Kuris Zodiako ženklas nėštumo metu pražysta, o kuriam tai tampa kančia

Laukiantis vaikelio, vienos moterys itin jautriai reaguoja į gyvenimo pokyčius, kitos išlieka tvirtos it uola. Tai lemia individualios moters savybės, tačiau įtakos tam turi ir moters Zodiako ženklas.

Avinas

Apie moterį - Aviną, kai ji ima lauktis vaikučio, sakoma: „Ji tiesiog pražydo!". Taip ir yra, Avinas jaučia didelį energijos antplūdį. Būdama nėščia ji gyvena įprastą gyvenimą, kaip iki tol, nė kiek nelėtindama tempo. Net kai artimieji ir gydytoja sako Avinui, kad metas stabtelėti, tiek daug nedirbti, ji palinkčioja galvą, ir jau grįžusi namo toliau kuria planus, ką turi padaryti artimiausiu metu.

Tai turi ir minusų - kartais būsimoji mama neturi laiko pavalgyti ar pakankamai išsimiegoti. Gerai tai, kad nėštumo metu Avinas linkusi lengvai sportuoti - lanko plaukimą, jogos pamokas ar naudojasi nėščiųjų masažo paslaugomis.

Avinas mėgsta keliauti, neatsisako šio pomėgio ir nėštumo metu: kelionės, nauji miestai, naujos pažintys suteikia jai energijos ir stiprybės.

Jautis

Jautis, kitaip negu kolegė, gimusi po Avino ženklu, niekur neskuba. Ji mėgsta viską iš anksto planuoti, gerai apgalvoti, pasverti. Ji ir savo nėštumą kruopščiai planuoja: ką valgyti, kad tai būtų sveika būsimam vaikučiui, kokį gydytoją rinktis gimdymo priežiūrai, kuri ligoninė yra geriausia vieta ateiti jos vaikui į šį pasaulį.

Vardan būsimo vaikučio šio ženklo nėštukė atsisako malonumų - šokolado plytelę ar keksiuką su marcipanais ji iškeičia į avokado salotas ir jūros kopūstų suktinukus. Motyvas - juk tai sveikiau! Mamai Jaučiui labai svarbu jausti partnerio palaikymą, jo rūpestį ir domėjimąsi negimusiu vaikučiu. Idealus poilsis nėštumo metu Jaučiui atrodo taip: vakaras namuose, žvakių šviesa ir partneris šalia, glostantis ir bučiuojantis pūpsantį pilvą.

Dvyniai

Dvyniai būna kelių tipų: lėtesni ir greitesni. Pirmojo tipo moterys, mėgstančios pasyvų laisvalaikį, nėštumą išgyvena sunkiau. Jos rizikuoja priaugti daugiau svorio, negu rekomenduotina, nes nemėgsta daug judėti ar tuo labiau sportuoti.

Dvynių ženklo nėščiosioms patariama daug būti gryname ore, judėti. Vasarą patartina išvykti atostogų ten, kur ošia jūra ir yra šilta. Pasivaikščiojimai pajūriu - tai, ko reikia būsimai mamai.

Vėžys

Jautraus ir sentimentalaus būdo Vėžys - rūpestinga ir atidi nėščioji. Ji daug domisi dar negimusio vaiko raida, kruopščiai rašo dienoraštį negimusiam vaikui ir nepraleidžia nė vieno suplanuoto vizito pas gydytoją.

Savo būsimam vaikučiui ji labai nori sukurti kažką savo rankomis: numegzti kojinytes, pasiūti patalėlius ar padaryti kitą šiltą darbelį. Tai darydama ji visiškai atsipalaiduoja, tai - savotiška meditacija. Būsimoji mamytė mėgsta skaityti knygas. Daug perskaito ir medicinos straipsnių apie nėštumą bei gimdymą. Kurį laiką svarsto gimdymo vandenyje galimybę.

Daug dėmesio skiria sveikai mitybai, jos šaldytuve visada yra šviežių vaisių ir daržovių.

Liūtas

Glostydama pilvuką, būsimoji mama įsivaizduoja, kaip su juo pirmą kartą eis į baseiną, kokį būrelį lankys mažylis... Šiai mamai labai patartina rasti laiko sau - savo mintims, poilsiui, atsipalaidavimui. Kartais Liūto nuotaika svyruoja: čia ji juokiasi, čia jau pyksta. Tai - nėštumo hormonų darbas. Norėdama save pralinksminti, nėščioji mielai keliauja į parduotuves - ir perka daiktų ne tik sau, bet ir būsimam mažyliui.

Jeigu norite padaryti staigmeną besilaukiančiai moteriai, kuri gimusi po Liūto ženklu, pakvieskite ją į gerą restoraną. Ji vertina kokybišką maistą ir jaukią aplinką.

Silpnoji vieta- nugara. Verta pagalvoti, gal įsigyti nugaros diržą, kuris prilaikys augantį pilvą ir sumažins nugaros apkrovą.

Mergelė

Prieš pastodama, Mergelė labai gerai apsvarstė visas galimybes: karjeros ir šeimos. Tai būsimoji mamytė, kuri visiškai nemėgsta siurprizų. Tiksliau, mėgsta tik tuos, kuriuos yra pati suplanavusi.

Pamačiusi dvi juosteles teste, tą pačią dieną Mergelė ima ieškoti ir kaupti informaciją apie nėštumą. Prižiūrėti tokią nėščiąją gydytojui ginekologui yra vienas malonumas: ji yra žingeidi, apsiskaičiusi ir klauso visų jo nurodymų. Tuo tarpu antrajai pusei nėra taip lengva. Jis pastebi, kad jo mylima moteris taip įnikusi į nėštumo reikalus, kad visiškai pamiršta ir namus, ir jį. Mergelė kruopščiai geria nėščiųjų vitaminus, lankosi gimdymo kursuose ir daug dėmesio skiria savianalizei.

Svarstyklės

Gimusios po šiuo Zodiako ženklu moterys yra išmintingos, ir tai joms padeda įvairiose gyvenimo situacijose, nėštumo metu - irgi. Kartais gali susidaryti įspūdis, kad ši moteris geriau už medikus žino, kas jai dabar yra, kodėl ji jaučiasi būtent taip, ir kokia pagalba jai reikalingiausia. Sveikas protas iš tiesų labai praverčia - ir dėl savęs pačios, ir dėl būsimo vaikelio.

Svarstyklės turi puikų bruožą - moka atskirti pelus nuo grūdų ir visada įžvelgia reikalo esmę. Jeigu nėštumo metu moteriai dėl sveikatos tenka šiek tiek apriboti savo gyvenimą, net ir būdama namuose, ji toliau bendraus visais įmanomais būdais su draugais. Geriausiai pailsi ši nėštukė miegodama!

Skorpionas

Skorpionas labai stipriai nori susilaukti mažylio, tai šio ženklo moteriai yra meilės tarp vyro ir moters įprasminimas. Pastojusi ši moteris labai džiaugiasi, net „ per daug", dėl to gali būti kurį laiką susijaudinusi, sutrikusi, persitempusi. Stresą šalina jogos užsiėmimai, kelionės, plaukiojimas baseine. Labai svarbu turėti hobį, kuris neleistų nuobodžiauti ir apnikti blogoms mintims nėštumo metu.

Skorpionas turi tokio žavaus sveiko egoizmo, pavyzdžiui, kai nuvargsta, ji gali mesti visus darbus ir eiti pailsėti. Šis Zodiako ženklas yra labai kantrus, garsiai nepasakys, kaip jai skauda, todėl būsimojo tėčio pareiga - priminti apie visus įmanomus nuskausminimo būdus gimdant.

Šaulys

Tapusi nėščia šio ženklo moteris jaučiasi pati svarbiausia, gražiausia ir laimingiausi. Jai patinka, kai rodomas dėmesys, ja rūpinamasi. Būsimajai mamai dažnai pritrūksta laiko - galvodama apie praeitį ir planuodama, kaip bus ateityje, ji visiškai pamiršta pasirūpinti šiandiena.

Būtent dėl to Šaulys ne visada valgo pagal grafiką ir sveikai. Kartais ji įsimeta į skrandį tai, ką randa šaldytuve. Būsimasis tėtis galėtų pasirūpinti, kad ten būtų ir sveikų užkandžių, ne tik pusfabrikačių.

Šaulys įsiklauso į partnerio patarimus ir nuomonę - dviese jie iš tiesų yra puiki komanda. Ramiai gimdymo nėščioji lauks tada, kai bus suradusi patikimą gydytoją, kuriuo visiškai pasitikės. Tai itin svarbu šio Zodiako ženklo atstovei.

Ožiaragis

Ši nėščioji supranta, kad nėštumas - didelė atsakomybė mamai. Juk devynis mėnesius ji yra atsakinga ne tik už save, bet ir už vaikelį pilve. Ji moka planuoti savo dieną - net ir grįžusi iš darbo suspėja išeiti pasivaikščioti. Kartais Ožiaragį užplūsta melancholiška nuotaika. Šio ženklo nėščioji yra jautri ir apdovanota didele intuicija.

Rasti emocinę ramybę Ožiaragiui padeda apsilankymas teatre, parodoje. Ji mėgsta naminius gyvūnus. Puiku, jei užsirašo į nėščiųjų užsiėmimus. Maitintis Ožiaragis stengiasi sveikai, nepamiršdama taisyklės valgyti įvairų, turtingą įvairių mineralinių medžiagų, maistą.

Vandenis

Pirmaisiais nėštumo mėnesiais Vandenis jaučia dvilypius jausmus: ir džiaugsmą, ir baimę, ar viskas bus gerai. Vandenio reakcija į nėštumą būna nevienareikšmė - mažylis gali apriboti jos laisvę, teks pristabdyti karjerą. Tačiau ji jau dabar džiaugiasi būsimu bendravimu su mažyliu.

Vandeniui patartina pasistengti kiek įmanoma „suimti" save į rankas, nepasiduoti nuotaikų svyravimui. Patartina susirasti bendraminčių, kurios taip pat laukiasi, ir galės dalintis savo nėštumo džiaugsmais ir vargais.

Nepamirškite priminti būsimai mamai - Vandeniui, kad ji pakankamai išsimiegotų, nepraleistų numatyto vizito pas gydytoją.

Žuvys

Sužinojusi apie nėštumą, ji jaučiasi pakylėta. Juk joje gyvena nauja gyvybė. Argi tai ne stebuklas?! Tuo pačiu džiaugsmą slopina viduje esančios baimės: ar sugebėsiu būti gera mama? Ar ištversiu gimdymo skausmą?

Slogią nuotaiką Žuvys „gydo" dviem labai skirtingais būdas. Pirmasis - išvažiuoti kuo toliau nuo civilizacijos, ten, kur būtų galima visiškai išvėdinti galvą, pabūti su savim ir atgauti sielos ramybę. Kitas būdas - nueiti į triukšmingą renginį. Tai gali būti mėgstamos grupės koncertas, klubas ar triukšmingas vakarėlis, kuriame dalyvauja būrys draugų ir bičiulių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis