Kaip tinkamai paskelbti apie nėštumą socialiniuose tinkluose

Perfrazavus vieną žinomą posakį, šiais laikais, jei žinia nepaskelbta jūsų Facebook profilyje, ji nepaskelbta visai.

Turint omenyje, kad tikriausiai socialiniuose tinkluose tarp draugų turite ir klasiokų, ir giminių, ir bendradarbių bei šiaip pažįstamų, informacijos pateikimą reikia gerai apgalvoti.

Tinkami ir kultūringi būdai

Vienas blogiausių būdų pasidalinti tokia džiugia žinia – viešam teismui įkelti nuotrauką su ką tik atliktu nėštumo testu. Kartais tokiose nuotraukose būna vis dar matyti likusio šlapimo lašeliai... Tai vienareikšmiškai neestetiška. Gera alternatyva tam gali būti padidėjusio pilvuko nuotrauka su paaiškinančia ar linksma antrašte, taip pat žinutėje reikėtų pažymėti ir vaikučio tėtį.

Vienas nuotaikingų, tačiau kūrybiškumo ir laiko reikalaujantis būdas – sukurti trumpą vaizdo klipą, kuriame atskleidžiama žinia. Tačiau turėkite omenyje, kad dažnai tokie filmukai internete netrukus pasklinda kur kas platesnei auditorijai nei jūsų Facebook draugai. Kai kurie žmonės mėgsta mįsles, šaradas. Tokiu atveju puikus būdas paskelbti žinią apie šeimos pagausėjimą – sukurti atviruką ar dekoraciją su užuominą apie tai. Ypač per Kalėdas mėgstama pakuoti dovanas, su prierašu "Neatidaryti iki .... (apytikslė kūdikio gimimo data)".

Dar vienas humoro jausmą turintiems tėveliams skirtas būdas – memai. Šie linksmi paveikslėliai su dar linksmesniais prierašais tiks mėgstantiems originalumą ir nestokojantiems idėjų.

Jei visi šie būdai jums atrodo svetimi, visada tiks nuoširdumas ir buvimas savimi. Galbūt mėgstate poeziją ar žinia apie nėštumą jums priminė kokią nors mėgstamą dainą – panaudokite tai.

Kelios taisyklės

Akivaizdu, kad internetas ir pop kultūros įžymybės gerokai pakoregavo mūsų supratimą, kas yra normalu, priimtina ir kas jau pernelyg intymu. Visgi, reikėtų nepamiršti, kad įžymybės dėl įvairių, kartais labai praktinių, sumetimų sau gali leisti daugiau. Tuo tarpu kuklesniems, nenorintiems nesusipratimų, verta paisyti keleto paprastų taisyklių.

Visų pirma, patartina neskubėti garsiai kalbėti apie nėštumą. Geriau įsitikinti, kad viskas klostosi puikiai ir tik tuomet pranešti aplinkiniams. Būtų ypatingai skaudu po kiek laiko žinutę apie kūdikį pakeisti žinute apie jo netektį...

Jei jau apsisprendėte apie nėštumą paskeltbti socialiniuose tinkluose, prieš tai tinkamai informuokite savo artimiausius žmones – šeimą, giminaičius, artimus draugus. Šie jums itin artimi asmenys nusipelnė tokią svarbią žinią išgirsti asmeniškai, su derama pagarba, o ne kartu visais pažįstamais, kolegomis ar iš kaimynų.

Prieš talpinant reikšmingą žinutę, taip pat svarbu peržiūrėti ar galvoje perkratyti visus socialinių tinklų "draugus", sekėjus. Jei jūsų profilis nėra privatus, turėkite omenyje, kad net ir tie asmenys, kurių nėra tarp jūsų "draugų", vis tiek matys žinutę. Gerai pagalvokite, ar norite, kad apie nėštumą esamuoju laiku žinotų jūsų dabartinis ar būsimas darbdavys, kokia plepi kaimynė ar ką tik persileidimą patyrusi gera draugė. Išeitis gali būti uždaros grupės sukūrimas ir žinios paskelbimas tik ribotam žmonių skaičiui.

Paskutinis žingsnis – gerai apgalvoti, kaip tai pranešite ir gerai pasverti, kas bus linksma, o kas gali tapti nesusipratimu ar vulgariu pokštu. Vienas geresnių patarimų – nedaryti ir nekalbėti socialiniuose tinkluose nieko, ko nedarytumėte ar nesakytumėte su žmonėmis bendraudamas akis į akį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis