Kūdikių drabužių mada: kas madingiausia šį pavasarį?

Jau kurį laiką vaikiška, o taip pat ir kūdikių mada, nė per žingsnį neatsilieka nuo bendrų mados tendencijų ir kiekvieną sezoną pasitinka atsinaujinusiomis kolekcijomis.

Kartu su mada nuo gimimo


Nors ne vienas, išgirdęs žodžius „kūdikių mada, tikriausiai nusišypso, tačiau, žvelgiant plačiau, galima atrasti, kad šis žodžių junginys apibūdina ne tik norą puošti mažuosius, bet ir poreikį juos rengti patogiai, šiuolaikiškai, aprangą derinant prie šeimos gyvenimo būdo, ritmo ir stiliaus.


Neatsilieka nuo suaugusiųjų


Šį pavasario-vasaros sezoną vaikiškoje madoje vyrauja gamtos motyvai: tiek mergaitėms, tiek berniukams siūlomi gėlių, tropinių augalų, vaisių, egzotiškų gyvūnų, vandenynų temomis puošti rūbeliai. Ypač populiarūs įvairiaspalvių drugelių, jūros arkliukų, aštuonkojų, medūzų ar krabų piešiniai. Jau kurį laiką iš didžiosios, o taip pat ir vaikų, mados neišeina grafiniai raštai bei įvairios aplikacijos. Vienas svarbiausių šių metų šiltojo sezono akcentų fantazijų ir kelionių tema, kuri išreiškiama žemėlapių, kompasų, plunksnų simboliais. Pasak mados dizainerių, šį sezoną vaikai nejučia tampa mažaisiais keliautojais, rašytojais, mokslininkais ar tiesiog svajotojais.


Jau tapo tradicija, kad pavasarį-vasarą į garderobą grįžta jūrinė tematika dryžiai, virvelės, laivai, inkarai, mėlynos-baltos-raudonos spalvų deriniai. Antrus metus išlieka madingi nėriniai, raukiniai, linksmi užrašai, etno motyvai, vaikų piešiniai. Jau kurį laiką akivaizdžiai pastebima vaikiškos mados tendencija yra suaugusiųjų mados imitavimas, todėl nenuostabu, kad vienas šio sezono vaikiškų rūbelių akcentų subtili puošyba blizgučiais. Vaikų mada pamažu tampa „mažų suaugusiųjų, žinoma, išlaikant žaismingumą. Be to, kūdikių garderobe išskirtinai dominuoja švelnesnės, ramesnės spalvos. Šį sezoną vis dar išlieka tendencija, kai mama ir dukra rengiasi panašiai ar netgi vienodai.


Kai kurie vaikiškų prekių ženklai ypač orientuoti į madą, puošnūs, kiti kiek mažiau ir yra daugiau skirti kasdienai. Visi naujų kolekcijų rūbeliai daugiau ar mažiau atspindi sezono mados tendencijas, todėl yra lengvai derinami tarpusavyje. Visgi, svarbiausiu akcentu kūdikių rūbeliuose išlieka komfortas, kokybė, praktiškumas ir saugumas: ant rūbelių, skirtų patiems mažiausiems, nėra pavojingų detalių, kurias jie galėtų nusiplėšti ir susižaloti ar paspringti, nėra stambių siūlių, kurios galėtų dirginti švelnią kūdikio odą.


Vida Press


Miego rūbai miegui


Nieko nebestebina, kad 5-7 metų vaikai parduotuvėje patys renkasi jiems patinkančius drabužėlius. Mažesniems juos renka tėveliai, dažniausiai atsižvelgdami į patogumą, grožį ir kainą. Lietuvoje kol kas dar populiari tradicija kūdikius (iki 1 metų) rengti gana kukliai, vadinamaisiais miego rūbeliais šliaužtinukais, smėlinukais ar kitais patogiais trikotažiniais rūbeliais. Priešingai nei užsienio šalyse, kur vaiką nuo gimimo rengti taip, kaip suaugusįjį, yra įprastas dalykas čia laikomasi nuomonės, kad miego drabužiai skirti miegui, o ne laisvalaikiui.


Vaiko aprangos stilius dažnai atspindi tėvų mados pojūtį. Tėveliai pastebi, kad dažniausiai vaikai ne tik išvaizda, bet ir apranga augdami vis labiau panašėja į savo mamas ir tėčius. Jei patys tėvai mėgsta laisvalaikio drabužius, tai ir vaiko net ypatingomis nerengia pernelyg elegantiškai. Ir atvirkščiai, puoštis mėgstančių mamų vaikai dažnai būna papuošti ne mažiau nei jos pačios.


„Norisi, kad vaikutis būtų gražiai ir mielai aprengtas, bet svarbiausia patogumas. Tiek vaikui, tiek mums, tėvams. Pagrindinė problema norint gražiai aprengti kūdikį yra mažas drabužėlių spalvų pasirinkimas. Susidarė įspūdis, kad dažniausiai naujagimiams siūlomi tik balti, o kūdikiams iki pusės metų - tik rausvi arba žydri rūbeliai, priklausomai nuo to, ar mergaitė, ar berniukas. Na, mums tas standartinis požiūris „rausva-žydra visai nepriimtinas, todėl ieškome, kur yra platesnis šiuolaikiškų rūbelių pasirinkimas. Augant darosi vis lengviau rasti stilingų rūbelių, aksesuarų, sako 8 mėn. sūnaus mama Ramunė. Jos nuomone, stilius pačiam kūdikiui gal ir nėra svarbus, tai labiau džiugina tėvelių ir aplinkinių akis.


Vida Press


Šiuolaikiniai kokybiški vaikiški drabužiai yra siuvami iš pagal naujausias technologijas pagamintų medžiagų, todėl netgi džinsinio ar velvetinio audinio kelnės kūdikiams yra siuvamos labai minkštos, nevaržančios judesių. Kūdikių drabužėliuose dominuoja natūralūs audiniai medvilnė, viskozė, linas. Visos medžiagos gamybos proceso metu yra bandomos, kad ir po plovimo išliktų minkštos, kad vaikui būtų patogu. Šiandien galima drąsiai rinktis rūbelius ir iš sintetinių audinių, kurie yra itin aukštos kokybės, todėl pasižymi praktiškumu, pralaidumu orui. Vienas tokių naujų audinių neoprenas, plačiai naudojamas aktyvaus laisvalaikio mėgėjų.


„Mes nuo pat pirmųjų dienų savo dukrytę rengėme labai mergaitiškai, puošniai. Daugiausia rūbelių radome interneto parduotuvėse, tačiau perkant tokiu būdu sunku pamatuoti dydį, kuris ne visada atitinka, patikrinti kokybę, kuri kūdikiui yra labai svarbi, pasakoja Ugnė, 1-erių Elzės mama.


Mergina mano, kad pratinti prie gražių, kokybiškų drabužių vaiką reikia nuo mažens, nes taip formuojamas jo stilius, poreikis būti tvarkingam, gražiam.


Keletas naudingų patarimų


Kadangi vaikai auga gana greitai, kartais tėveliai susigundo nupirkti didesnių drabužėlių „išaugimui. To daryti nerekomenduojama, nes, kol rūbeliai per dideli, vaikas atrodys nekaip ir jausis nepatogiai, o kai bus kaip tik, greičiausiai jau bus nunešioti ir vaikas vėlgi neatrodys gražiai. Kiekvienam amžiui yra savas rūbas juk ir sau neperkame per didelių drabužių. Vaikui gali būti nepatogu, jei bus kelis kartus atraitotos rankovės, smuks petnešos ar kabės kelnės. Šiek tiek pagudrauti galima nebent su lauko rūbais, kurie gali būti ir laisvesni.


Jau kelerius metus ne tik suaugusiųjų, bet ir vaikų madoje drąsiai derinami įvairiausi skirtingi raštai, kurie anksčiau buvo tabu: dryžuoti su taškuotais, languoti su gėlėtais ir taip toliau. Vaikų stilių tai daro dar žaismingesnį.

Šiuolaikiniai vaikiški rūbai gaminami taip, kad būtų kuo lengviau prižiūrimi, todėl nereikėtų bijoti įsigyti įmantriau puoštų.


Renkantis derinius įvairioms progoms, krikštynoms ar kitoms šventėms, verta įsigyti visą „eilutę pavyzdžiui, megztuką, kelnes, suknelę, nes šiuos elementus bus lengva derinti tarpusavyje. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į derančius aksesuarus kepures, šalikėlius, kaklaskares, kurių pagalba tą patį garderobą galite paversti vis nauju.

Patogu įvairius drabužius išsirinkti iš tos pačios kolekcijos, tuomet nereikės daug galvoti juos derinant.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis