Neįprasta kūdikių mokyklėlė - naujausias mados klyksmas FOTO+APKLAUSA

Kūdikių lavinimo mokyklėlių yra visokių - muzikos, dailės, kūdikių gestų, visapusiško ugdymo. Tačiau kūdikių - didžėjų mokykla yra pats naujausias mados klyksmas, priviliojantis daug jaunų šeimų.

Gimusiems kūdikiams rekomenduojama klasikinė, relaksacinė muzika. Šį teiginį greičiausiai girdėjo daugelis iš mūsų, tapę jaunais tėvais. O dabar kitas teiginys - kūdikiai ir maži vaikai labai mėgsta šokių, hiphopo ir elektroninę muziką. Sakysite, keistoka? Tuo neabejoja kompozitorė, muzikos atlikėja ir DJ Natalie Elizabeth Weiss (JAV) neseniai atidariusi kūdikių didžėjų mokyklėlę (angl. Baby DJ School) ir susilaukianti didžiulio dėmesio.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Lietuvės mamos idėja, kaip tamsiu paros metu apsaugoti kūdikį
TOP 10 filmų apie tėčius, kuriuos verta pamatyti

Brukline įsikūrusi kūdikių didžėjų mokykla veikia vos keletą mėnesių, tačiau jau ne kartą buvo pavadinta ir „madingiausia", ir įdomiausia naujausia veikla vaikams. Į mokyklą priimami kūdikiai nuo trijų mėnesių iki trejų metų. Aštuonių savaičių trukmės programa, kurią kviečiami lankyti su savo tėveliais, kainuoja 200 JAV dolerių (daugiau kaip pusė tūkstančio litų).

Nuotraukų galerijoje - akimirkos iš Natalie užsiėmimų kūdikių - didžėjų mokyklėlėje:

Kūdikių lavinimo programą sudarė pati muzikantė Natalie. Ši mintis jai kilo pastebėjus, kaip jos draugės mažyliai susidomėję reaguoja į jos didžėjavimą. Užsiėmimų metu mažieji iš tiesų tampa didžėjais - jie turi galimybę kurti savo muziką, miksuoti ją, spaudydami mygtukus ir sukdami plokšteles. Drovesnieji, kurie nedrįsta patys to daryti, gali smagiai tūpčioti pagal šokių muziką. Mokyklėlėje naudojamos ir vinilinės plokštelės, ir kompiuteriai su valdymo pultais.

Kūdikių ir mažų vaikų mokyklėlė, kurioje jie išmoksta DJ pagrindų, sulaukė didžiulio žiniasklaidos dėmesio. Reportažai apie ją buvo parodyti populiariose JAV TV laidose, aprašyti spaudoje ir interneto portaluose. Apžvalgininkai stebisi tokiu kompozitorės sumanymu, vadindami jį unikaliu. O baigiantis metams, kai sudaromi įvairiausi reitingai ir metų apžvalgos, ši mokykla tituluojama kaip sparčiausiai populiarėjanti mada tarp jaunų šeimų.

Kol kas nieko panašaus Lietuvoje neturime. Kaip manote, ar būtų norinčiųjų pas mus lankyti panašią mokyklėlę?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis