Mažylių maudymo atmintinė: ką reikėtų žinoti visoms mamytėms

Maudynės - labai svarbi mažylio dienotvarkės dalis. Žinoma, pirmųjų maudynių metu jauna mama gali susidurti su šiokiais tokiais nesklandumais, tačiau žingsnelis po žingsnelio šis procesas taps lengvas ir sklandus.

Vieniems mažyliams maudynės yra tikrų tikriausios linksmybės, kitiems, deja, jos kelia baimę. Kad ši procedūra taptų maloni, pirmiausia reikėtų pačiai mamytei atsikratyti bet kokio nerimo ir mažąjį prausti su šypsena.

Prausdama vaikutį būkite švelni, atsargi ir neskubėkite. Maudynių pradžioje įsitikinkite, ar vandens temperatūra nėra per aukšta (pirmosioms maudynėms labiausiai tinka apie 37,5 °C vanduo). Prausimui naudokite specialiai kūdikiams ir mažyliams skirtas priemones. Šios turėtų būti natūralios sudėties, veikti švelniai, nesukelti alergijų, bėrimų, nedirginti odos.

Prausimą siūloma pradėti nuo mažylio pečių žemyn. Jokiu būdu odos stipriai netrinkite, ji be galo jautri, tad būkite kuo atsargesnė. Maudynėms tiks minkštutės specialiai kūdikiams skirtos ir odos nedirginančios kempinėlės. Prausimo priemones rinkitės pritaikytas gležnai odai, kurios palaikytų odos drėgmės balansą, saugotų ją nuo išsausėjimo.

Nuprausus kūnelį, galima prausti galvytę. Tiesa, daugeliui kūdikių šis momentas nėra malonus, visgi kiek ūgtelėję mažyliai į galvos trinkimą reaguoja kitaip - įsitraukia ir patys. Ypač jei vonelėje netrūksta žaismingai nuteikiančių putų (mažyliams tiks tik specialios, skirtos vaikučių odai).

Šampūną taip pat rinkitės pritaikytą mažiesiems, šis turėtų tikti jautriai galvos odai, slopinti sudirgimus, palaikyti drėgmės balansą.

Shutterstock nuotr.

Po maudynių švelniai nusausinusi mažylį, pasirūpinkite jo odele. Drėkinimui galite naudoti specialų kūno losjoną arba pienelį. Skirkite kelias minutes vaikučio masažui, tiktų vaikiškas masažo aliejus, kuris greitai įsigertų, nealergizuotų ir drėkintų odą. Masažuoti ar tepti losjonu patariama dar drėgną odelę, tuomet priemonės veikia efektyviau.

Svarbu nepamiršti tinkamai drėkinti mažylio rankų, pėdų ir užkirsti kelią galimiems odos iššutimams. Apsaugoti nuo iššutimų padės specialūs kremai, skatinsiantys paraudusios ir pažeistos odelės gijimą, malšinsiantys perštėjimą.

Mažylių maudynių ir odos priežiūros procesas neturėtų kelti nerimo. Jeigu jaučiate, kad esate pavargusi ar suirzusi, maudynes atidėkite. Arba pasiūlykite mažylį išmaudyti tėčiui.

Rinkdamiesi prausimo ir priežiūros priemones įsitikinkite, kad jos skirtos būtent mažiesiems. Tuomet būsite tikra, kad vaikutis nepatirs jokių nemalonumų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis