Kas labiausiai prajuokina kūdikius?

Kūdikių juokas toks nuoširdus ir užkrečiantis, kad prablaško net didžiausią paniurėlį. Tačiau, ar žinote, kas labiausiai prajuokina pačius mažiausius kūdikėlius?

Kas labiausiai prajuokina kūdikius, priklauso ir nuo jų amžiaus, ir nuo temperamento. Vieni iš prigimties yra labiau jukūs, kiti - rimtuoliai, ir tėveliams reikia pastangų, norinti juos prajuokinti.


Sakysite, o kam juos juokinti? Ogi šypsenos ir juoko labiausiai prireikia tada, kai vaikutis yra fotografuojamas ar filmuojamas. Jei tėvai žino keletą gudrybių, linksmas kadras - garantuotas!


12 būdų pralinksminti kūdikius:


- Opa!


Mažiems vaikučiams paprastai patinka būti pakeltiems aukštai, tarsi jie „skristų“. Kai kilnosite ir žaidinsite mažylį, deklamuokite kokį nors ketureilį arba tiesiog kaskart sakykite: „Vienas, du, trys, skrendam“. Pamatysite, po kiek laiko mažylis ims šypsotis ir net spurdėti išgirdęs žodį „trys“, nes jau žinos, kas po to laukia.


- Kuti kuti į pilvuką


Pasilenkus prie nuogo mažylio pilvuko ir pakutenus jį rankomis ar lūpomis, pažvelkite vaikučiui į akis šypsodamiesi - jis greičiausiai atsakys irgi šypsena.


- Kukū


Šį žaidimą mėgsta daugelis kūdikių. Užsidenkite veidą rankomis ar skarele ir sakydami „Kukū" pasirodykite vaikučiui šypsodamiesi. Jam turėtų tai patikti!


- Juokingos grimasos


Net jei nemanote esąs geras aktorius, gimus vaikui, kurį laiką teks pabūti ir juo. Mažas kūdikėlis mielai nagrinėja artimų žmonių veido grimasas, todėl pasirepetavę prieš veidrodį, pralinksminkite jomis ir mažylį. Kaip? Ogi kilnokite antakius, papūskite ir sučiaupkite lūpas ir panašiai. Tik žinoma, nepersistenkite, kad mažiukas jūsų nešsigąstų. Stenkitės nutaisyti linksmą veido išraišką.


- Apčččččiiiii


Kartais vaikams patinka keistas garsų derinys, todėl išbandykite pačius keisčiausius ir kvailiausius, tokius kaip „Apččččiiii", „Šššurum burum", „Pššššš" ir panašius.


- Garsus leidžiantys žaislai


Koks žaislas sukels juoką jūs mažyliui, sunku iš anksto pasakyti. Kartais tai būna švilpukas, čežantis barškutis ar kitą garsą skleidžiantis žaisliukas. Stebėkite saviškio mažylio reakciją į skirtingų žaislų garsus, ir pamatę, kad kažkuriam rodo ypač daug susidomėjimo, atsidėkite jį.


- Plėšomas ar glamžomas popierius


Kad ir kaip primityvu tai atrodytų, skiautelėmis plėšomas popierius arba glamžomas laikraštis kartais kūdikiui sukelia nevaldomą juoko protrūkį. Jei triukas su popieriumi nepavyksta, išbandykite celofaninio maišelio čežėjimą.


- Bumt


Kamuolys buvo rankose ir staiga ant žemės bumt - jo nėra. Jeigu šį elementarų veiksmą palydėsite atitinkamai linksma veido išraiška, gali būti, kad ji prajuokins vaikutį. O gal ir patys mokate padaryti bumt? Suvaidinkite, kad krentate ant grindų, žinoma, linksmai - ar mažylis nusišypsojo?


- Pakeitę paskirtį daiktai


Tai, kas naudojama namuose, kartais gali virsti linksmais žaislais - ir tai kūdikiui būna juokinga. Pavyzdžiui, kai mama, kasryt kepanti kiaušinienę keptuvėje, atsineša ją į kambarį ir muša į ją mediniu šaukštu it būgnu. Argi nejuokinga? Kartais suveikia ir toks triukas.


- Muilo burbulai


Muilo burbulai vaikus vilioja visais laikais. Pabandykite ir tokį būdą - pūskite muilo burbulus, stenkitės juos pasiekti ir linksmai juokitės, kai jie sprogsta. Juoko terapija beveik garantuota.


- Veidrodis


Kūdikiai paprastai mėgsta veidrodžius ir vaizdą, kurį mato jame. Pasodinkite mažylį prieš veidrodį, gal tai ir bus jo geros nuotaikos receptas?


- Tėtis vietoj mamos


Turbūt, esate pastebėję, kad neretai vaikučius labiau pralinksmina ne juos kasdien prižiūrinčios mamos, o, pavyzdžiui, tėčiai arba seneliai, močiutės. Taip gali būti todėl, kad kasdien vaikutį prižiūrinti mama sugeba ne taip greitai atsipalaiduoti, ir vaikui tėtis ar visuomet linksmai nusiteikęs senelis labiau asocijuojasi su linksmybėmis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis