Kokį vežimėlį rinktis: pataria konsultantas

Išsirinkti kūdikiui vežimėlį yra ne juokų darbas: pasiūla yra milžiniška ir reikia apgalvoti įvairias smulkmenas, kad vėliau netektų gailėtis dėl nepigaus pirkinio.

Ką reikia žinoti apie vežimėlių pasirinkimą? Kokie vežimėliai šiuo metu yra patogiausi ir perkamiausi? Apie tai ir dar daugiau tėvams rūpimų klausimų aptarėme tiesioginėje mūsų transliacijose TAVO VAIKO feisbuko paskyroje su parduotuvės „Babycity" konsultantu Gediminu.

Vaiką užauginti galima su 2 vežimėliais

Pasak patyrusio konsultanto, geriausia vežimėlį rinktis ne tada, kai gimsta naujagimis ir jauniems tėvams pakanka kitų rūpesčių, o iki gimdymo. „Didžioji dalis klientų renkasi vežimėlius dar iki vaiko gimimo. Patogiausias laikas – maždaug trys mėnesiai iki gimdymo. Tada iki gimdymo dar yra likę nemažai laiko, patogu patiems tėveliams. Galima jiems parodyti daugiau vežimėlių modelių, papasakoti apie jų privalumus ir trūkumus", - sako Gediminas.

Renkantis vežimėlį pirmiausia svarbu žinoti, kokiu metų laiku vaikas gims. Jeigu naujagimis gimsta šaltuoju metų laiku, renkantis vežimėlį svarbu atkreipti į jo lopšį. Jis turi būti erdvus (juk mažylis visada bus aprengtas storu kombinezonu ir šiltai užklotas), taip pat lopšiukas turi būti būti pašiltintas, neperpučiamas vėjo, tačiau būtinai su ventiliacija.

Į klausimą, kiek reikia vežimėlių vaikui užauginti, Gediminas atsako ilgai negalvojęs: „Galima išsiversti su dviem vežimėliais – lopšiniu ir sportiniu. Lopšinis vežimėlis paprastai tinkamas nuo gimimo iki šešių mėnesių. Tokio amžiaus vaikas pradeda sėdėti, todėl jam reikia kito vežimėlio. Tada jau reikėtų rinktis – arba lopšį nuimti ir įmontuoti sportinę dalį, arba rinktis atskirą sportinį vežimėlį. Sportinio vežimėlio užtektų iki 2,5 -3 metų".

Pirmasis kūdikio vežimėlis

Lopšinio vežimėlio lopšio ilgis paprastai būna iki 70- 75 cm ir jo užtenka vidutiniškai pirmuosius šešis vaiko gyvenimo mėnesius. Renkantis vežimėlį, vienas svarbiausių aspektų, į kurį reikia atkreipti dėmesį - ratų dydis. Gyvenant užmiestyje konsultantas pataria rinktis vežimėlius didesniais ratais, o jei gyvenate mieste – galima ir mažesniais ratais. Pripučiami ratai labiau reikalingi, jeigu šeima gyvena užmiestyje ir su vežimėliu važinėja nelygiu keliu. Dideli vežimėlio ratai lemia didesnį važiavimo komfortą.

Jeigu pripučiami ratai išleido orą, būtina juos pripūsti. „Atkreipkite dėmesį, koks rekomenduojamas jų pripūtimo slėgis. Degalinėje reikėtų pūsti iki 0,8 baro. Jei pūsime rankiniu būdu, tada žiūrėsime pagal ratų kietumą. Ratus reikėtų pūsti vidutiniškai kietai, kad jie nebūtų nei per minkšti, nei per kieti“, - pataria pašnekovas.

Alternatyva pripučiamiems ratams dabar yra geliniai ratai. Jų pagrindas – guma, o viduje- silikonas. Pripučiami ratai kartais gali būti praduriami, tada kelionė baigtųsi, tuo tarpu geliniai ratai niekada neprakiūra ir išlieka gana minkšti, tai puiki alternatyva pripučiamiems ratams.

Lopšinio vežimo nuimamas lopšys paprastai sveria apie 4 kilogramus, o pats vežimas sveria apie 13 kg. Lopšiniai vežimėliai, sveriantys iki 15 kilogramų, yra priskiriami vidutinio svorio lopšinių vežmėlių kategorijai, sveriantys daugiau kaip 15 kg – sunkių.

Pokalbį apie sportinius vežimėlius, jų pasirinkimo galimybes, apie madingiausias spalvas ir aksesuarus, taip pat ir kainas - žiūrėkite mūsų transliacijos vaizdo įraše:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis