15 dar negirdėtų dalykų apie nėštumą ir gimdymą

Siūlome išgirsti 15 dalykų apie nėštumą, neabejojame, kad kai kuriuos iš jų girdėsite pirmą kartą, ir perskaitę ištarsite: "Oho" arba "Tai bent".



Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Deja, tai tiesa - kai moteris pirmą kartą gimdo, jos dubens kaulas per vidurį išsiskiria. Gaktos kaulo viduryje prasiskiria kremzlė. Kaulas nelūžta, tačiau niekada nebesuauga, jo tokia struktūra, kad daugiau nebesusieina.

Galima pastoti jau esant nėščiai. Per nėštumą nereikia saugotis, tačiau retais atvejais moteris pastoja antrą kartą. Taip nutiko vienai Arkanzaso gyventojai - ji laukėsi dviejų vaikų, kurie turėjo gimti skirtingu laiku.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Įspūdingas eksperimentas: vyrų reakcija pajutus gimdymo skausmus

Ar tikrai gimus vaikui, giminėje kažkas miršta?

Tamsi vertikali linija, kuri per nėštumą atsiranda pilvo viduryje, iš tiesų visada ten ir buvo. Tiesiog hormonai per nėštumą pakeičia pigmentaciją, todėl linija labiau matosi.

Jaučiatės nesmagiai dėl krypuojančios tarsi antis eisenos? Tai nesusiję su svoriu, su kūno forma. Krypuojama todėl, kad sąnariai tampa laisvesni ir pasikeičia svorio centras. Nėščios moters žingsniai platesni, todėl ji ir krypuoja.

Kas gims - berniukas ar mergaitė - yra nulemiama apvaisinimo metu. Kiaušinėlis visada turi lytinę chromosomą X, o spermatozoidas gali turėti X arba Y chromosomą. Jei su kiaušinėliu susijungia spermijas X, gims mergaitė, jei Y - berniukas.

Apie 10 procentų nėštumų baigiasi persileidimais. Tačiau ši skaičius gali būti gerokai didesnis, nes labai daug ankstyvųjų persileidimų įvyksta labai anksti, kol moteris net nespėja suprasti, jog buvo apvaisinta.

Nėštumo metu paaštrėja moters maisto pojūčiai ir, manoma, neatsitiktinai. Tokie lengvai gendantys maisto produktai, kaip mėsa ar žuvis, o taip pat kiti dalykai, kurių nėščioji turėtų vengti (alkoholis, kava, cigaretės), būsimoms motinoms nemaloniai kvepia. Taigi, jų vengimas tarsi apsaugo moterį nuo galimų nemalonumų nėštumo metu.

Nėštumo metu gimda padidėja maždaug 500 kartų!

Tik 1 iš 10 moterų prieš prasidedant sąrėmiams nuteka vaisiaus vandenys, paprastai būtent pastarieji yra prasidedančio gimdymo pranašai.

Daugiausiai vaikų gimsta antradieniais. Mažiausiai - šeštadieniais ir sekmadieniais.

Nėštumo metu moters pėdos dydis gali padidėti vienu dydžiu. Taip nutinka dėl kelių priežasčių: nėštumo hormono veikiami atsipalaiduoja raiščiai, be to, kai kurioms moterims nėštumo metu organizme linkę kauptis skysčiai.

Pastebėta, kad gegužę gimsta šiek tiek sunkesni naujagimiai, negu kitais metų laikais.

Kūdikis nėra bejėgis - jis gali rėkti garsumu net iki 120 decibelų!

Nėštumo metu vaisiaus vandenys yra tiek druskingi, kaip ir vandenyno vanduo.

Indijoje vaiko gimtadieniu laikoma jo pradėjimo diena, o ne tada, kai jis išvysta dienos šviesą.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir lapkričio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


_loadQuiz(15858);

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis