldykite dar neužmigusį, bet jau snūduriuojantį, ir švelniai glostykite, kol užmigs.


Kūdikiui tiesiog reikia jūsų artumo


Mažylis devynis mėnesius nuolat jautė jūsų artumą. O dabar staiga jūs ne visada būnate šalia. Tai jam gali kelti sumaištį, tad jis negali užmigti paprasčiausiai todėl, kad jam trūksta mamos prisilietimo. Jūs esate jo pasaulis, jūs jam reiškiate viską, tad kartais vienintelis dalykas, kuris gali padėti - jūsų buvimas šalia.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis