Kaip būsimo vaiko lytį išduoda mamos krūtinė?

Laukiantis vaikučio, aplinkiniai iš įvairių požymių mėgsta paspėlioti, ko laukiasi būsimoji mama - berniuko ar mergaitės. Mokslo žurnalistė iš JAV Jena Pincott sako žinanti atsakymą.

Iki šiol buvo paplitusi nuomonė, kad būsimo vaikučio lytį galima atspėti pagal mamos pilvo formą. Dar mūsų močiutės sakydavo, kad jei nėščiosios pilvas smailas, lauk berniuko, jei labiau apvalainas - gims mergaitė. Tačiau šis prietaras taip ir liko liaudies folkloru, nes mokslininkai to nepatvirtino.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Ką daryti, kad atvestas į vaikų darželį vaikas neverktų
Slapta kamera nufilmavo baisų auklėtojų elgesį darželyje

Mergaičių besilaukiančių moterų krūtinė padidėja labiau

Tačiau JAV gyvenanti žurnalistė Jena Pincott sako, kad yra ir kitas būdas. Tai - būsimos mamos krūtinės dydis. Nėščiosioms, kurios laukiasi mergaitės, krūtinės dydis nėštumo metu padidėja maždaug aštuoniais centimetrais. Tuo tarpu moterys, besilaukiančios berniukų, gali pasidžiaugti nėštumo metu apie 6,3 cm padidėjusia krūtine.

Taip yra todėl, kad nešiojant vyriškos lyties vaisių išsiskiria daugiau hormono testosterono, negu laukiantis mergaitės, ir todėl tai pareikalauja iš mamos daugiau energijos. Dėl testosterono gamybos bei energijos panaudojimo laukiantis berniuko moters krūtinė didėja ne taip greitai, kaip laukiantis mergaitės.

Apie šį ir kitus įdomiuosius nėštumo faktus Jena rašo savo knygoje, kuri tapo bestseleriu jau ne vienoje šalyje: „Ar šokolado mėgėjai susilaukia laimingesnių vaikų?" ( angl. Do Chocolate Lovers Have Sweeter Babies?)

Vaikas mėgsta sūriai? Prisiminkite, koks buvo jūsų nėštumas

Autorė taip pat pasakoja ir apie kitus nėštumo simptomus: pasak jos, jei nėštumo metu moterį vargino stipri toksikozė, ji daug vėmė ir neteko skysčių, gimęs vaikas jaus didesnį druskos poreikį, negu jo bendraamžiai. Todėl jo mama gali pastebėti, kad pasūdytą maistą jos vaikas valgys mieliau, negu prėską (o juk kūdikiams iki metų nerekomenduojama maisto nei saldinti, nei sūdyti).

Šokoladas suteikia laimės per nėštumą

Potraukį šokoladui nėštumo metu jaučianti moteris pagimdys linksmą ir laimingą kūdikį, sako Jena Pinncot. Viena atlikta studija įrodė, kad nėščiosios, kurios per devynis mėnesius kasdien suvalgydavo šokolado,pagimdė kūdikius, kurie buvo linksmesni ir ramesni už tų motinų, kurios šokolado nevalgė arba smaližiaudavo itin retai. Valgant šokoladą, organizme išsiskiria laimės hormono, ir tai jaučia negimęs kūdikis.

Pirmoji autorės knyga buvo išversta į 17 kalbų

Žurnalistė Jena Pincott yra išleidusi ir kitą knygą - „Ar vyrams iš tiesų labiau patinka blondinės?" (angl. „Do Gentlemen Really Prefer Blondes?) Pastaroji buvo išversta net į 17 skirtingų kalbų. Ar antroji jos knyga apie nėštumą bus tokia pat populiari, parodys laikas. Su vyru Peteriu ir pirmagime dukryte Jena gyvena Niujorke.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis