Kokie ženklai įspėja apie gresiantį persileidimą?

Nėščioms moterims būtina žinoti persileidimo ženklus. Persileidimas yra dažniausia nėštumo nutrūkimo forma, kuri paprastai įvyksta iki 20 nėštumo savaitės. Kai kurie ženklai ir simptomai yra gana aiškūs, tačiau kitus galima supainioti ir su kitais nėštumo simptomais.

Jei nejaučiate normalių nėštumo simptomų, dar nereiškia, kad jums gresia persileidimas. Kai kurių moterų nėštumo metu nepykina ir jų krūtys nepasidaro jautrios, kai kurios moterys nenori keisto maisto, kai kurios moterys pakraujuoja nėštumo metu per menamų menstruacijų dienas. Kiekviena moteris ir kiekvienas nėštumas yra unikalūs.


Nėštumo metu suprasti savo kūną gali būti sudėtinga, ypač tai patiriančioms pirmąjį kartą. Jei žinosite kokie galimi persileidimo ženklai, galėsite tam užkirsti kelią ir gal net užkirsti galimybę persileisti ateityje. Tačiau svarbu žinoti ir tai, jog kartais nebūna jokių persileidimo ženklų. Dažniausiai pasitaiko šie persileidimo ženklai:


Vaginalinis kraujavimas


Jis būdingas 70 procentų visų nėštumų, tačiau būtent jis yra svarbiausias prasidedančio persileidimo ženklas. Labai svarbu, kad jūs atskirtumėte „tepimą" nuo kraujavimo, tad vos tik pamačiusi kraują, iš karto keliaukite pas gydytoją, kuris apžiūrės jus ir jūsų vaisių.


Spazmai


Nėštumo metu spazmai pasitaiko dažnai, net nerizikingų nėštumų metu. Tačiau jei kartu su spazmais jaučiate kitų problemų, pavyzdžiui, kraujavimą, skausmingus susitraukimus ar aštrų nugaros skausmą, turėtumėte priimti tai kaip perspėjimą, jog galbūt prasideda persileidimas.


Nėštumo simptomų dingimas


Jei staiga pastebite, jog sumažėjo nėštumo simptomai, o vis dar esate toje nėštumo stadijoje, kai turėtumėte juos jausti, verta keliauti pas gydytoją. Pykinimo ir krūtų jautrumo dingimas, jei anksčiau aiškiai jautėte šiuos simptomus, o vieną dieną jie dingo, gali būti persileidimo ženklai.


Skausmas nugaros apačioje


Nugaros skausmas ir nėštumas yra „geriausi draugai", tai reiškia, jog pasitaiko tikrai dažnai besilaukiančiai moteriai. Tačiau aštrus nugaros skausmas, ypač, jei yra ir kitų problemų, pavyzdžiui, kraujavimas ir spazmai, nėra geras ženklas. Tai dažnai pasitaikantis persileidimo ženklas, ypač jei skausmas prasideda pilvo apačioje ir persikelia į nugaros apačią.


Pilvo skausmas


Paprastai dėl pilvo skausmo nereikia panikuoti, nebent skausmas yra aštrus ir kartu jaučiate spazmus bei kraujuojate. Priežasčių, kodėl skauda pilvą, gali būti begalė, įskaitant ir persileidimą. Jei nerimaujate, kreipkitės į gydytoją.


Gimdos susitraukimai


Jei pradedate jausti skausmingus gimdymo susitraukimus apie 20 nėštumo savaitę ir jie vyksta kas penkias - dvidešimt minučių, turite skubiai kreiptis į gydytoją. Skausmingų susitraukimų nereikėtų maišyti su paruošiamaisiais sąrėmiais. Pagrindinis skirtumas yra tas, jog paruošiamieji sąrėmiai yra netikras gimdymo signalas, jie yra nereguliarūs ir nestiprėja. Juos jaučia kai kurios moterys jau nuo šešto nėštumo mėnesio. Gimdos susitraukimai ankstyvoje nėštumo stadijoje gali būti persileidimo ženklas.


Kodėl svarbu žinoti persileidimo ženklus?


Visos moterys turi žinoti persileidimo ženklus ir simptomus, kaip žinotų bet kokios ligos, pavyzdžiui, gripo simptomus. Persileidimas įvyksta maždaug 20 procentų žinomų nėštumų. Jei prie šio skaičiaus priskaičiuotume tas moteris, kurios nežino esančios nėščios, skaičius išaugtų nuo 20 iki 60 procentų. Be to, 20 procentų persileidimą patyrusių moterų, jis ir vėl pasikartoja. Deja, persileidimų priežasčių yra begalė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis